Това е на правилното долната част на корема при жените, здравето на жените

Болки в стомаха десен -down корема болки, заядлив болка в дясно

обезболяващо лекарство може да се предприемат в случай на болка. Това може да бъде Drotaverinum или не спа. В присъствието на продължаващата силна болка е най-добре да се обади на бърза помощ и да се консултира с лекар хирург. И това е само общи препоръки в присъствието на болка в дясната част на корема. Помислете за конкретната болест, е възможно да се разбере как се случва това болка, и да отговори на въпроса: "И така, болки в стомаха по някаква причина право"За да отговорим на този въпрос е необходимо, на първо място, за да се разбере какви са органи при хора са от дясната страна на корема. Разбира се, това е черния дроб, панкреаса, част на червата и пикочния тракт, жлъчния мехур и дясната страна на диафрагмата. Болка дясната част на корема. Това може да се случи и в болест, както и увреждане на тези органи. По този начин, ние считаме, най-често срещаните причини за появата на тези болки.

Болка долната дясна част на корема е допълнението

Ако болката в дясната страна на корема, в долната част, продължава в продължение на 12 часа и не стихва, а местоположението на болката, можете да зададете един пръст, а след това най-вероятно е признаци на апендицит. Подобни симптоми могат да се появят в областта на пъпа, което показва наличието на апендицит. В такива случаи, възможно най-скоро обръщение към лекар-хирург. След потвърждаване на диагнозата ще изисква операция.

Болка в черния дроб

Болка в черния дроб се случи, когато нещо причинява неговото подуване или възпаление. вирусна инфекция е по-вероятно да се случи хепатит "А". Те могат да бъдат наети от питейна обикновена чешмяна вода. В хепатит случи заяждането болка в дясната част на корема. Много лекарства съдържат различни химикали и токсини, които могат да доведат до възпаление на черния дроб. Вреден ефект върху черния дроб има алкохол. Прекомерната консумация на алкохол води до развитието на така наречения алкохолен хепатит. Чернодробната се чувства болка отвътре, а не отвън, и е локализиран в правилната горната част на стомаха. Разпознаване на заболяването или нараняването на черния дроб може да бъде постоянна болка болка.

Болка в дясно - е бъбрекът

Както знаем бъбреците са разположени от двете страни на тялото. В някои случаи на десния бъбрек неизправност предизвиква болка в горната дясна част на корема. Болезненост изпитва по-голяма степен от външната страна и гърба. Причината за болката може да се превърне в малък камъче, които се появиха на бъбреците. В този случай, вълнообразната болка и болезнени. Необходимо е да се консултирате с лекар-уролог.

херпес зостер

Когато лекарите не могат да определят точната диагноза, да ви все повече и повече изследвания, подозирате, че имате възпаление на жлъчния мехур, панкреатит или хепатит, а след това най-вероятно е херпес зостер. В началния етап на болестта човек се чувства парене в стомаха, а след това сърбеж по кожата. След около 5 секунди дни се появяват болки в дясната част на корема. В още няколко дни на мястото на болка локализация формира червеникави петна, които дават на лекаря възможност да се установи точната диагноза.

Болки в дясната част на корема по време на бременност

Появата на болка в дясната страна на корема и евентуално на малката сцена на бременността, когато е налице процес на имплантиране на ембриона в матката. увеличение на матката в резултат на развитието на плода може да предизвика болка в долната част на корема в дясно. Това е така, защото под влиянието на хормоните на бременността сухожилия и тъканта около матката се отпуска и се простира на самия матката. Тези реакции са доста естествени. Но не се чака за възможните усложнения, трябва незабавно да се консултирате с лекар. Болка в долната дясна част на корема при жените и може да показва наличието на сериозни усложнения, като например инфекции (цистит), заболявания на храносмилателния процес, апендицит.

Рисуване болка в долната част на корема в дясно - е "остър корем"

Терминът "остър корем" включва различни болестни състояния, произтичащи от остър панкреатит (възпаление на панкреаса), перитонит различен генезис. Именно в тези условия при хора не е заядлив болка долната дясна част на корема. Типичните симптоми - висока температура, остър заяждането болка около долната част на корема (близо до дясната страна), тежко повръщане, гърчове, общо неразположение. Палпиране проследени мускулно напрежение в предната коремна стена. Тази ситуация изисква спешна хоспитализация в хирургична болнични условия. Трябва да знаете, че преди пристигането на линейка с болен човек не може да вземе болкоуспокояващи. за да се избегне погрешна диагноза.

Болки болка в долната част на корема в дясно

Причина болки болки в долната част на корема в дясно за мъжете могат да бъдат

проблеми, свързани с червата. Често по този начин тя се проявява хроничен простатит. Подробен преглед от лекар, гастроентеролог и посещение на лекар-уролог.

Болки болка в долната част на корема на правото на жените, обикновено се свързва с наличието на заболявания на пикочо-половата система. В този случай, болката често е придружено от умора, обща слабост, и освобождаване от гениталиите.Интересни статии:

Начало гинекология Болка в областта на корема на правото на жените

Болка в областта на корема на правото на жените

Какво е това в долната част на корема
Локализация на болка в долната част на корема на правото може да бъде сериозна причина за диагностични тестове. В тази област се намират на храносмилателните органи и отделителната система, възпаление, което може да доведе до най-различни болки.

Най-честата причина за болка в областта на корема в дясно за жени - е остър апендицит (възпаление на апендикса на сляпото черво). Sensation в тази болест може да бъде от различен характер - да се произнесе или тъп. Във всеки случай, болката в дясно трябва да бъде на първо място, да се заподозрян апендицит (особено ако тя продължи повече от 12 часа) и достъпа до медицинско заведение за по-нататъшно диагноза.

При остър апендицит показано хирургия, в противен случай може да настъпи застрашаващо усложнение - перитонит, в която възпален апендикс счупени и съдържанието му влиза в перитонеума, което води до възпаление и токсичност. Забавяне в тази ситуация заплашва смърт на пациента. Придружаващите симптоми на остър апендицит може да бъде много висока температура, гадене и повръщане, единично, а вие се опитате да получите тялото неволно ще се огъват надясно. Болка при такива диагноза се увеличава постепенно, и става недопустимо като амплификацията на възпаление.

Какво е това в долната част на корема
Друг също толкова сериозна причина за болки в долната част на корема при жените е правилният заболяване на дебелото черво. Възпаление на дебелото черво може да доведе до следните заболявания:
а) инфекция на стомашно-чревния тракт,
б) паразити,
в) колит различна етиология,
г) илеит,
д) илеус,
е) рак.

В такава ситуация е необходимо да се действа по симптомите. Ако неизразена болка, диария или запек е налице, след диетата е необходимо да се коригира на стола. Ако болката е изчезнала, то трябва да се дължи на възпаление на лигавицата на дебелото черво - колит. Кога е безмилостен болка, и ако тя расте и се разпространява, трябва незабавно да се обадите на линейката.

В тази ситуация, лекарят със сигурност ще се подозира, гинекологични заболявания. Синдромът може да показва остро или хронично възпалително процес в яйчниците. В този случай, болката все още може да бъде дадено в слабините, и може да има треска. Сериозна причина за безпокойство е правото на болка със съмнение за извънматочна бременност, особено ако има заплаха от скъсване на тръбата. Също така, този вид на симптомите може да се случи, когато киста на яйчника.

Болка в долната част на корема на правото на жените може да е признак на полово предавани инфекции заболяване, което засяга органи на репродуктивната система. Диагностика такива заболявания могат да бъдат серия от специфични тестове. Във всеки случай, болка е знак за проблеми, не се самонадеяно да ги отхвърли.

Какво е това в долната част на корема
Какво е това в долната част на корема
Какво е това в долната част на корема

Форум на родителите:

Болка в областта на корема в дясно по време на бременност

Какво е това в долната част на корема
Долна болки в корема може да се случи във всяка бременна жена, тъй като болката може да бъде съвсем нормално. Физиологичните промени, дължащи се на бременността понякога стават основните причини за възникването им. Дори и имплантиране на ембриона, в дясната страна на матката, може да причини болка в долната част на корема от дясната страна.

Физиологични болка в долната част на корема в дясно:

1. прикрепването на ембриона в матката надясно, причинявайки болка в долната дясна. Болката може да бъде спазми в природата, но не силно. Може да има и малък избор.

2. Разтягане на сухожилията и мускулите, особено когато са свързани към дясната страна на ембриона, да създавате болка. растеж на ембриона в бъдеще е малко дискомфорт от страната, където е закрепена, а понякога дори и болка.

3. Докато манипулиране или пинанил бебе може да се чувства болка.

Тези болки са нормални и не носят риск за жената и бебето й, но гинекологът трябва да знаете за тези чувства, за да помогне на бременната жена да се намали дискомфорта. Вашият лекар може да предпише витаминни комплекси, говорим за упражнения за бременни жени, както и да сте сигурни, че майката и бебето не е в опасност.

Опасен болка в долната част на корема в дясно:

1. прикрепването на ембриона в правилната маточната тръба, или извънматочна бременност се проявява под формата на болка пръсване. Такава имплантиране обикновено се случва, се дължи на факта, че маточната тръба не може да изпълнява основната си функция - да дава оплодената яйцеклетка в матката. Лош еластичност на маточната тръба не позволява развитието на плода и на около 7 седмици, може да се случи аборт. Усложнения което води тази бременност - фалопиевите тръби или разкъсване канал аборт. Това е един много опасни усложнения за жената, чиито симптоми са: болки в корема от дясната, слабост, кървене и др. Медицински намеса е необходима, поради възможен вътрешен кръвоизлив, който за кратко време може да доведе до смърт.

2. апендицит е много често срещана причина за болка в долната дясна част на корема. Диагностика апендицит е трудно, особено по време на бременност. Болка от апендицит може да се увеличи и да се задържи за дълго време. Допълнителни симптоми включват гадене, повръщане, увеличаване на болката по време на движение. Медицинска помощ е необходима апендицит, тъй като тази патология е опасно за майката и бебето й.

3. растежа на бебето в утробата създава огромен натиск върху околните органи. Подобен натиск може да захванете ляв или десен уретера и да се създаде болка.

4. бъбречна колика може да се дължи на появата на камъни в уретера. Такива спазми причинят силна и остра болка в дясната страна. Често тези симптоми се объркват с апендицит, но има малки разлики между тези два патологии. Коликите се появяват кръстен и ингвинална болка, които са дългосрочно в природата. Появата на трудности при уриниране и кръв в урината може да покаже бъбречна колика. Обадете се нуждае от лекар, за да се предотврати сериозни последствия.

5. Право едностранно киста руптура причинява силна и внезапна болка в дясно.

6. апоплексия яйчник от дясната страна наподобява симптомите на извънматочна бременност.

7. инфекциозни заболявания могат да предизвикат болки в дясната част на корема.

Остра, тежка, не минава болката винаги е опасно за една бременна жена и нейното бебе, така че когато такава болка винаги трябва да се свържете с линейка.