Стомашно разстройство при котки и начините на елиминиране

храносмилателната система - един от най-важните в човешкото тяло и неговите домашни любимци, тъй като това е от тях зависи от доставките на енергия на тялото. Ако стомаха или червата, че нещо не е наред, здравето на вашия домашен любимец със сигурност няма да брилянтен. Най-често срещаната болест - диария при котките. Патология на този вид варират от белодробни заболявания, придружени с леко разреждане на изпражненията, докато изчерпване на диария, която в някои случаи може да доведе до смърт на вашия домашен любимец.Разстройство при котки

основна информация

Повръщане и диария може да се развие по различни причини. В някои случаи те са виждали само веднъж, след което животното храносмилателния тракт върне към нормалното, а в други - тя е маркирана множество ефекти върху храносмилателната система, което води до случаи на диария са котка постоянно. Обикновено, стомашно разстройство не е патология животозастрашаващо, най-често това се дължи на остаряла или неподходящи за храна на животните.

По този начин, храносмилателни разстройства често са открити, когато една котка отива на нова марка на котешка храна. Понякога има домашни любимци, които са бърз и лакомо се хранят: това поведение също допринася за нарушаване на нормалната смилането на храната. Причина храносмилане може да бъде много hairballs, което е особено важно за дългокосмести котки. Когато се появява само от време на време на диария, от време на време, че има смисъл да се обърне внимание на следните възможни причини:

  • Внезапната промяна в диетата. включително купони за храна се използват (дори и от един и същ производител). Между другото, разстройството на котка може да се окаже от млякото.
  • Яденето на риба или пиле кости. Въпреки това, в този случай, разстроен стомах - по-малката от всички проблеми, тъй като в най-лошия случай, е възможно перфорация на стомаха и смъртта от перитонит (изпражнения често с кръв).
  • Страничните ефекти на някои лекарства (чете инструкции).
  • Яденето развалена храна (много често срещана причина). Смята се, че котките - че е "деликатен", но тъй като има "забавяне" няма, и подлежи на наказание за гладна смърт. Далеч от нея - дори прекалено гладен котка може много добре да се използва нещо "опетнен" и след това страдат от диария.
  • Панкреатит или друго заболяване на жлезите с вътрешна секреция.
  • Паразити (те могат да посочат диария със слуз).

Разстройство при котки

В случаите, когато се появят нарушения на вашия домашен любимец достатъчно често, следните причини стомашен грип трябва да се съмнявате, котките:

  • Рак (или дори доброкачествен тумор, като е в състояние неоплазма доведе до нарушаване на храносмилането).
  • Стомашно-чревни нарушения в моториката. той може да бъде причинено от някое от гореизброените заболявания.

За пореден път, тя често повтарящ стомашно разстройство котката ви може да сочи към някаква много сериозна патология на стомашно-чревния тракт, включително рак. Така че, дори ако смятате, че нищо сериозно, все пак е по-добре, за да покаже на животните с опит ветеринар! И сега ние ще говорим за прости начало средства, които могат да помогнат на сделка с диария и повръщане във вашата котка.

бързо хранене

В общи линии, така че лечение на стомашно разстройство при котките и най-вероятно по-лесно. Дори и котката, когато той чувства, че стомахът му, че нещо не е наред, доброволно отказва храна. Животното губи апетит и яде само след вътрешностите му спрат "сигнал" на заболяването. Въпреки това, по време на опитомяването на котки някои "отлетя спирачка" и някои животни, дори и когато сълзите им и имат се наблюдава тежка диария, тя все още не е склонен да яде купа или две от храна. И тези желания домашен любимец може да бъде рязко ограничени.Разстройство при котки

Просто махнете купата и да го скрие от масата всичката храна за около един ден. Когато една котка е принуден да гладува, да се грижи, моля, достъпът безпрепятствено да произволен брой чиста питейна вода. Жадни за домашни любимци трябва да отговаря по всяко време. Но! Абсолютно никаква храна котки трябва да бъдат оставени на мира за един ден. След този период, можете да започнете да им даде храна, но само в малки количества, постепенно.

Ако животното, след като "пост" на квадрат хранене, то има голяма вероятност може да започне повръщане, или "Старт" форма на диария. Що се отнася до котенца. Докато възрастни котки са гладни през деня, малки котенца така без да се храни, няма да стоят. Максималната продължителност на експозицията гладен в този случай - четири часа (цял ден).

След глад животински екстракти се постави на спаринг диета. Тя се хранят котка 4-6 пъти на ден, на малки порции. Така че тя трябва да продължи в продължение на пет до седем дни. По това време, за да даде своя домашен любимец? В идеалния случай, за това трябва да се използва варено пилешко, извара, и ориз, както и храни за кърмачета. Тези диети имат най-малко въздействие върху стомашно-чревния тракт на вашия домашен любимец.

Веднага след като котката ще спрат да изтръгва, ще се формира нормални изпражнения, тя постепенно за период от три до четири дни, прехвърлени към нормално хранене. Ако го направите, твърде бързо, вероятността е голяма, че диария при котки обратно.

стимулиране на апетита

Често една котка се възстановява от тежки заболявания на храносмилателната система, много лош апетит. Необходимо е да се стимулира, като се опитва да примами животното мирише приятно, а любимата му храна. Опитайте варена риба или пиле: това е възможно, че от миризмата на готвене котката се събужда апетита. Сложете няколко от най-вкусните парчета на животното под носа си, за своя "съблазняване".

Разстройство при котки

Котки, които не ядат повече от два дни, рискът от сериозни дегенеративни заболявания на вътрешните органи. Ето защо е важно за домашни любимци през това време яде най-малкото нещо, дори и ако количеството на храната, ще е незначително. Ветеринарите често предписват стимулатори на апетита може за котки, които не искат да ядат. Те работят много ефективно и нежно "принуждава" на животното да се яде храна.

Дехидратацията и неговото елиминиране

Ако една котка е развила повръщане / диария (или всички наведнъж), основният проблем ще бъде не липса на апетит и обезводняване. особено опасен за малки кученца и млади животни. За да проверите дали е разработен в своя домашен любимец, просто вземете кожата му "в краен случай" и да видим колко време ще бъдат приведени в съответствие, произтичащи гънките. Ако дехидратация не е налице, кожата почти веднага се връща в първоначалното си състояние, докато в противен случай процесът ще отнеме доста време. В този случай, животното е вероятно в близост до точката на пречупване, което е необходимо, за да се спре възможно най-скоро.

Вероятно за да се възстанови нормалния обмен течност няма да е лесно. По този начин, обикновената питейна вода в много случаи причинява повръщане, така че да пие една котка с разстроен стомах е по-добре с хладка преварена вода. Въпреки това, полезен за получаване на котката малко нагрява физиологичен разтвор, тъй като е много по-добре се абсорбира от тялото и възстановява метаболизма на вода-сол. В много случаи, обаче, има същия състав се прилага интравенозно или подкожно, защото тези методи позволяват възможно най-скоро да се справят с дехидратация. Във всеки случай, една котка с признаци на последното е необходимо да се покаже бързо опитен ветеринар, за да зададете по-ефективно лечение.

Какво става, ако косата в стомаха на котката?

Ако повръщане и разстройство на храненето започне поради hairballs, обикновен вазелин може да помогне на тези "заплитане" да излязат в околната среда по естествен начин. За тази цел се разтопи на водна баня вазелин трябва да бъдат принуждавани да се излива в устата на котката, или можете просто да ги разпространи в лапите на животното. като котка създание е изключително чист, той непременно slizhet състав гарантирано ще попаднат в стомаха. Този метод е добър по време на бременност, тъй като не използва никакви опасни лекарства.

Разстройство при котки

Като опция - да даде своя домашен любимец малко масло от консервирана риба. Просто налейте малко растително масло в устата, или да се даде нещо мазно (но не и да се включат в това). Колкото по-добре се грижи за кожа котка, толкова повече й гребен, толкова по-малко вероятността от заплитане в стомашно-чревния тракт. Ако имате съмнение, че в недрата на котка - риба или пиле кости, веднага Доведете го на ветеринар!