Как да се увеличи резолюцията на екрана на лаптопа 1

За да започнете, помислете за най-лесният начин за увеличаване на разделителната способност на екрана на лаптоп. Кликнете върху някоя празна област на работния плот, щракнете с десния бутон. Ако мишката не е свързан, кликнете върху бутона, която изпълнява същата функция. На екрана ще видите, ще се появи прозорец, в който трябва да изберете секцията "Имоти". След този раздел се отваря, ще видите меню, което ще покаже пет различни раздели. Вие трябва да преминете към "Опции", като щракнете върху раздела. Появява се нов прозорец в същата форма. Тук ще бъде в състояние да определи оптималната резолюция. чрез преместване на копчето. След като се направят някои промени, запишете настройките и да затворите менюто.Първо трябва да се сведе до минимум всички отворени прозорци, така че само на работния плот е била отворена за потребителя. След това е необходимо, за да извикате меню с десен бутон върху свободната зона на иконите на работния плот.

В контекстното меню, което се появява след това изберете "Razreshenieekrana", в близост до която е малка икона на монитора.

Когато се отвори прозореца контрол нарича панела "Display Settings" става достъпен избор на дисплея (в този случай трябва да бъде избран "дисплей преносим компютър"), и ще бъде в състояние да промените резолюцията на избрания екран и ориентацията на изображението, което се показва на екрана.

След това трябва да изберете разделителната способност на екрана. която се изисква от потребителя в падащия списък под заглавие "Resolution". За да направите това, като се използва показалеца на мишката, трябва да преместите плъзгача нагоре или надолу. Колкото по-висока потребителят ще преместете плъзгача, толкова по-висока ще бъде разделителната способност на екрана. Ако преместите плъзгача, за да намалите разделителната способност на екрана е намалена.

Сега е важно да се помни, за да кликнете върху бутона "Прилагане", за да потвърдите промените в Windows 7 или Windows Vista. Потвърждаване на промените, потребителят спестява работата, което е направил за това действие. Ако сте пропуснали да кликнете върху бутона "Apply", промените няма да бъдат запазени и ще трябва да започне от самото начало.

За да затворите "Display Settings", което трябва да щракнете върху бутона "ОК". Сега можете да се прекъсне, за да работите с лаптоп с променената резолюция на екрана на монитора.

Тази статия описва начините за промяна на резолюция лаптоп екран, който се изпълнява Windows 7 или Windows Vista. Начин за промяна на разделителната способност на екрана в Windows XP е различен от този метод.

  • как да промените разделителната способност на екрана в Windows

Количеството използвана памет в нетбук, засяга цялостната работа на устройството. За да се подобри ефективността, бележника може да инсталирате допълнителен лента на паметта. Те ще бъдат в състояние да се увеличи скоростта и стабилността на системата.

Как да се увеличи резолюцията на нетбук

Проверете наличността на слотове

Стандартната конфигурация на настоящите нетбуци рядко включва повече от 2 GB на RAM. Това означава, че трябва да инсталирате допълнителен бар, който може да увеличи тази цифра няколко пъти, за да се увеличи скоростта на устройството.

Не всички лаптопи подкрепа за разширяване на паметта, но тъй като първо трябва да се провери възможността за операция. Обърнете отвертка и отстраняване на пластмасови капака на лентите от RAM. Капакът покрива част от хардуера на устройството и е предназначен да замени паметта, без да се налага да се разглоби цялото тяло.

Проверка за допълнителни слотове за памет. Ако видите друг свободен слот, а след това допълнително RAM е възможно. Ако и двата номера са заети, единственият вариант е да се увеличи производителността закупуване на нова каишка маса памет.

Закупуването на нов каишка

Вземете нова лента на паметта. Например, е препоръчително да се закупи устройство, което има 1 GB на RAM, има един или повече ленти от 1 GB. Или, ако имате устройство на разположение само един слот за памет, закупуване на каишка вместо 1 GB карта до 2 GB. При избора на подходящ внимание RAM заплащането на дъската, на тактова честота на която е приблизително равна на подобен параметър предварително зададено в нетбук модул.Да не се купуват с памет, че обемът е много пъти по-голяма от предварително зададеното. Голяма част от RAM засяга терминът нетбук без мощност поради увеличаване на консумацията на енергия. Също така, твърде голямо количество памет може просто да бъде определена от компютъра за превишаване на допустимите ограничения на размера на RAM. Преди да си купите, е желателно да се вземат стария модул памет с вас в магазин на аксесоари може да изберете правилния тип памет се използва в конектор нетбук.

Процесът на инсталиране на RAM може да варира в зависимост от вида на устройството и модел нетбук. Сгънете скоби, които фиксират гнездото за памет, а след това вдигнете летвата, така че да се влиза лесно в правилния слот. След инсталирането на ребрата трябва автоматично да бъдат фиксирани клипове. Увеличаването на размера на RAM положително въздействие върху производителността на нетбук в игри и приложения, изискващи интензивни.

Secure капака на нетбук екстрахира рано и затягане неговите болтове. Стартирайте компютъра и да го тестваме. каишка Инсталацията е завършена.

Въпрос за промяна на резолюцията в Windows 7 или 8 и най-малко спада към категорията "за начинаещи", но се дава достатъчно често. Конфигуриране на монитор или екран на лаптопа е много проста.

Как да се увеличи резолюцията на нетбук

видове монитори

Резолюцията на екрана на монитора или лаптоп определя яснотата на текста или изображенията показва на дисплея. При висока резолюция, например, 1900x1200 пиксела, обекти ще се появят по-ясни. Също така, предмети стават по-малки, и следователно им вече добре на екрана. Ниска резолюция от, например, 1024x768 пиксела, резолюция на изображението и текста се увеличава, но тяхната острота става по-лошо.

Достъпни решение за използване зависи от монитора. По този начин, старите CRT мониторите обикновено имат диагонал 17 инча и поддържат само 800x600 резолюция или 1024x768 пиксела.

Как мога да променя резолюцията на екрана

За да промените разделителната способност на екрана, трябва да влезете в "Разделителна способност на екрана". За да направите това, кликнете върху "Старт", след което изберете "Control Panel", отидете на раздела "Облик и персонализиране секцията" и изберете "Настройка на разделителната способност на екрана". Има и друг начин: вие трябва да доведе до по-меню на работния плот, щракнете с десния бутон и изберете "Разделителна способност на екрана."

LCD монитори, както и лаптоп екрани работят най-добре с "родната" разделителна способност. Това не значи, че трябва да се сложи е разделителната способност на екрана, но е препоръчително да се използва естествената резолюция за остри като бръснач изображения и текст.

Ако потребителят не знае резолюцията на монитора си, че винаги е възможно да се учим от ръководството или на официалния сайт на производителя. Можете също така да определите разделителната способност на екрана на монитора по диагонал. Например, 19-инчови екрани поддържат 1280x1024 пиксела резолюция, за 20-инчов е 1600x1200 пиксела за 22-инчов - 1680x1050, за 24-инчови екрани - 1900x1200.

Как да се увеличи резолюцията на нетбук

За да инсталирате необходимия софтуер, щракнете с десния бутон върху стандартна устройство, изберете "Properties", кликнете върху раздела "Driver" и след това кликнете върху "Update ..." в прозореца, който се отваря. Забележка: Компютърът трябва да е свързан към интернет. Изберете "Автоматично търсене за актуализирани драйвери" в прозореца, който се отваря.

След като системата открива и инсталира необходимия софтуер, рестартирайте компютъра, за да влязат промените в сила. След инсталирането на драйверите в диспечера на устройство трябва да показва името, като например Intel (R) HD Graphics. Сега имате достъп до всички възможни варианти за настройка на монитора.

Проверка на функционалните клавиши регулирате яркостта. Обикновено F3 увеличава яркостта и F2 намалява. То може да бъде други функционални клавиши, обозначени с подходящи знаци. В зависимост от настройките на BIOS трябва да ги натиснете самостоятелно или в комбинация с ключ бел.

Яркостта на екрана на компютъра може да се регулира чрез "Control Panel". За да направите това, отидете в "Start" -> "Control Panel" -> "Display" в лявото меню, изберете "Настройка на яркостта", както и с помощта на плъзгача в долната част на прозореца, изберете желаното ниво на яркост. Тук можете да настроите отделните параметри на монитора в зависимост от план за захранване и зададете свои настройки за спестяване.

Също така, се коригира на монитора, сега е възможно с работен плот. За да направите това, щракнете с десния бутон върху работния плот и изберете "Характерни криви ..." (за Intel адаптер (R) HD). В "графики контролния панел и медиите Intel (R)», където можете да изберете един от три възможни режима на конфигурация: "Basic", където можете да промените основните настройки, "Advanced", които показват всички възможни настройки за монитора си, или " режим за настройка ", е предназначен за серийни параметрите на конфигурацията. Във всеки от тези режими, можете да калибрирате основни характеристики на монитора: Резолюция, дълбочина на цвета, честота на опресняване.

Имената на елементите на менюто са изброени за Windows 7, други операционни системи могат да се различават.