търговия на България с пазарен 17-ти век - икономика, развитие, цъфтеж, гниене, криза, икономиката, търговията

Търговските пътища - пътища с добра повърхност, ханове и автопарк от коли - водени от България, Сибир и Далечния Изток, в Китай. В XVII век се превръща необходимо да се създаде определено място пазари. където бихме могли да продават много продукти от различни региони на страната. Тази годишна пазар се нарича панаир.Имаше справедлив, която се vsebolgarskoe стойност:

  • Makarevskaya панаир край Нижни Новгород на Волга;
  • Svenskaya панаир на Брянск в западната част на страната;
  • Tikhvin панаир на река Волхов, в района на Ладожкото езеро;
  • Irbit справедлив отвъд Урал в Сибир.

Fair работи редовно. Те допринесоха за зоните за специализация.

Специализация райони

В XVII век различните региони на България са престанали да се снабдят с всичко необходимо, както е било по време икономиката на издръжка, както и разработени това, което те са удобен и изгоден. Продажба на техните продукти, които купуват това, което те самите са престанали да произвеждат.

Някои се специализират в производството на кожа (капани), а други - в производството на зърно (търгуеми зърна), а други - за отглеждането на лен и коноп, четвъртият - на минната сол. Районът около Солт Солвичегодск, например, при условие, че солта в цялата страна, а площта Тула бил известен с железни продукти.

Специализация в някаква форма на производство е довело до факта, че регионите и територии, които не могат да направят един без друг. Смутени и изчезват естествения характер на икономиката.

армия от наемници ", работещи хора", се занимава с промишленото производство и търговията. Те са работили в цеховете, складирането на суровини, водена конвои и съставите за плащане в брой. Много от тях се отдели от селското стопанство и живее само от заплати. Това беше нова група от българското население.Образуване на пазара vsebolgarskogo

В XVII век цяла България постепенно въвлечени в търговските отношения. Формирането на vsebolgarskogo пазар. Това е довело до обогатяване на търговците. Те купиха стоки в някои места, и да ги продават на други хора. Нов тип търговски права. което не се е действала търговски отношения, и по-доверените му хора - служители. Тези хора са принадлежали на болярина Морозов. Той никога не е "паднал" за търговия, но се обърна огромните си количества стоки, продавани на вътрешния пазар и в чужбина чрез своите служители. Stroganov търговци чрез своите служители, търгувани в Бухара и Холандия. Имаше много богати търговци от земеделските производители: Glotovo, Федотова-Gusel'nikov, Gurieva и др.

външната търговия

Заедно с търговията в България през XVII век е развитието и външната търговия. От Европа по море и земя донесоха промишлени стоки, оръжия, вино, луксозни стоки. Чрез Архангелск изнася в Западна страни коноп, готов да се въжета и платна от плат, хляб, кожи, кожа, лой, пчелен восък, поташ. Волга е оживена търговия с Изтока. От там идва в България, подправки, чайове, копринени тъкани, ориенталски килими, в замяна на българските промишлени стоки.

Fledgling руски търговец на XVII век настоя правителството да подкрепи и да създаде благоприятни условия за тяхната търговия. През 1667 е издаден нов търговски харта, според който премахва търговските привилегии на чуждестранни търговци; въвеждане на високи мита за чуждестранни стоки; редица продукти, които са произведени в България, на забрана на вноса от чужбина. Беше забранено да чужденци и да търгуват помежду си в България български стоки.

Снимки (снимки, снимки)

    Merchant, броене на пари. Тонирани гравиране на "синодик". XVII.
  • Каква е vsebolgarsky пазар
    Сребърен стотинка на XVII век.