Създаване на дялове на диск в Windows 7 операционна система

Как да се разбият на диска на лаптопа
Вие имате лаптоп с Windows 7? След това можете да се сблъскате с наличието на само един локален диск C. Това може да не е удобно: Ако искате да преинсталирате системата или да се върне назад цялата важна информация, която трябва да бъде предварително смени ръчно към външна среда. След това ще бъде възможно да се ангажира форматиране локален диск, и след това да инсталирате операционната система. Наличието на множество локални дискове първоначално ще позволи да се поддържа необходимата информация в грешен раздел, който съдържа системни файлове. Това ще даде възможност за форматиране на локален диск C, без страх от загуба на важни файлове. Така че на твърдия диск, за удобство и по-голяма надеждност нужда да се разделите.Процедурата, посочена е съвсем проста, тя не изисква сваляне на допълнителен софтуер. Windows 7, тъй като там са вградени комунални услуги, които лесно ще се разбият устройството. Разбивката ще се проведе без загуба на информация, така че преди процедурата не е необходимо, за да прехвърляте файлове на външен носител. Разделяне на твърдия ви диск и да създадете нов дял е възможно само ако има достатъчно свободно място.

Как да преминете към раздел "Управление на дискове" в Windows 7?

  • Това е достатъчно, за да влезе в "Старт" и в търсенето на въведете "diskmgmt.msc". Прилагането на едно и също име, за да се отвори.
  • Ако искате да стартирате приложението с администраторски права, а след това просто натиснете «Win + R", и след това да въведете «diskmgmt.msc» и натиснете «Влез».
  • Също така в Windows 7, можете да отидете в раздел "Управление на дискове" с помощта на контролния панел (Control Panel -> Administrative Tools -> Computer Management -> Disk Management)

Как да се разбият на диска на лаптопа

В центъра на върха можете да видите наличните дяловете на твърдия диск. В долната част е броят на физически твърди дискове, оптични дискове и външни твърди дискове, които са били инсталирани. изображение диск C Вече е счупен, така разбивка ще бъде показан в Пример диск «J», това не е от съществено значение.

Създаване на нов дял

За да създадете нов дял в Windows 7 можете да използвате неразпределено пространство, но може да сте го липсва. За да създадете достатъчно, за да направите:

  • Вие трябва да изберете дяла, който има достатъчно свободно място, и десния бутон на мишката. След това трябва да изберете опцията "Свиване на том ...". Не забравяйте, че ако имате няколко секции, за да компресират по-добре от никакъв обем система.


Как да се разбият на диска на лаптопа

В резултат на това през прозореца се появи, просто да изчакате края на процеса.

  • След известно време, тя ще се отвори нов прозорец, където трябва да се посочи размерът на пространството, че сте решили да компресирате. Максималната стойност трябва да бъде посочена в манифеста прозореца, но можете да зададете по-малък размер. Стойността укажете ще бъде размерът на следващата логична диск. Не забравяйте, че това е на тази стойност ще бъде намален сгъстим диск, така че използвайте максималната стойност не се препоръчва. След въвеждането на желаната стойност, просто натиснете бутона "свиване".

Как да се разбият на диска на лаптопа

Ние ще трябва да се изчака известно време, в зависимост от раздробяването на секцията за пресоване и неговия обхват.

Преобразуване на дял на твърдия диск

След манипулацията на данните си в полето по желание раздел с черна ивица в горната част се създава "Disk Management". Тук, размерът ще бъдат изброени, както и думата "Неразпределена". Това място трябва да се превръща в отделен дял на твърдия диск. Трябва да натиснете десния бутон на мишката и изберете линия "Нов обикновен том."

На следващо място, ще се появи прозорец "Нова Wizard обикновен том."

Как да се разбият на диска на лаптопа

Достатъчно е да изберете максималния размер и натиснете бутона "Next". В заключение, че е необходимо да определяте буквата да бъдат "име" диск и натиснете "Next".

Как да се разбият на диска на лаптопа

След това трябва да се сложи отметка до "Формат този обем, както следва:". В файловата система NTFS да се уточни. размер Клъстерът е поставен върху по подразбиране. "Етикетът на обем" е името на диск, който е бил създаден. Трябва да отметнете "Quick Format", но не е необходимо да използвате файл и компресия папка. След това, просто натиснете "Напред" и ще се появи: ". Завършването на инструкциите, за да се създаде проста обем" Необходимо е да се провери всичко отново и натиснете бутона "Finish".

Как да се разбият на диска на лаптопа

В резултат на това успя да победи на твърди дискове, използващи средства Windows 7. Всичко е готово за работа. След приключване на процедурата, не можете да се страхуват повече, че ще изтрие личните данни в момента на възстановяване на системата.

Трябва да се помни, че един твърд диск ви позволява да създадете само 4 основни дяла.

Какво да правите, ако Windows 7 не е в състояние да се разделя на диск?

По време на диск разделяне в Windows 7, може да бъде трудно поради наличието на него файлове (скрити и система), които не могат да бъдат преместени на друго място.

Как да се разбият на диска на лаптопа

В този случай, трябва да използвате трета страна комунални услуги (Acronis или Paragon), което също дава възможност за разделяне на диск. Можете също така да стартирате от стартиращ диск на всяка операционна система, а след това дефрагментирате отдела.

За да разделите диска в Windows 7, трябва да имате права на администратор или архивиране оператор на този компютър. Със средства на Windows 7, които могат да бъдат компресирани до размера на файлове, които не могат да бъдат преместени.