Симптомите на болестта при котките

Подобно на хората, котките понякога има дни, когато те не са във форма, не се чувстват много добре, изглеждат апатични и сънливи. Но ако забележите повече от един признак на заболяване, така че котката е наистина нещо сериозно и се нуждае от помощ. Може би вашата котка отдавна страда от заболяване, което не сте забелязали. Котките често не показват състоянието им, докато те станат много зле, а някои от симптомите, като например чести пътувания до банята или летаргия може да се приема като домакини в норма. Важно е да се знаят основните симптоми, за които е необходимо да се отиде на лекар. Познаването на основните признаци на особеностите на заболяването и болести ще ви помогне, ако не ги предупреди, поне във времето, за да помоли за помощ, докато симптомите които тепърва започват да се появяват.Основните симптоми на заболявания при котките. сухота в носа (обикновено влажна на пипане), треска, гадене, диария (диария). летаргия, прекомерна жажда, кихане и кашляне, сълзене от очите, загуба на апетит и загуба на тегло.

Основни заболявания на котки:

1. котешки вирусен ринотрахеит (котка грип) - вирусна инфекция на дихателните пътища, силно заразно за котки. Симптомите са подобни на курса на човешката грип и включват кихане, кашлица, треска, липса на апетит, и сълзене на очите. В такива ситуации, поддържащо лечение - добра храна, изобилие от напитки, кърпи за лице, особено на носа и очите, за да ги изчистите от холката разделени. Прилагане на очни и назални капки, евентуално антибиотици. А сериозно усложнение е увреждане на очите и дори слепота. Всеки отговорен собственик на котка да я ваксинират срещу ринотрахеит.

2. котешки левкемия - вероятно болестта ще бъде фатално за котки. Това е еквивалент на човешка левкемия или рак на кръвта. Симптомите включват висока температура, гадене, анемия и затруднено дишане. Той може да бъде придружена от съпътстващи заболявания. Отново, да бъде отговорен собственик и засадят си скъпа от тази ужасна болест!

3. котешки инфекциозен ентерит - вирусно заболяване, което е лесно и бързо се разпространи сред котките. Симптомите включват диария, повръщане, маркирани депресия. Отново има ваксина на разположение - моля да го използвате!

Ако отидете с котката в Европа, или ще трябва да го давате на почивка в хотел за животни, дори и да се връзвам на домашен любимец ще се нуждаят от ветеринарен сертификат, с всички ваксинации!4. прекомерна жажда и прекомерното пиене константа може да означава няколко много сериозни заболявания - диабет или бъбречна недостатъчност. Ако този симптом, придружено от висока температура, кръв в урината на обща слабост, той може да показва инфекция на пикочните пътища.

• инфекции на пикочните пътища при котките има подобни симптоми на този проблем при хората. Болните котки често посещаващи тавата до тоалетната да уринира, може да забележите тяхната очевидна болка при уриниране. Тясно гледате любимия си, когато тя започва да отида до тоалетната по-често от обикновено. Инфекции на пикочните пътища причиняват ужасно чувство на котки, и те са склонни да вие от болка по време на уриниране. В един момент, котката може да започне да уринира от тавата, с надеждата за облекчаване на болката. Това може да бъде изключително опасно, тъй като на пикочните пътища може да бъде напълно блокиран, така че веднага се втурват на ветеринар, не боли животното.

• Диабет при котки е често срещано заболяване, също. Както и инфекции на пикочните пътища, е подобна на човешката болест и има подобни симптоми. Възрастните котки са с наднормено тегло и е по-вероятно да страдат от това заболяване. Котки с диабет обикновено показват, сънливост, прекомерна жажда и уриниране, загуба на тегло с увеличаване на апетита. Симптомите могат да се развият в храносмилателни проблеми и загуба на коса с напредването на болестта.

5. Загуба на тегло с повишен апетит и изобилие на храна при липсата на други симптоми, може да означава, че котката си червеи. Понякога можете да ги видите в техните изпражнения. Привикване към антихелминтиците лекарство под формата на хапчета, суспензии или капки за холката трябва бързо да реши проблема. Ако симптомите не изчезнат, това би могло да бъде нещо по-сериозно и изисква ветеринарна помощ, като например хипертиреоидизъм.

6. Наличието на разфасовки или подуване, най-вероятно означава, че котката ви някъде в борбата, но когато се комбинира с летаргия може да показва наличието на инфекция в раната трябва да се лекува с антибиотици. Не дърпайте посещение на лекар, че не е необходима операция, вместо антибиотици.

7. панлевкопения. известен също като котка чума, е заболяване, причинено от вирус се предава чрез заразена тави, тоалетни, храна и вода. Симптомите на това заболяване е лесно да се намери, като се появява котката апатия и летаргия, тежка диария, повръщане и загуба на апетит. В някои случаи, косата става скучна и започва да пада. Темпера е бързо прогресиращо заболяване, което може да бъде трудно да се справим. Добрата новина е, че има ваксина срещу вируса.

8. Друга вирусно заболяване - котешки инфекциозен перитонит. Симптомите понякога са трудно да се види, и те най-често се намират в райони с повече от една котка (заслони, домове за колекционери на котки). Първият симптом е подуване на корема, които могат да бъдат придружени от повишена температура, гърчове, кръвоизливи в очите и загуба на равновесие. Въпреки, че това заболяване се определя на поддържащо лечение, всички заразени котки могат да умрат.

Ако сте забелязали котката някои от тези симптоми в продължение на два дни, моля, свържете се с ветеринарната клиника. Котешки заболявания често се случват неочаквано и в грешното време. За вас, като собственик, е отговорен за здравето на вашия домашен любимец, трябва да бъдат бдителни и винаги да е готов в случай, че котката ще се прояви необичайно поведение. Дръжте вашата котка чиста и фуражи poite качествени продукти без замърсяване. Работата на профилактични годишни посещения при ветеринар, тъй като има котка заболяване, което у дома е невъзможно да се справят.