спояване на алуминий в дома

спойка на алуминий

Поток за спояване алуминий

Училището вече засегна и въпроса от алуминий за уроците на химията и физиката на неговите свойства, тя има отлични проводящи свойства, топлопроводимост, но това е много трудно да се припой. Трудност на запояване дължи на факта, че се образува незабавно полира повърхност оксид филм, е много устойчив на агресивни среди.След като преди да изпълнени като информация, която произвежда спойка спойка, състояща се от калай, цинк или калай и бисмут. Въпреки това, практиката показва, че това е съвсем нормално да спойка обикновен припой POS POS 40 и 60. спойка, без значение колко е важно.

спойка на алуминий

Механичната якост на такава запояване малки, но по същество не се изисква сила и електрическата проводимост на ставата. Какво друго мога да кажа, не, аз не се опитвам да спойка алуминий, с изключение на тези спойки. Може да бъде запоен с олово и, по-важното е, че ще бъде достатъчно мощност поялник и се загрява до температура, достатъчно висока.

Както бе споменато по-горе има висока проводимост алуминиев топлинна съзнателното тях да охладителни радиатори. Ето защо, по-големи спойка елементи, поялник мощност трябва да е повече от 100 - 200 вата. Освен ако, разбира се, това е два малки жици, може да е достатъчно мощност, през 60 - 100 вата.

спойка на алуминий


Сега с възможност за избор на средства няма проблеми, но по-рано, отколкото просто не трябваше да използва това за да алуминиев за калай - аспирин, вазелин, грес. I спояване алуминиев дома избрала две добре за потоци F-64 и FTBf - А. като добри резултати в FIM поток. Това е може би най-важното нещо, толкова по-поток, толкова по-лесно запояване.

спойка на алуминий
спойка на алуминий

Основното нещо е да не се сблъскате с фалшифицирането, а това е вече липсва. купите "Потокът за запояване на алуминий", и той не е мястото, където не се вписват. Между другото, на въпроса, какво друго може да zaludit алуминий, има поток F-34, може да се каже само в състава и има аспирин. Zaludit алуминий може и "Запояване на мазнини"

Методи калайдисване

С добър поток и калайдисване на процеса на запояване не е проблем. Друг е въпросът, ако ръката не е такова, там е по-отнемащ време процес.

Най-важното в процеса на калайдисване контакт избягвайте изглаждане на повърхността с кислород. Ето защо, ние почистване на повърхността гъсто намазани или излее поток, но можете да се затопли малко, ако е необходимо. Възможно е и лесно, ако продуктът е малък, като жици, да ги почисти директно в разтвора чрез изливане в нещо.

По метод, като запояване поялник с разтвор на алуминиев колофон направен приблизително толкова. Предварително почистена повърхност, намазана и се поръсва с разтвор на медни или железни стружки. След натискане запояване върха (толкова по-добре) и изпарителен оксид, конвенционален консерви с спойка.

Понякога, ако е необходимо да спойка два проводника на алуминий и мед например, се използват по този начин. Две плетени края на проводника и ги заварка с помощта на ток освобождаване от батерията на сърцевината на графит. за такава "Заваряване", използван трансформатор 6-12 волта с ток от 3 ампера. Единият край на телта на трансформатора се свързва към усукване и закрепване на пръта на втория акумулатор (това е възможно да се използва четка на двигателя). Когато докоснете дъга, а краищата са заварени на топка.

Така алуминий спояване у дома това е напълно възможно, а това не е трудна задача. Малко практика и всички.

С тази статия също да се чете: