Противопоказания за миома на матката, ABC Здраве

Проведени в България Специални изследвания са показали, че преди няколко десетилетия сред жените на възраст над 35 години, само 30% от развитие на миома на матката. Към днешна дата, това заболяване се среща при 80% от жените след 30 години. И често по-голямата част от жените миома на матката са асимптоматични.Ако една жена изрази такава диагноза, за много от тях това е като гръм от ясно небе. И често погрешно схващане за болестта осъжда на пациента да ненужна хирургическа намеса и тежки емоции. Една жена с такава диагноза трябва да се знае, че не може да се направи, ако има миома и какви са противопоказанията за миома на матката при жените.

Миома на матката лечение прогестерон не трябва да бъде във всички случаи,

Ефективността на употребата на прогестерон и неговите аналози с миоми не е доказано, както и много гинеколози не се препоръчва, освен ако комбинацията от миома с хиперплазия на ендометриума. Има две противоположни възгледи: някои лекари смятат, че Djufaston и техни аналози, не могат да бъдат направени с миома, а другият - че е възможно.

От една страна, тя поддържа ниски нива на прогестерон са отговорни за растежа на тумора, от друга страна, че по време на бременност, когато на високо ниво на прогестерон е интензивен растеж и миома. Поради това, не е ясно, можете да вземете лекарства с прогестерон в матката или не. В крайна сметка, причината за миома е в общия хормонален дисбаланс, както и ролята на прогестерон по този въпрос не се изучава до края.

Поддръжници на преустановяване на употребата на Duphaston с миома казват следното - прогестерон, по тяхно мнение, е един от основните фактори за растежа на миома (изследването били на възраст над 10 години). А просто доказателство за противопоказания Duphaston с миома на матката - това е, което "Анти-прогестерон агент" мифепристон е един от най-ефективните лекарства за лечение на миома - блокер на прогестерон рецептор, прилагането на които в 3 месеца фиброиди размер е значително намалена. И все пак навсякъде да продължи да използва прогестерон при лечението на пациенти с миома. В действителност, прогестерон се разраства миома, а след такава обработка една жена е изпратен за операция за отстраняване на матката.

Тъй като този въпрос днес е спорно, като Duphaston или не, трябва да се реши от лекуващия лекар при всеки случай поотделно, като се отчитат хормоналните нива при жените, и така нататък.

 • Съществуват подозрения, че е sarcomatous дегенерация на тумора
 • Комбинацията от рак фиброиден матката, тумори на яйчниците, рак на маточната шийка
 • Ако фибромата е голям (12 седмици или повече), и неговия растеж прогресира
 • Ако фиброиди значително изкривява маточната кухина
 • Бързият растеж (3-4 седмици в продължение на 6 месеца)
 • Менорагия, които причиняват анемия
 • Когато субмукозалните миома - само работа
 • За предполагаеми perekrug и некроза podbryushinnye възел крака - наблюдение или операция е обикновено веднъж операция за успокоение

Също така, има общи противопоказания за консервативна терапия: тромбофлебит и тромбоемболизъм, разширени вени на долните крайници, хипертония, рак (всички) и работа по този въпрос в историята.

Не можете да използвате GnRH агонисти преди операция за отстраняване на миома

Наркотиците в тази група намаляване фиброиди, и как да се въведат на пациента в изкуствена менопауза. Използването на тези средства е препоръчително само, когато малки единици от 3-5 см. На курса на 3-7 месеца. Но назначаването на GnRH агонисти по големи обекти, е абсолютно ирационални, най-негативните последици от тяхната употреба преди операцията е, че фиброми след такова лечение са намалени и да ги открият, когато операцията е неуспешна. В бъдеще, то е изпълнено с рецидиви, защото на по-малки единици, по-късно се развиват нови единици, и болестта ескалира. Използването на GnRH агонисти е целесъобразно само при малки обекти, както и след отстраняване на големи миоми, тя ще смаже началото на останалите възли и помага на матката да се възстанови напълно.

Това е много опасно и напълно неприемливо за една жена да се наблюдава как се увеличава Ьибооили

Много често жените не посещават гинеколог в продължение на години, да видим как расте коремът и търсят помощ само когато болестта е на етап, че никой не консервативна терапия на няма да помогне. Жените често избягват отидете на гинеколог, защото първоначално уплашени от факта, че някои лекари препоръчват незабавно отстраняване на матката.Какво ще се случи, ако има миома

Напредъкът обаче не стои на едно място, а днес има алтернативни методи за справяне с миома, като артериална емболизация - уникален, модерен метод на лечение на миома на матката. Това блокиране на кръвоносните съдове, в които кръвен поток се спира в маточни артерии, водещи до изсушаване фиброиди. В същото време не страда от здравата тъкан на матката, както и в утробата е много силен кръвоносна мрежа, която ще се хранят здравата тъкан поради яйчниците и други малки артерии.

Въпреки това, този метод не е подходящ за жени, които искат да забременеят. Поради високата болестност от това заболяване всички жени трябва да бъдат веднъж годишно, за да се направи ултразвуково изследване на гениталното осакатяване на жени и за посещение на гинеколог. В случай на устройства за детекция, а не да ги чакам да градовете, и веднага се предприемат действия.

Възможно ли е да се направи масаж с миома?

Мога ли да си правят слънчеви бани за миома на матката, посещение на сауна, солариум?

Термично прегряване на тялото в долната част на корема не е позволено. Това се отнася за сауни, вани, дори и гореща вана може да не са безопасни. И това се отнася за слънчеви бани с миома, не можете да правите слънчеви бани или на слънце или в солариум. Също така поради тази причина не е възможно да се извърши топлинна физиотерапия.

Какво да не правим, когато миома, които трябва да се избягват?

Жените с миома на матката трябва да знаят всичко за заболяването (вж. Matki- фиброзните симптоми, лечение), включително и противопоказанията за миома на матката. Как трябва да се защити една жена с такава диагноза, това, което трябва да се избягва.

 • Не повдигайте и повече от 3 кг. тежък физически труд, умора
 • Избягвайте хормонални шипове, които често са причинени от стрес, емоции.
 • Избягване на нежелана бременност като аборти (последици) е причина за растежа на фиброиди от острите хормонални нарушения, освен това, прекъсване на бременност може да предизвика други гинекологични възпаление.
 • Избягвайте да пиете големи количества течности през нощта, защото то стимулира матката оток.
 • Не е препоръчително с тази диагноза да изберете свои собствени методи на контрацепция, освен презервативи.
 • С внимателни всяко лечение, преди да е необходимо да съобщават на диагнозата на лекаря си, предлагайки тези процедури.

Мога ли да се забременее с миома на матката?

Разбира се, една жена с миома на матката може да зачене и ще роди дете, и такива случаи са много, а всичко зависи от това къде се намират миома, техния брой, естеството на формациите. Въпреки това, имайте предвид, че появата на фиброиди и намалява вероятността за концепция често се комбинира с безплодие (вж. Причините и лечение на безплодие).

Основната причина за трудности при зачеването не е толкова механично препятствие, което създава тумор, както и с хормонални нарушения, водещи до фиброми. Не е последната роля беше изиграна от различни възпалителни процеси на женската полова система, което води и миома и безплодие (виж Chlamydia при жените: Симптоми, лечение придатъци възпаление :. Симптоми, лечение, запушване на маточните тръби, полипи в матката: лечение, симптоми и така нататък).

За достатъчно големи фиброиди в случай на бременност увеличава риска от усложнения, като спонтанен аборт в ранна бременност или преждевременно раждане в по-късните етапи. Многобройни проучвания за ефекта на миома на матката на вътрематочно развитие на бебето показва, че този доброкачествен тумор, най-често не са в противоречие с нормалното развитие на детето и една жена може да роди себе си.

Но по време на бременност, миома може да нарасне, но може би не. Становището на много гинеколози - фиброма растеж е не толкова в резултат на хормонален удари, и колко чрез подобряване на кръвоснабдяването на матката, са затова често се наблюдава по време на бременността и растежа на миома. В някои случаи това води до отстраняване на матката по време на цезарово сечение. И също така често прибягват до цезарово сечение, в случаите, когато има дори малки възела.

По-голямата част от жените с миома на матката, щастливо бременна и ще роди здрави деца. Често по време на бременност миома резорбират или премахнати по време на цезарово сечение и родилки, да забравите за неговото съществуване.

Моля, помогнете, да отговорим на тези, които са изправени пред този проблем. Аз съм на 34 години. Аз по-късно се жени, той се блъсна в финансови проблеми и загуба на близки, и едва сега реши да майчинството. След като дошъл да бъде прегледан от гинеколог за планиране на бременност, разкри миома 4 см. Лекарят каза, че спешно трябва да работи, и най-малко една година след операцията не е бременна. И знаеш ли на възрастта не е млад. Кажи ми, моля те.

Аз на твое място щеше да се опита да се забременее, без да се губи време и здравето. В крайна сметка, концепцията на детето може да отнеме месеци или дори години!
Аз самият извършва и роди две с миома, 34 и 37 години. Големи миома по време на бременността се увеличили до 12 см. И всичко е наред, лека доставка и здраво бебе.
И в един случай, плацентата е разположен директно на голям сайт, който нарасна по време на бременност. Моите миома "в разгара" на матката, която не е в лигавицата, но лекарите ме плашеха с лоша прогноза (с изключение на едно по-добро заплащане ултразвук сто, в кого съм повярвал и не обръщат внимание на "истории на ужасите"). в rezultate- отлично доносено пълничък.
не Mioma- присъда. Много хора не знаят за съществуването на тези неща у дома. Live, бременна ... 🙂 Всичко ще бъде наред!

Бях диагностициран с миома 4 cm, когато бях на твоята възраст. Лекарят каза, не изпадате в паника, да живее с удоволствие, то със сигурност ще се види и по-важното е, да забременее възможно най-скоро! Така че, не се страхувайте, всичко ще бъде наред. И отиде в друг лекар, това изглежда е любител на най-високо платени "лечение".