Впрегнете за котка как да се облича, какви са ремъците като да привикнат на котката да самара

Как да нося колан на котката
Котки и кучета - любимите домашни любимци, те живеят рамо до рамо с един мъж не е на първите хиляда години. И внимавайте собственици са постоянно измислят за своите домашни любимци всички нови елементи, което помага да се грижи за. Впрегнете за котки - един от най-популярните аксесоари за домашни любимци в услугите, закупени наскоро.Не толкова отдавна мястото беше котка във фурната, животното лежеше в топлина, и от време на време, ангажирани в улавяне мишки в мазето. Съвременните котки често са много по-богати социалния живот. Заедно със собствениците, те са на турне в различни страни, в парка и да вземат участие в международни изложения. Без пътуване не може да направи, и ако е необходимо посещение на ветеринарен лекар.

Как да нося колан за котката, за какво са тук

Leash осигурява безопасност за животното, котката няма да падне под колата, не може да се изгуби и няма да бъдат загубени. И собственикът ще бъде много по-спокоен и по-уверени усещане, когато свикнали да носят каишка за котка по време на всяко пътуване до ветеринарния лекар, пътуващи в кола в страната, пътуване в обществения транспорт.

Ако ще да носят колан на котката, важно е да се помисли как тя се различава от кучешки нашийници. Дизайнът се състои от тънка каишка, грабва животното в областта на лопатките, закрепени върху стомаха или гърба му. На острието също се намира пръстен за лесно каишка. Много модели включват и каишка около врата му, тънък яка на "Осем" котката ще бъде по-трудно да се измъкнем, такъв модел се счита за надежден.

Как да изберем колан за една котка?

Котките са много чувствителни към малкото неудобство. така че трябва да изберете внимателно каишка в магазин за домашни любимци, като се обръща внимание на материала и здравината. От памук, найлон или найлон еластичен колан направи по-често.

Модели от различни производители на различни опции:

 • Как да нося колан на котката
  филц,
 • рефлектори за разходки вечер,
 • Универсален размер,
 • колан, изработени от велур, кадифе, кадифе,
 • Специален колан за котки.


Комплект колан и каишка китайското производство ще струва по-евтино собственик на котка, но собственикът на риск, т.е.. Да. Тези каишки често не са много трайни, и силна котка лесно се обърка с каишка.

опция гащеризон

За котки, които не могат да понасят обръчи от ремъци, колани, продавани-гащеризони. Този аксесоар не е да се блъсне в тялото на животното чрез издърпване котката няма да го забележат. Този домашен любимец каишка не е точно объркан, той не трябва да хванат за нещо, не се заяжда, както понякога се случва с каишки. Светъл или необичайни цветове комбинезони осигуряват домашен любимец на фона на храсти и му придават стил и оригиналност.

Основната задача на самара - да не позволява на бягството котка. Ето защо, важното е да изберете правилния размер на аксесоара. Тя трябва да се побере плътно тялото на животното, но между него и колана трябва да е на разстояние от множество пръст. В този случай котката няма да се измъкне от повод, и аксесоарът не наранява домашния любимец.

Как да научим котка с колан?

Как да нося колан на котката
По принцип е грешка, веднага след като купите нова рокля и каишка котка, за да плъзнете бедните животното на улицата, за да покаже на съседите. Внимателен и грижовен домакин ще даде на животното да свикне с нов дом нещо. Няколко дни по-котката трябва да могат да се видят и миризливи ремъци. Само тогава може без резки движения, внимателно се облича с колан на вашия домашен любимец. По-добре да го направите, преди хранене, а след пускането на предпазните колани и ще бъде свързан с приятните ефекти. Ако не можете да затегнете на каишка, трябва да се отвлече вниманието на котката от необичайните нови изживявания, да играят с тях, даде удоволствие.

Експертите препоръчват и животновъдите да се обучават животни с цел овладяване на 2-3 месеца. котета са по-лесни за научаване, по-бързо да свикне с каишка. Но до 5-месечна възраст, котенца, се препоръчва да ходи сам в апартамента. След това по-късно на разходка не е да тормози всички котки или техните собственици. Ако искаме да се извлече полза реши да започне производство е вече възрастно животно, тогава ще трябва дълго време да му ходи на каишка в дома, след това се опитайте да изляза на разходка в един изоставен тихо място, където няма коли.

Котките не ходят в близост до собствениците на кучетата по-скоро да има един човек, ходене зад домашен любимец, от време на време за адаптиране маршрут му. Разбира се, можете да отидете на улицата с котка, ваксинирани срещу инфекция, и по-специално нашийник за бълхи и кърлежи.

Не може да се покаже на улицата разходка

 • Как да нося колан на котката
  стара котка, ако тя не разполага с навика на улицата, за един възрастен животно е много стрес;
 • също ходи може да нарани котката претърпя операция,
 • животни в възстановяване от заболяване,
 • бременни котки и животни в топлина.

Трудно е да се приучи да се извлече полза животни агресивно, лошо ladyaschih с хора и животни, страхливи и нервни хора. Пиенето разходки всички котки индивидуално и всеки собственик ще бъде в състояние да достигне до вашия домашен любимец, ако тя е да се извърши правилно върховете на животновъди и експерти.