Рецепти пържени кюфтета в тенджера, тайни съставки и избор

Как да се изпържи вкусни бургери

Когато полуготови продукти са готови, остава последният етап - термична обработка.

На пръв поглед това - много проста операция, но това се случва, че бургери са разпръснати, превръщайки се в насипно състояние маса от месо, или ще изгори отгоре, вътре печените не са, или той залепва по тигана и трябва да търкат далеч плешката.Как да се изпържи банички в тиган - основните технологични принципи

Причините за тези недостатъци могат да бъдат няколко. Важно е да ги намерите и да елиминира в самото начало на готвенето пържени кюфтета напълно да не развалят любимо ястие.

На първо място, преди да се пържат кюфтета в тиган, много лошо ще се случи, ако, в случай на несигурност, собственикът ще проведе малък тест, особено що се отнася до готвенето кюфтета на нова рецепта. Вземете малка част котлет тегло, форма котлет, с тегло 50-60 грама, и неговите Скара поотделно. В този случай, ще бъде възможно да се идентифицират всички дефекти в мляно месо и да ги премахнете.

Тук са най-често срещаните причини за неуспешни котлети и техните решения:

Ако банички се разпадат по време на пържене, е по-вероятно да се направи грешка в подготовката на месо или риба котлет тегло: кълцана лошо гравирано, с което от месен сок достатъчно застана колаген задължителен котлет маса. В този случай, трябва да се прати плънка до необходимата консистенция и добавете яйцето и разбъркайте добре в нея. След повторното плюеше маса, за да оцелеят в студа най-малко един час и след това започнете да пържите котлети.

Ако разпръснати зеленчуци, зърнени торти където свързващият компонент е котлет тегло яйчен белтък, нишесте, брашно или други продукти, се добавят липсващите съставки, разбърква котлет маса и да изчакат, докато влакната набъбват глутен или протеинови частици и започват свързване.

Разбира се, за пържене котлетите трябва да изберете правилния масло и правилните прибори. Първа на мазнини. Ако е необходимо дълбоко пържене, а след това със сигурност изберете рафинирано растително масло. Той няма мирис, и следователно вкус и аромат на хамбургери пържене не се променя. Dymlenie рафинирано масло започва при температури над 200ºΣ, и за готвене хамбургери такава температура е достатъчна. В натурално растително масло (суров) започва да гори по 110ºΣ микрочастици суровина, от която се получава масло. При нагряване, тези частици започват да се придържаме към полуготови продукти, които на свой ред силно ще се отрази на вкуса на крайния съда.

Ако има реч за котлетите от птиче месо или риба, когато състоянието изисква използването на масло, трябва да се помни, че в неговата собствена мазнина съдържа до 82,5% ( "екстри"), а останалата част - млечни съставки и че те започват да се придържаме и изгорени в огненото Пособия при още по-малко 100ºΣ. Как да се изпържи банички в тиган в този случай?Решения на този проблем:

Можете да комбинирате растително масло и масло. Започнете печене от едната страна в растително масло, както и, като се обърна пържолите за всеки полуфабрикат да приложат малко парче масло, така че да се абсорбира директно във всяка една пържола, не гори и да се създаде вкуса на продукта;

Използвайте разтопено масло, серум, се състои изключително от млечни мазнини;

Друга опция за архивиране - се използва за пържене котлети разпространяват или маргарин.

Разбира се, избора на мазнини, е необходимо да се вземе предвид състава на котлетите. За някои растителни заготовки определено по-добре - растително масло: например, се отнася до полуготови морков. Но картофи или зеле бургери са еднакво вкусни, ако за тяхното готвене използвате някоя от тези мазнини. Просто вкусът ще е различен, но това ще се направи допълнително разнообразие. Пърженето котлети от свинско, говеждо месо е добре свинска мас.

Няколко думи за чиниите. В тиган с добра тефлоново покритие може да изпържи банички без използването на мазнини. Ако тенджерата е правилно използва в съответствие с инструкциите, и няма драскотини, сцеплението и стърчащи котлетите не са застрашени. Въпреки това, в този случай, превръщайки кюфтетата от другата страна, е желателно да се покриване на тиган с капак, и ще продължи да се пържи, докато proparivaya ги отвътре.

В арсенала на всяка домакиня има набор от тигани от различни материали. С диаметър на съда може да бъде разрешен: това зависи от броя на пържоли. Зеленчуци, полуготови продукти е по-добре да се пържат в тежък тиган, чугун съдове за готвене, защото тя е тази, позволява получаването на необходимата степен на печени продукти в същото време атрактивен външен вид.

Трябва също да се има предвид, че чугун съдове за готвене се нагрява по-дълго в сравнение с конвенционалните PTFE или керамични съдове, но също така е, след загряване, температурата се поддържа постоянна за дълго време дори и след изключване на плоча. Този режим позволява бавно следват процеса на топлинна обработка. Леко отопление също така осигурява по-добро пържене полуфабрикати вътре, без изгаряне на повърхността.

При използване на тънкостенни съдове за готвене, дори с тефлоново покритие е необходимо непрекъснато да се регулира силата на неговото нагряване и за тази цел да се добавят или да намали температура плоча регулатор. Когато висока температура на тиган запържваме пържолите бързо на върха, остава недостатъчно вътре. При ниски пържене бургери топлина тефлонови скоро ще бъде потушен, а не пържени, и не може да бъде постигнато в този случай е златисто кафяво.

Кой от двата метода е по-удобно - да се реши плоча домакиня и тигани, въз основа на оценка на своите възможности и умения.

Как да се изпържи банички в тиган? Отговорът е очевиден: до пълна готовност. Но ако шегите, пържене на продължителност ще зависи от продукта - във всеки случай времето варира съответно съставки плътност.

Нека започнем с факта, че бургери са подготвени като цели парчета месо или риба, както и нарязани мляно месо, птици, риба, зърнени храни и зеленчуци. Времето за готвене зависи във всеки случай на състав котлет тегло, температура на пържене повърхностната влага на варено месо на.

Първо, всички видове пържени кюфтета от двете страни, и да доведе до готовност на слаб огън под капак или във фурната. Дебелина котлети също е от значение за продължителността на топлинната обработка.

Но във всеки случай, рибни и месни банички, трябва първо да се запържва до кафяво от двете страни, и след това те трябва да бъдат задушени, дори и за 7-8 минути. По-специално това се отнася за котлети, които включват земята свинско месо. Dozharivat банички възможни след предварителна термична обработка в тиган във фурната, и те могат да бъдат задушени в собствените си сокове или яхния, бульон добавяне на вода или на специално подготвена сос.

Във всеки случай, като правило, се посочва в рецептите печене температура, и колко се запържва банички в тиган, въпреки популярен и обичан ястие често не изискват такива подробни препоръки.

Рецепта 1. Сочни домашно приготвени сандвичи

Мастни Свинско (пулп) 400 г

Телешко месо, обезкостено триста и петдесетграма

Хляб бял 150 гр