Симптоми и лечение на ентеровирус инфекция при деца

Ентеровируси инфекция засяга почти всеки втори човек на планетата, особено на децата. Симптомите на ентеровирус инфекция при децата днес, за да знам, е необходимо. Остро заболяване на храносмилателния тракт, до известна степен, е опасно за живота. РНК-съдържащ патоген род ентеровируси е главната причина за развитието на опасно заболяване. Обърнете внимание на симптомите и лечението на ентеровирус инфекция при децата.







Ентеровируси инфекция при деца - какво е това

Това опасно заболяване може да бъде причинено от всеки от няколко щама на ентеровирус, като Coxsackie и полиомиелит. Основните симптоми на ентеровирусните инфекции включват повишена температура, главоболие и болки в гърлото, а понякога - язви в устата, или обрив. Квалифицираните клиницистите извършат цялостна диагноза на горната част на устната кухина. Позовавайки се на честите симптоми на пациента, специалистът може да се постави диагноза и да се започне подходящо лечение. Първо кожата се изследва и устата. Подходящ и лечение на инфекции Ентеровирус е насочена към облекчаване на симптомите в рамките на няколко дни.

Ентеровируси включват множество щамове еховирус, ентеровирус и полиовирус. Тези вируси са широко разпространени в съвременното общество и има хора от 10 до 30 милиона евро, независимо от възрастта. Ентеровирус инфекции са най-често при деца на възраст от 1 до 16 години. Всяка година в страната ни са диагностицирани огромен брой хора, заразени с тази болест. Вирусът най-често се развива в тялото на детето през лятото и есента. Инфекцията е много заразна и обикновено засяга много хора в общността, понякога достига епидемични размери.

Симптомите на заболяването при децата

Помислете как болестта се проявява. Инфекцията влиза в тялото на детето, и започва да се развива бързо в продължение на няколко дни. Вирусът след това умножава в храносмилателния тракт. Когато имате добра имунна система, процес инфекция спира на ранен етап. В резултат на това, че заболяването е по-мек и не води до много дискомфорт. Важно е да се отбележи, че в студа и с проблемите, свързани с дихателните пътища, малки деца, веднага заразени с тази неприятна болест. Понякога вирусът се разпространява по цялото тяло и преминава в кръвния поток, което води до:

 • треска,
 • главоболие,
 • повръщане,
 • диария
 • болки в корема
 • висока температура

Когато такива симптоми, лекарите често се наричат ​​инфекция "летен грип". Въпреки че всички тези признаци показват, разпространението на ентеровирус инфекция. Трябва да се отбележи, че някои щамове на ентеровирус да предизвика генерализирана, размита кожен обрив или язви в устата. Този вид заболяване е най-честата ентеровирус инфекцията. Рядко, развитието на неприятна болест започва с този етап. Вирусът може да увреди различни вътрешни органи и да доведе до сериозни усложнения.

Инфекцията се предава по полов контакт, въздуха, водата, фекално-орален и вертикални пътеки. Инкубационният период е от два до седем дни. В случай на ужасна болест, е налице значителен потенциал за повишаване на температурата до 40 градуса. Курсът на лечение продължава от две до три седмици, в зависимост от тялото на детето.

За преждевременно диагноза на ентеровирус инфекция, лекарите изследват общото състояние на лицето и наблюдава степента на развитие на заболяването. Ако има обрив тяло или болки, тогава пациентът се определя на индивидуален курс на лечение с някои лекарства. Лекарите могат да изискват анализ на кръвни проби или изпращат материал промяна взети от гърлото, стол или гръбначно-мозъчната течност в лабораторията за култивиране и изпитване.

Ентеровируси инфекция обикновено продължава под контрола на квалифициран специалист. Ако пропуснете болестта и не дръжте подходящо лечение, а след това можете да сложите огромни щети на сърдечно-съдовата или нервната система. Понякога неадекватно лечение може да доведе до смърт. Въпреки това, в случая на деца, това лечение на инфекции Ентеровирус е насочена към облекчаване на симптомите.

Заболявания, причинени от ентеровирус при деца

Епидемия plevrodiya, ръцете и краката заболяване, gerpangiya и полиомиелит са причинени почти изключително от ентеровируси. Има и други сериозни заболявания като асептичен менингит, myopericarditis и хеморагичен конюнктивит, могат да бъдат причинени от ентеровирус или други организми.

Ентеровируси D68 предизвиква респираторно заболяване при деца, които обикновено имат студено. Децата в случай на студено, кашлица обикновено се развива треска. Някои деца, особено тези с астма, има по-сериозни симптоми като хрипове и недостиг на въздух. Възрастните могат да бъдат заразени, но те са склонни да страдат заболяване с изключителна лекота.

Всяка година деца от различни страни са изправени пред този труден проблем. Трябва да се отбележи, че някои от заразените деца са били с тежка респираторна недостатъчност. В допълнение, имаше слабост или парализа на една от ръцете или краката. Ентеровируси D68 диагностицира при деца на възраст от 12 до 14 години между. Фиксирана брой смъртни случаи от тежки респираторни заболявания. Лекарите не са сигурни дали ентеровирус инфекция е основната причина за смъртните случаи или случаи на парализа.







 • Хироподия с ентеровируси

Тази болест е най-често срещаната сред малките деца. Често срещан симптом е треска. Това заболяване засяга кожата и лигавиците, което води до появата на болезнени ранички в устата, ръцете и краката, а понякога и по задните части и гениталиите. При деца, има остра болка в гърлото или устата, а те може да откаже да приеме храната, защото на дискомфорта. Обикновено изцеление на язви на настъпва много бързо лигавицата. В зависимост от това какъв тип на вируса се разви едно дете, има риск от проблеми с нервната система, както и менингит или енцефалит.

Това заболяване най-често засяга бебета и деца. Децата изведнъж развиват висока температура, възпаление на гърлото, загуба на апетит, а често и притеснен за болка в областта на шията. При деца, може да настъпи повръщане. В рамките на 2 дни след началото на заболяването в устата и гърлото се появяват червени пъпчици.

Асептичен менингит се отнася до заболяване, което се причинява от нещо различно от бактерии, които обикновено стават основната причина за менингит. Това заболяване е по-често срещан бебета и деца. Асептичен менингит, причинен от ентеровируси, по-рядко предизвиква обрив. С развитието на заболяването с висока температура, силно главоболие, повръщане, схванат врат и чувствителност към светлина. Децата рядко развиват енцефалит.

Това заболяване - възпаление на мозъка, което води до повишена температура, повръщане, главоболие, объркване, слабост, конвулсии и кома.

 • Паралитичен полиомиелит (полиомиелит)

Това заболяване засяга нервната система. Най-честите симптоми на полиомиелит се характеризират с дълбока мускулна слабост и болки в ставите и мускулите.

 • Епидемия plevrodiya (Bornholm заболяване)

Тази болест е най-често сред децата. Plevrodiya епидемия се отразява на мускулите на гърдите, което води до силна болка, често от едната страна на долната гърдите или горната част на корема, което води до затруднено дишане дете на. Други често срещани симптоми са висока температура епидемия costalgia и главоболие, както и остра болка в гърлото й. Симптомите обикновено намаляват след 2-4 дни, но може да се повтори след няколко дни. Периодът на лечението зависи от организма.

Това заболяване е свързано възпаление на очите. Клепачите се подуват бързо. При тежко заболяване се наблюдава кървене (кръвоизлив, инфекция също може да повлияе на учениците (роговицата), като по този начин причинява болка начин при излагане на ярка светлина Децата обикновено се възстановява в 1 - .. 2 седмици.

Понякога предаване ентеровирус е майка на новородено по време на раждане. Обикновено няколко дни след раждането на заразените новородени изведнъж развиват тежки, генерализирани заболявания (сепсис). Те страдат треска, кървене. През този период е налице вероятност от увреждане на вътрешните органи. Повредените вътрешните тъкани и нервната система е счупен. Новородените могат да бъдат възстановени в рамките на няколко седмици.

Важна информация за деца с астма

Този вирус изглежда особено тежка в малки деца. Това се доказва от почти всеки лекар, който работи в професионалната сфера. Ето защо е особено важно, че родителите помнят с последствията, които могат да доведат до смърт. Особено трудно е за деца, които имат диагноза астма е бил преди това на разположение. В този случай, трябва да се помогне на детето си и да следвате плана за действие за лечение на астма.

Необходимо е да се консултирате с педиатър или subspetsialistom детето си за предварително планиране на курс на лечение. Към момента на настъпване на неблагоприятни симптоми, детето трябва да бъдат хоспитализирани, ако е необходимо. Детето трябва да се вземат предписаните лекарства за астма, както е посочено в инструкциите, особено дългосрочните контролирани лекарства.

Тя винаги трябва да има лекарства хлътване (спасяване) (инхалатор или пулверизатор). Първата стъпка е да се извърши на ваксината срещу сезонен грип. Заради грипната инфекция в белите дробове може да предизвика астматични пристъпи и влошаване на нежеланите симптоми. Бъдете сигурни, за да се уверите, че настойник или учител на детето знае за детето, за да се избегне тригери астма. Препоръчително е да се получи около никога околните изпушил и една цигара. Дим никотин може да повлияе негативно на благосъстоянието на детето, който страда от астма.

превантивни мерки

За да намалите риска от заразяване с тази ужасна болест, ръцете си с вода и сапун трябва да бъде достатъчно често, за да се измие в продължение на 20 секунди, особено след смяна на пелени. Не се препоръчва да се докоснат ръцете, очите, носа и устата с немити ръце. Избягвайте целувки, гушкане и споделяне на чаши или яде с хора, които са болни. Необходимо е постоянно да се дезинфекцират често се докоснаха повърхности като дръжки на вратите и играчки, особено ако някой е болен. Препоръчително е да се проветри помещението и почиствайте редовно пръстта. В наблюдението на нежеланите симптоми, не трябва да излизате от дома си, за да не се заразят други хора. Често хранителни разтвори могат да бъдат редуцирани:

 • интоксикация;
 • подуване;
 • възпаление;
 • мозъчната дейност

Методи за третиране

Към днешна дата, има много лекарства за борба с вируса. Много родители, за да изберете свои собствени препарати за децата си. Това обаче може да има отрицателно въздействие върху здравето. Затова е по-добре да се постави диагноза и едва след това да изберете подходящото лекарство, което ще помогне за премахване на болестта. Д-р Комаровски казва, че вирусът може да се излекува с антибиотици, които са избрани индивидуално в зависимост от състоянието на пациента.

Първото нещо, за да се избегне обезводняване. За децата са възложени специални агенти, например, rehydron. Една супена лъжица захар и сол решение ще унищожи бактериите в тялото на детето. Според експерти, няма лекарства, които незабавно елиминиране на заболяването в рамките на няколко дни. Само в случай, че е налице висока температура, те се причисляват антипиретик наркотици. При тежки последици изисква незабавна хоспитализация.

Много родители често се чудя дали са необходими антибиотици при лечението на това заболяване. Коморовски заяви, че ентеровирус не изисква назначаването на мощни лекарства. Антибиотикът може да се използва за развитието на чревна инфекция, особено когато симптоми като диария, кървене, и холера. Ваксинацията се извършва в клиниката, намаляване на риска от развитие на детския паралич. Наистина, ваксината засилва имунната система и възстановяване на организма. За разработването на нови ваксини по време на клинични изследвания и опити. Лекарите са изучаване на различните видове на заболяването, да се разработи уникална формула за максимални резултати.

Когато комбинирано лечение трябва да се вземат предвид някои фактори. Лекарите препоръчват да се извърши лечението, свързани с физически упражнения. Трябва да се отбележи, че упражненията намалена мускулна сила. Трябва да се спазва стриктна диета. Правилното хранене играе огромна роля в процеса на възстановяване. Едно дете може да присъства на часовете по физическо възпитание само след пълно възстановяване. Разбира рехабилитация е с продължителност 6 месеца. По време на лечението не се препоръчва ваксиниране на детето. Лекарите често предписват мултивитамини за нормализиране на здравето. Като се вземат предвид всички препоръки на лекарите, че е възможно да навременно да се отървете от бактерии, които представляват заплаха за организма.

Най-добрите лекари в инфекциозни заболявания

Инфекция в децата си, че е