Светкавицата че е TTL 1

Защо там и как да се избегне "червени очи"?

"Червени очи" се появи в случай на отражението на светкавицата от кръвоносните съдове, разположени на дъното на стомаха. Ефектът възниква в резултат на разширяване към тъмните ученици. Принципното режим на работа за намаляване на ефекта на "червени очи" е допълнително осветление окото пред главния пулса. Ученическа стеснява, който предотвратява ефект. Понякога стандартната осветление, което дава на режима за намаляване на ефекта "червени очи", не е достатъчно, а след това "червените очи" в снимката са. За да бъде гарантирана, за да бъдат защитени от появата на този ефект се препоръчва, че моделът за около 20-30sek. загледан в гори крушка или отворен прозорец на. Използване на външна светкавица е препоръчително да го преместите по-далеч от оптичната ос на лещата, или да се работи с отразена светлина, изпращане на светкавицата в тавана или стената.Обратно към Съдържание Какво и когато имате нужда от висока скорост на синхронизация на?

Синхронизация кратки експозиции (по-кратък от 1 / 300sek.) Е необходима за портрети в ярка слънчева светлина. За различните системи за камера, която е получила различни имена: Режим на FP (Canon, Nikon), HSS (Minolta). Т.е. синхронизиране високоскоростен елиминира преекспонирани, докато работи с високо чувствителен филм, отваряне на отвора и флаш осветителната сенките.

Обратно към Съдържание Какво е и каква е разликата TTL, A-TTL, E-TTL и E-TTL II?TTL (Чрез-The-Lens) - системата за измерване на светлина през обектива, включително проблясъци. В момента на светлината на експозицията, отразена от обекта преминава през обектива и отразена от филма, попада върху сензора. Сензор насочва към филма, измерва количеството светлина и изпраща информацията на централния процесор. При достигане на оптимална процесора на експозицията прекъсва флаш пулс и затваря затвора. Схема на TTL система работи с помощта на светкавицата е показано по-долу.

A-TTL (Advanced Чрез-The-Lens) - модерна система за измерване на светлина през обектива. Използване на светкавицата измервателна система A-TTL в камерите, работещи в режим на програмиране, операционна пристъп набора от стойността на блендата се основава на сравнението на две измервания. На първо място, измерена на околната светлина и да настроите стойността на блендата за него. След това, светкавицата прави няколко инфрачервени импулси за измерване на разстоянието до обекта. В съответствие с разстоянието до обекта се изчислява друг отвор. След сравняване на двете получени стойности се задава работа бленда.

E-TTL (оценъчно TTL) - подобрена система за измерване на светлина през обектива. За измерване на светлина в този режим, фотоапаратът използва сензор за мулти-зона, свързана с фокусна точка, същата, която се използва при измерване на постоянно осветление. Преди основният импулс прави предварителна светкавица, е почти невидим за пулса на очите, от който се изчислява експозицията. Също така, с оглед на околната среда се измерва. Тогава за измерване на резултатите се сравняват, и изчислява оптималната експозиция.

E-TTL II - система, която в допълнение към работата по метод за E-TTL отчита разстоянието от камерата до обекта, на който се фокусира обектива. Информация за разстоянието ви позволява по-точно да регулирате нивото на изход. E-TTL II система работи само когато се използва обектив може да предостави информация за клетка разстоянието за снимане.

референтна точка