Ремонт и възстановяване на старите дървени къщи със собствените си ръце

Как да се възстанови къщата
Нови жилища, изработени от дърво, построен от земята ръцете - какво повече може да искаме? За съжаление, много от тази версия могат само да мечтаят. Не всеки има такава възможност: висококачествена дървесина има свързани с допълнителни разходи, както и на всички налични строителни умения.Купете една стара дървена къща или вила за мнозина е много по-лесно - това е една доста приемлива алтернатива.

И наследството на семейството често кара хората да старата къща, често в много пренебрегвани и дори нежилищни статут. Преди да започнете да го използвате, такива жилища трябва да се постави в ред. Трябва да се отбележи, че често е в рамките на стария Покритието има доста полезно дърво - макар и не са нови, но с много високо качество. Изграждане, преди те да могат.

Възстановяване на селска къща

Как да се възстанови къщата
На първо място, трябва да имате цялостна инспекция на къщата. Препоръчително е да се започне с неговата фондация. Ако просто преминете направо към възстановяването на стара селска къща, а по-късно се оказва, че проблемът с основите на къщата се намесва в пълния му употреба, на свършената работа ще бъде напразно. Ако по време на изследване разкри сериозни недостатъци в основата (частично унищожение, понижаване на ъгъл, влага, плесен. Деформация. Пукнатини), те трябва да бъдат премахнати.

Тази процедура не се провежда без жакове. Тези устройства, с голямо внимание, вдигат рамката, за да удобна височина. В самата основа на възстановяване, изолирани или запълнена отново - така прекарват възстановяването на основата. Тези манипулации се смятат за достатъчно опасни, така че застрахователите трябва и наблюдатели за нея.

Как да се възстанови къщата
Тогава старата дървена къща върна на мястото си и започва нов етап - смилане. Това ще изисква специална машина, снабдена с дюзи. С него, лечението ще бъде в състояние да изложи най-недостъпните места. Ръцете и лесно шмиргел кърпа за тази манипулация не е достатъчно. Полирането се извършва преди слоя с светъл цвят.

Универсална машина: промяна на опаковъчни елементи позволяват да го използвате не само за смилане, но също така и за уплътняване на всички видове дефекти, пукнатини или цепнатини.

Основни недостатъци са разположени по дължината на короните, са запечатани преди това. Те са погребани със смес от азбест и дървени стърготини: предварително подготвени състав презаписва увредените области.

Вместо това, азбестът да вземете лепило на дърводелеца, или конвенционална мазилка. Въпреки това, тези състави са подходящи за да се определи незначителни бъгове. Ако дефектът са твърде големи, и много от тях ще трябва да се отсече едно подплата. В противен случай, неизбежно влага в пукнатините ще повреди и гниеща дървесина. Дървото трябва да бъде третирана с импрегниране и всички видове предпазни средства.

Как да се възстанови къщата


Преди и след възстановяването на къщи

Това е процедурата, преди да започне да кълчища. Уплътнителни материали желани бъдат лекувани с тях. Всички шевове между трупите освободят от старите, разпада печата, което е подходящо да се използва редовно прахосмукачка. В крайна сметка, на стария вход zakonopacheny съвестно. Вместо износени теглене избере нов уплътняващ материал, модерен.

Финалната фаза на всички от тази работа - окончателното боядисване на конструкцията.

Неинформирани граждани смятат, че тази процедура е просто приложение на дърва за декоративно оцветяване състав. Това изглежда да е вярно, но в този случай, не на всички.

Това предполага прилагането на различни средства - тониране, лак за нокти, синьо. Тези покрития не крият прекрасната текстурата на естествено дърво.

Но ако фасадата на къщата наистина стар и грохнал, козината или тя ще трябва да покрие непрозрачна боя, така или иначе.

Важно е да се помни, че краищата на дървените трупи, не трябва да бъдат обект на защитни или декоративни лечение. Това са един вид дърво капиляри, чрез който "диша". Обработката ще ги запечата, да наруши нормалната циркулация на въздуха, и гредата или греди подложени на процес на разпад.

Както може да се види, реставрация или реконструкция на дървена къща, не е твърде сложен процес. Това не е толкова трудна работа, освен това е ясно послание. Къде можете да се даде свобода на въображението и фантазията, опитвайки се да облагородяват стари къщи. Нещо, което щеше да изглежда рисковано да украсяват нова къща може да се използва безопасно за стария възстановяването.

Стари сгради: възстановителните функции

Как да се възстанови къщата
Случаи на нередовностите къщите с висока архитектурна стойност, или са останки от миналото, не са рядкост. Понякога възстановяване се провежда частни търговски къщи и имения. В такива случаи изисква особено внимателна и задълбочена подход.

Ситуацията се усложнява е, че такова строителство не може да украсяват сайдинг, или други съвременни материали. Цялата работа се извършва с повишено внимание, тъй като всяка небрежност може да причини необратими ефекти.

Прекалено смилане, например, може да тънък уникален модел на дърво, или развалят му деформация.

Какви специфични функции характеризират дейността на стара къща възстановяването:

  • Глобалното възстановяване на старата къща, трябва да отидете с постоянство и последователност. Прибързаността е излишно. Строителни материали и необходими инструменти трябва да бъдат избрани с голямо внимание;
  • Части и елементи като колони или накъдрена дантела, на разположение от професионални майстори;
  • Когато възстановяването на къщата е добре ръководи от стари снимки на ремонтираните къщи. Може би старите майстори, или в семейната архива, които можете да намерите правилните снимките. можете да възпроизвеждате на сградата към първоначалната си форма, ако желаете.


Останалата част от трансформацията на старата дървена къща е подобна на конвенционалната ремонт рамка. Дървените трупи и печатът трябва да бъдат подложени на обработка. Може би те се нуждаят от още по-голямо количество на защитни вещества от прости жилища.

Как да се възстанови къщата


Преди и след реставрация

Възстановяването на цената на къща

Цената на частна къща възстановяване се състои от различни фактори. Това време на годината, и отдалечеността на структурата на границите на града. В крайна сметка, ако наема за работата на майстори, те трябва по някакъв начин да стигнем до работното място. В студения сезон е по-трудно да се направи.

Значителна роля в цената на крайградски реставрацията играе неговия размер, жилищна площ и степента на небрежност.

Ако къщата за дълго време стои без наематели и без надзор, стаята отвътре и отвън фасадата може да влезе в пълна неизправност. Masters ще трябва да се упражнява много усилия за възстановяване на сградата на приличен външен вид и всички качества, необходими жилища.

Мащабът на предвидените строителни работи също ще се отрази на крайната цена на възстановяването.

Това е един ремонт нещо отделни елементи от малка сграда, а съвсем друго - за преглеждане на реконструкцията на една голяма двуетажна дома. Разбира се, незначителни реставрационни дейности ще струва много по-малко.

Всеки, дори и най-високо качество на къщата, с течение на времето губят справедлив дял от атракции. На повърхността му може да се появи на различни дефекти, напълно видими с невъоръжено око. Отделните елементи на структурата на износване и могат да бъдат унищожени, като престана да изпълнява своята функция и изглежда грозен.

По-добре е да не чакаме момента, в къщата ще бъде напълно неизползваема. След ремонт, че ще бъде много по-трудно и скъпо.