Трябва ли да се намали на бебето в една година, което децата са изрязани от година

Всичко, което се отнася до детето, родителите трябва да се решават единствено от себе си. Да се ​​ориентира, обаче, е възможно на различни улики: съветите по-старото поколение, модерни техники и различни церемонии. В тази статия искам да говоря за това дали детето трябва да се реже в една година. В крайна сметка, много родители на този въпрос все още е притеснен.Защо нарязани дете на година

Какво би баба?

Старославянски легенда

Откъде баба имате тази информация? Работата е там, че това знание - традицията на вековете. Всичко е много просто да се обясни. Преди думата "коса" не съществува, и че развиващите се "кичури", наречени човек по главата (само в днешния свят, думата е станал малко по-мръсен, т.нар добре поддържан коса). Вече е възможно дори независимо проследи връзката "Козма - пространство". Работата е там, че хората винаги са вярвали в това, което детето е много силно свързана с различните сили, които се наричат ​​различни неща, включително и пространството. И всичко положителната информация идва на бебето (както и на всяко лице, за възрастни) през косата. Чрез тях рязане, те могат да лиши едно дете много. Ето защо има толкова много различни неща, свързани с косата, които дават на хората не само красота в нашите легенди и традиции, но и силата и ума.

Защо нарязани дете на година

друга версия

Има и друга версия за това защо децата са изрязани годишно. Работата е там, че дори и във времена на Древна Русия повишаване на смъртността при бебетата е много висока до една година. Ако бебето е починал преди това се е смятало, че той просто не иска да живее в семейството, и душата му отиде да търси друг. Ако детето минава такъв невидима линия, очаква своето приемане на определени ритуали, сред които е рязането на косата (ритуал пострижение). Това означава, че семейството въпрос за защитата на новите членове и се задължава да защитава и образоват.

Защо нарязани дете на година

Според психолози

На дали детето трябва да се реже в една година, той може да каже, психолог. Забраната, разбира се, няма да се един - волята на всички родители, но тези експерти точно казват какво да правиш, не си струва. Фактът, че малко дете възприема себе си като цяло, той все още не може да разбере какво косата или ноктите, например, той може безопасно да се отреже, но отрязаната ръка вече не е изградена отново. Ето защо, ако той разбира, на някакво ниво на съзнание, че нещо трябва да губи, той се изнервя, капризна, и да правим всичко, за да се избегне такова мъчение. Заслужава да се отбележи, че някои националности, например, евреите като цяло не прекъсват деца под три годишна възраст.

Какво казват педиатрите?

Съществува мнение за това дали да се намалят дете на година е необходимо, педиатър. Лекарите, разбира се, не виждам нищо лошо или лошо в самата процедура, но малко по-различен въпрос. Работата е там, че като малко дете, е малко вероятно да бъде в състояние да стои на мястото си и не обърна глава. И това е изпълнен с различни травми и рани, след което трохите като цяло могат да се развиват различни страхове и притеснения. Ако силата на детето, за да се запази на стола си, бебето може да се случи стрес или той perevolnuetsya, които също се отрази негативно върху състоянието на нервната система. Така че, според педиатрите, от такава процедура е по-добре през първата година от живота, за да се даде.Защо нарязани дете на година

Какво правят днешните родители

Повече за това, защо децата се изрязват една година, те имат собствено мнение, както и модерни родители. Сред тях все още Съществува мит, че ако се бръснат космите-годишно дете, по-долу вече напълно отглеждат по-силна и по-силна. Като цяло, след това детето ще има коса само отлично. Това е да се каже, фактът на съмнителния и не излиза извън рамките на спекулации. По отношение на прически една година, тя може да бъде повече от естетически характер. В крайна сметка, някои деца косми растат доста силно в първата година от живота и може просто да започнат да се намесва. Това е особено вярно за момчета, които дълга коса напълно ненужно. Също така, всички родители искат да поддържат тези нежната бебешка коса на първо място. Подобни съображения могат да бъдат и прическа: родителите просто събират косми и да ги пазят в специален плик малък като един вид талисман.

Защо нарязани дете на година

Знаейки, защо една година намали своите деца, а сега искате да кажете и как може да удължи процеса. Ето, има много опции. На първо място, всичко се направи у дома с помощта на машини (сега те са в почти всяко семейство). Плюсове такъв сценарий: Мама и татко винаги знаете какво можете да отвлече вниманието на детето, така че това не е готино. В допълнение към семейството на бебето много повече доверие, отколкото на други хора. Недостатъци: мама и татко - не професионални фризьорски и могат да направят нещо не е наред, особено ако детето не бръснат главите си, а просто срязване. Като алтернатива - поход на фризьор. Това е, когато професионален ще направи всичко красиво, и в съответствие с правилата. Въпреки това, може да има проблеми с факта, че детето е елементарно може да не харесва мястото, или на самия майстор, а той просто отказва да седне. бебето може да бъде просто интересна нова ситуация, и седи спокойно, без да се обръща главата си, Пълно малко момче, ще бъде много трудно. Така че, как да си отреже косата през годината на детето - родители го изберат. Въпреки това, има по-добре да се вземат под внимание много нюанси, включително характера на детето.

Защо нарязани дете на година

Друг вариант за начина на водене на ритуал на пострижение, следвайки старите традиции. Така че, първото нещо, което да се каже, всички манипулации трябва да се извършват близки хора: мама, татко, баба или дядо може да го направи като кръстници. В крайна сметка, като се смята, че те няма да намали дела на детето, а по-скоро да донесе само много всичко положително в живота на бебето. За да се извърши ритуала на пострижение, едно момче трябва да бъдат засадени върху предния капак или овчи дрехи, момичето - на възглавницата и да извърши необходимите действия. Друг вариант обеща: първо, манипулация носи кръстник баща, а след това кръстница. Те на свой ред изграждат четири срязване лъч кръст косата на главата и всички затрупани в кърпа. Самият процес в името на другите, и на детето може да се придружава от различни prigovorkami и рими (на шиш - красотата на момичето и косми-Kucherik момче). След това хлапето Определено дават един незабравим подарък. Едва след тези манипулации могат да се бръснат, че бебето е напълно плешив. Това е точно според древните ритуали, е необходимо да се намали на бебето в една година. Между другото, това действие може да се преобразува в малък празник. Защо не?

Така че важни са някои нюанси. Според легендите, за първи път да се намали на бебето трябва да бъде само при хубаво време по пладне, в 12 часа на обяд. Можете също така трябва да се мисли за какво да се прави с отрязани коси. Хвърли в кошчето просто безразсъдно. Тук има няколко версии на събитията. Така че, можете да ги запишете в плика за по-дълъг живот и отлично за здравето на бебето. Вие също може да изгори, повтаряйки някои думи, които трябва да защитават детето. Също така е възможно да погребе и тури във вода. Всичко това е необходимо, за да се гарантира, че лоши хора просто не могат да получат до косата на детето и да ги направят нещо лошо.

Можете да изрежете на дете до една година, година и след това - това е до самите родители. Никой не може да даде точен отговор - да го направи или не. Но е важно да се каже едно нещо: как да се направи мама и татко - така да бъде. Защото само те знаят какво е най-добро за детето и как бебето е най-добре да се направи.