Туристически продукт и неговата структура - studopediya

Тема 7 туристически продукт турне

теми по учебен план,

1. Туристическият продукт и неговата структура

2. Tour - основното звено на туристическия продукт

3. Класификация на обиколки и маршрути







4. потребителите продуктови свойства турист

5. Курсове за ползване в turopereytinge

Предмет на продажбата е в туристическия пазар, туризъм продукт.

В литературата, тази концепция се дава класическа дефиниция.

Туристически продукт - набор от реални (потребителски стоки), нематериални (услуга) стойности на потребителите, за да се изпълни изцяло пътешествениците изискват-ност, възникнали по време на техните пътувания.

Формата на стока на туристически продукт е потребител комплекс, състоящ се от три части:

- допълнителни туристически услуги

1.Tury база компонент са туристически продукт.

Tour - основното звено на туристическия продукт, осъществен от клиента като цяло, туроператорът работи по продукт определението-, разделена на път и в рамките на определен период от време.

Пътеписи пътуване (пътуване) поради конкретна цел, в определения срок и по определен маршрут, извършвани от лица, самостоятелно или организирано от туристически организации, както и на лица, участващи в дейности, разглеждане на забележителности.

Задължително програма - това е, обиколката, туроператорът да е под формата на изпълнение на туристически продукт на договора, туристически пътувания или туристически ваучер - документ, който гарантира всички задължителни за компанията и обслужването на клиентите.

2.Dopolnitelnye туристически и екскурзионни услуги. Разделението на услуги в основно и допълнително условие, поради значителни разлики по отношение на свойствата на приложения между тях.

Разликата между основните и допълнителните услуги, е връзката им с първоначално придобит пакет.

Услуги включени в основната програма и издадено разрешението, са основни и допълнителни услуги, закупени от туристи срещу допълнително заплащане в мястото на престой, цената на тези услуги не е включена в цената.

По този начин, допълнителни екскурзии туристически услуги услуги които не са предвидени в договора, ваучер или билет, предявен на потребителя в начина на неговото свободен избор.

Те често включват:

- пътуване застрахователни услуги;

- услуги за наем;

- водене на нещата ITP

3.Turistskie продукти. В допълнение към продуктите на туристическите услуги, специфични може да бъде предоставена. Стоките търсенето на туристически услуги, са:

Специфичен материал част от туристическия продукт - те включват: туристически планове и карти, пощенски картички, брошури, сувенири, къмпинг оборудване и т.н. произведени с цел за туристите;

Non-специфична част на туристическия продукт - те включват: стоки, които са оскъдни или по-скъпо в местата за постоянно пребиваване на туристите (shopingovogo).

2. Tour - основното звено на туристическия продукт

В българското право "За основи на туристическа дейност в България", концепцията за пътуване се определя като "съвкупност от услуги за транспортирането и настаняването, предвидени в общата цена (независимо дали е включена в общата цена на цената на услугата, екскурзии и (или) други услуги) в рамките на споразумението за изпълнението на туристическия продукт ".

Следните елементи могат да бъдат разграничени в структурата на пътуване:

- набор от услуги по маршрута.

Touring пакет. Ако клиентът го пита за организиране на пътуването, първото нещо, което предлага туристическа агенция - туристически пакет

Touring пакет - задължителен набор от услуги, предоставяни да пътува на индивидуални или групови план, който има сериен характер, се предлага в широка продажба на по-ниска цена.







туристически пакет включва четири задължителни елемента: туристически център, транспорт, трансфер, услуги за настаняване.

1. Туристически център-туристически дестинации, включително и всички свои възможности за отдих:

Този елемент се отнася до свързването, защото никой не обект на интерес не е възможно да се организира екскурзия, то трябва задължително да избират.

Туристическият център е неразделна символ на интереси, обединяваща всички отделни мотиви по отношение на ресурси за отдих.

Когато човек стигне до бюрото по туризъм и казва, че той би искал да отиде във Франция, а другият - в Крим, а третият - в Пушкин Хилс, независимо от мащаба на територията на всяка туристическа избира обект му. От една страна - това е една държава към друга - един регион, а за третия най - място бетона. Независимо от мащаба на всеки отделен клиент туроператорът е длъжен да го намали до една опция - туристически център. Това се дължи на факта, че той е длъжен да достави туристи в определено място за почивка, защото тя е там ще се нареди на транспорта, той ще бъде там, за да остане.

2. Транспорт - транспортни средства, чрез които можете да достигнете туристическия център.

Най-широко се използва като средство за транспорт, без съмнение, самолета. Най-краткото разстояние - влакът, туристически автобус, кола.

Голямата част от разходите, който е свързан с цената на пакета за турне, долива се разходите за транспорт. Колкото по-удобен и бърз начин за придвижване, по-висока цена на пътуването. С трябва да се отбележи отношение на режима на високоскоростни транспортни, че въпреки naih скъп в сравнение с други видове, те се използват и за кратки разстояния, тъй като позволява на пътниците да спестят време за отдих.

3. Трансфер Предоставяне на туристи от гледна точка на пристигане, който се намира в приемащата страна (летище, пристанище, жп / ЖП гара), до мястото за настаняване (хотел), където той ще живее, както и обратното.

Трансфери са направени с помощта на автобуси, таксита и лимузини понякога, ако трансфери от този тип са включени в искания обиколка пакет или турист.

Строго погледнато, трансфер - е някакво пренасяне туристи в границите на туристически център. Ето защо тук да включва и пътуване от хотела до театъра и обратно към музея, и така нататък .. Но тези трансфери обикновено не са включени в пакета на турне, тъй като техните клиенти не винаги се възприема като задължителна услуга.

4. Услуги квартири- този конкретен хотел, който предлага на туристите в туристическия център по време на пътуване.

Настаняване в хотели варира в зависимост от вида на хостинг услуги, които предлагат на туристите. Тя може да бъде хотели, мотели, вили и апартаменти, Botelho, къмпинг и др. Г.

pitaniyane услуги включват отделен елемент в пакета на турне, защото те са част от услугите за настаняване туризъм. Приета в туризма настаняване и хранене комбинации:

BB - Garni. нощувка + закуска;

HB - полупансион. нощувка + закуска и вечеря;

РП - пълен пансион. нощувка + закуска + обяд + вечеря;

AI - «ол инклузив": предоставяне на гости с четири хранения и хранейки (с изключение на напитки) по време на светлата част на денонощието (обикновено до 00.00 часа);

UAI- «ултра ол инклузив": предоставяне на гости с четири ястия и закуски възможност за използване, включително безалкохолни напитки, както и безалкохолни напитки местно производство по време на светлата част на денонощието (обикновено до 00.00 часа);

EAI - «екстра-ол инклузив": предоставяне на гости с четири ястия и възможност за хранене закуски, включително алкохолни и безалкохолни напитки през целия светлата част на денонощието (обикновено до 00.00 часа).

Обикновено туристите има възможност да изберете и поръчате някой от тези комбинации, докато поръчване BB като алтернативна услуга, туристите го взима не поради причини икономика.

Наистина, туроператорът са получили значителна отстъпка при опаковки за настаняване и изхранване служби, както е гарантирано натоварване на хотели и ресторанти. В "пакетни цени", могат да бъдат три до четири пъти по-ниски от търговията на дребно.

Какво става туристическа закупуване на комбинация от BB или HB? На първо място, свобода на избора, тъй като в този случай той може да симулира престоя на програмата в туристическия център, по свое усмотрение да изберете ресторант, или да отидете на обиколка, която обикновено се предоставя обяд.

По този начин, ако клиентът го пита за организиране на пътуването, първото нещо, което предлага туристическа агенция - туристически пакет.

И тогава, туроператорът се интересува дали има някои други задължителни услуги, които клиентът би искал да бъде в Париж по време на посещението си. Клиентът иска, че задължителната програма: разходка из Париж "Париж-vizvon"; екскурзия до Версай с обяд; Активен нощен шоу "Лидо" и "Мулен Руж" с вечеря; обиколка на Айфеловата кула с обяд; посещение на Лувъра и вечеря в ресторант в града; круиз по Сена с обяд на лодката.

Това са условията, които туроператорът трябва да изпълнява задължително. Тези императивни разпоредби, приети в nazyvatkompleksom услуги туризма по маршрута.

Комплекс услуги по marshrute- широка гама от услуги, за да бъдат включени в обиколката на туроператор, в зависимост от основната цел на пътуването.