Предимства и недостатъци на радио - studopediya

Основното предимство на радиото е на ниско ниво на разходите за достатъчно голямо покритие точно избрана целева аудитория. Може би радиото може да се дължи на медиите, които могат да осигурят както дълбоко проникване на пазара и високите повторяемост мнения.







Друго основно предимство на радиото е неговата гъвкавост, радиото достатъчно бързо, за да се отговори на текущите промени във външния свят, като по този начин създавайки ефект на собственост и поддържа висока степен на интерес към събитието или обстоятелството.

Друг доста значителен радио недостатък е ниско в сравнение с телевизор информация степен изземване. А радио откроява от общия брой, само ако е много светъл емоционален заряд, или представени по ясен лидер мнение.







Третият недостатък на радио като приоритет медийна кампания медии на смята, че е невъзможно да го използва за предаване на продукцията послание, че е трудно да си представим визуално, или в случаите, когато съобщението трябва да бъде на национален характер.

ТЕЛЕВИЗИОННИ: Особености на употреба в медийно планиране

Въпреки относителната му младост, телевизорът е един от най-често използваните в медиите плановиците на медиите, тъй като тя дава възможност на публиката да се създаде определен визуален образ на продуктите и покриват доста голяма аудитория.

По отношение на обхвата на аудиторията показателя за телевизионните пред всички медии, включително електронен, която варира в зависимост от проучването на страната 50-89% от националната аудитория. В момента телевизията се класифицира, както следва:

Ø местните телевизионни станции;

Ø обществената телевизия;

Ø комерсиалната телевизия;

Ø кабелна телевизия.