Sphynx (котка) снимки, видео трикове, цена, характер

Сфинксът - не е само нещо, създадено от мит, за да защити мира на фараоните, но и невероятна порода, без козина котки, които на пръв поглед завладее необичаен външен вид.Sphynx породи котки

произход

Съвременните генетика присвоили цялата заслуга за създаването на породата на неокосмените котки, без козина котки, тъй като е станало известно на широката общественост едва през ХХ век. Но малко хора знаят, че котките са лишени от козината, са били известни на древните египтяни, индийци и ацтеките. Нещо повече, тези невероятни същества в древни времена се считат за свещени и дори са били предписвани магически способности.

Днес тези необичайни котки изолирани в специална група, която се състои от три породи: Sphynx. Петербург Sphynx (Peterbald) и сфинкс. И докато трите породи са били селектирани различни животновъдни стопанства, и по различно време, едно нещо ги обединява - пълно или частично липсата на коса.

Канадската котка лишени от козина, се появява през осемдесетте години на миналия век. Какво е интересно, плешиви котенца родени нормално късокосместа. И животновъдите дори смятат, че децата са болни от някаква неизвестна болест. Но ние сме достигнали възрастта на полова зрялост необичайни котки са родени същите голи котенца. След многобройни изследвания са установили, че децата са напълно здрави, просто наследява определен ген, който е отговорен за липсата на кожа. Така че имаше един ред от канадски без козина котки.

Почти по същото време, на хиляди километри от Канада, в Ростов на Дон, са били отглеждани Дон без козина котка, и, подобно на канадските им братовчеди, те дойдоха съвсем случайно. Жител на Ростов Елена Kovaleva избран от улични момчета измъчван плешив котка.

Sphynx породи котки

Tender сърце жена донесе дома си, и дори се опита за лечение, тъй като се смята, че липсата на коса е резултат от това заболяване. Но, както се оказа, котката е напълно здрав, в действителност, роден на децата й са като две капки вода, подобни на голата си майка. Така открит котка на име Барбара, бележи началото на линията на обезкосмените котки Дон.

Барбара потомци също са станали предтечи на плешиви котки Санкт Петербург. В средата на деветдесетте години на ХХ век с опит селекционера Олга Миронова пресече без козина котка Дон с ориенталски котки. Родени от такъв брак деца се превърна от основателите на съвременната Peterbald.

Невероятно без козина котка, на името на митичния пазител на египетските пирамиди, през екзотичен вид са придобили огромна популярност сред любителите на котки и спечели признанието на милиони фенове по целия свят.

Sphynx породи котки

Описание външен вид

Тези странни същества с големи уши, умни очи наклонени очи и сгънат на кожата да изглежда толкова изненадващи, че много хора са убедени в тяхната извънземен произход. Дори на снимката изглежда като сфинкс чужденец от друга галактика.

 • Nature надарени тези прекрасни животни с тънък, гъвкав и добре сложен тяло. Специална благодат им дава доброто крива леко изпъкнала назад. И въпреки че на пръв поглед те изглеждат чупливи, това впечатление е измамно. В действителност плешив котка доста силни и мускулести.
 • Претеглете "извънземни", като правило, не повече от четири до шест килограма.
 • Усъвършенстване на външния им вид и да даде дълго тънки крака. Pads широки, закръглени, с дълги пръсти. Поради факта, че задните крака са много по-дълго от предната част на котки, те ходят малко странно, тъй като тя беше пропуснат.
 • Опашката на тези животни е понякога в сравнение с каубой камшик. Опашката е права и дълъг, широк в основата и заострени до рязко точка.
 • Клиновидна, големи котки главата е оформена като триъгълник. Скули остър, добре дефинирана, твърдо вещество брадичката и заоблени.
 • Нос широки, дълги и прави.
 • Огромни триъгълни уши с заострени съвети дават тези същества, подобни на прилеп. Някои котки ушите могат да бъдат покрити с прозрачен мек мъх.
 • Благодарение на експресивни бадемови очи, тези животни са по-близки до загадъчните очарователните извънземни от друга галактика. Очите им са леко наклонени с леко повдигнати външни съвети, поради което изглежда, че котката е винаги малко изненадан. Цвят на очите наситени, ярки жълт или зелен. Много редки индивиди със сини очи.
 • Вълнена покривка, или по-скоро липсата на такава, е един вид визитна картичка на тези необичайни котки. Тези творения могат да бъдат напълно плешиви или могат да бъдат частично покрити с кратко мек пух, често на опашката, краката, ушите и носа. Кожицата е дебела и кадифена. Цялото тяло е покрито с гънки на животни, включително крак и челото.
 • Палитрата от цветове в Плешиви котките са много разнообразни. животинска кожа може да бъде както едноцветен и различни места, различаващи се по цвят от основния цвят.


Sphynx породи котки

индивидуалност

Може ли странно външния си вид и сфинкс котка различава обичайните пухкави котки, но естеството на тези същества точно същия нежни и любящи, подобно на други членове на племето на котка. Много собственици твърдят, че тяхната всеотдайност невероятни домашни любимци не се мерят с кучетата, както придружават господаря си навсякъде и дори може да се втурне да го защити в случай на опасност.

За собственик на неокосмените котки имат искрена обич и останат верни на всички го живота му. Но вместо любима изисква постоянно внимание и грижи, така че да комуникира с домашния любимец ще трябва да плати много време.

Самотата и липсата на внимание пагубно влияние върху характера на животни и домашни любимци приятелски търга тя може да се превърне в зло агресивно създание.

Очарователни котенца Сфинкс изненадващо игриви и неспокойни и често не искат да губят ценно времето си за малките неща, като храна или сън. Всички ъгли на къщата, всички неща и предмети ще бъдат разследвани от този мобилен уши бебе. Те се отличават с изключителен памет и оживен ум и веднага забелязал промяната в атмосферата на една стая или закупуване на нови мебели. Разбира се, котето веднага ще започне да се научите на нова мебел, за да изразя възхищението си и неодобрение.

Sphynx породи котки


В лекотата и спокойствието на тези същества се разпростира върху всички жители на къщата, включително и на останалата част от животните. Друг котка или куче през общителност "чужденец" веднага се обърнете към най-добрия си приятел и съучастник на смешни лудории.

Това е невероятно, но плешив домашния любимец е в състояние да направи приятели, дори и с чинчила и морско свинче, и ще спите спокойно с гризача на един диван, и не позволява на идеята да му навреди.

Древните египтяни, приписвани плешиви котки мистични способности, и много от собствениците са съгласни с тях. След като обяснява как домашния любимец попадне в заключена стая или отворете вратата на хладилника, или като магия, невъзможно. Sphynx котка предпочита да спи в едно легло със собственика. И дори не се опита да затвори вратата в лицето й, животното все пак намери начин да се промъкне в спалнята.

Гостите в този общителен и любознателен котка веднага очаровани от факта, че, без да се страхуват, и се страхуват от първия цикъл на работа, за да се срещне с него. Animal безсрамно скача гост на колене, излагайки гърба или врата му за помилване, и разбира се, не пропускайте възможността да се получи от това парче от тортата на масата.

Sphynx породи котки

Тези, които решат, че котката сфинкс перфектен домашен любимец, защото тя нямаше коса и, съответно, не се е проляла, не се заблуждаваме. тези грижи за животните изисква не по-малко внимателно, отколкото при другите котки, и има свои специфични особености:

 • Вълна от домашни животни, няма да покрие килими и дивани, но кожата им се нуждае от специални грижи. Лишени от козината, тези животни са много силно се потят. И ако не редовно почистване на излишния потта от телата им, домашния любимец ще бъде непривлекателна и занемарен външен вид, и пот става прозрачен кафяв и придобиват неприятен мирис.
 • Плешиви котки обичат да плуват, но най-често ползваните водни процедури не го заслужава. Шампоан за домашни любимци трябва да се избират само с неутрално рН, тъй като кожата на животното е податлив на дразнене и алергии.
 • Очите и ушите на вашия домашен любимец, трябва да се почистват с влажна кърпа или памучен тампон, не по-рядко от веднъж на всеки три дни. Кожата на ушите е доста деликатна и чувствителна, така че трябва да се прави внимателно и деликатно.
 • Sphynx котка порода любовта да ходят на чист въздух и забавно ще направи собственик на компанията за разходка.

Собствениците не трябва да забравят, че техните домашни любимци не са защитени от коса, и жаркото слънце може да обгаря и настине през зимните студове. Това ще помогне да се избегне специалната котка костюми и гащеризони.

Sphynx порода се смята за относително здрави. Но поради факта, че тези животни са лишени от косата, кожата им е склонна към алергии и различни кожни заболявания. Само внимателни грижи за домашен любимец може да му осигури дълъг и щастлив живот.

Има една черта, която обединява трите породи котки без козина - те са страстни лакомник. Апетитът на тези животни е отлична, а те никога не се предавай любимите си лакомства, дори и след като яде огромна част от храната.

За да се отдадете на капризите на плешивата си домашни любимци не трябва да бъде, защото тези котки са склонни към затлъстяване. По-добро от най-ранна възраст, за да научи за домашни любимци, за да строга диета и да изберете само най-доброто качество и балансирана храна за него.

Покупка на коте

Тези котки са на върха на своята популярност, така че придобиването очарователен плешив бебето няма да е особен проблем.

Купете сфинкс може да бъде както и български и чуждестранни в детската стая. Цена сфинксове сравнително ниска и варира между 5-50000 рубли.

Какво е интересно, възрастните винаги са повече бебета.

Sphynx породи котки

невероятни факти

 1. Името на тези котки от древногръцкия се превежда като "удушвач". Остава загадка защо толкова малко фабрика решили да назоват без козина кучета. Може би те не знаят буквален превод на думата.
 2. Хайк на ветеринар с плешивата си любим, като правило, не приведе собственик не е проблем, защото за разлика от повечето котки, те тихо толерира инжекции, дължащи се на факта, че кожата им е по-дебела, а не като чувствителни.
 3. Фотографи от цял ​​свят вярват, че тези котки на най-фотогеничните на всички останали членове на котката.
 4. Нормалната телесна температура в тези същества е по-висока от тази на другите котки и е 38-39 градуса, така че да се докоснат кожата им е гореща на пипане.
 5. Децата от тази порода се раждат с увиснали уши и да ги оправям само на втория месец от живота си.
 6. Всеки модел котка на носа, като пръстови отпечатъци при хора, е уникален.
 7. Древните скулптори обичаше да изобрази без козина котки, както и статуи на животни, украсени храмове и светилища.

Доброто като странно, но съблазнителна красота, тези котки приличат на посетители от далечна галактика. Но, за разлика от злите извънземни от научно-фантастичен филм на, тези същества са дошли на земята за да се превърне в човек за надежден и лоялен и безкрайно любящ приятел.