Правилното такелаж плувка прът за риболов

Как да настроите на въдицата

Риболов на плувка прът е рибарите от особен интерес. Въпреки появата на много нови и ефективни съоръжения за риболов, риболов на плувка остава да бъде актуална и днес. Това може да даде на рибаря да усетите очарованието на риболов и да се предадат на пълната гама от емоции. В същото време, обаче Float Rod не изглежда толкова лесен за използване, тя все още има свои правила и изисквания за аксесоари. В тази статия ще се опитаме да открием тънкостите на предавката, която ще бъде много полезно за начинаещи рибари:  • как да изберете прът
  • какво бобина зададете
  • избор на линия
  • поплавък, натоварване и карабина за въдици

Този материал е изготвен въз основа на съветите и ръководството на опитни рибари. Ние ще се опитаме, доколкото е възможно да се подчертаят основните грешки, които начинаещите рибари, допуснати до тази практика, от избора на пръчки, плувки, линии за плувка прът и завършва кука. Правилният избор на всички компоненти ви гарантира комфортна и успешен риболов.

Риболов на плувка прът трябва да бъде забавно във всяко едно отношение. Твоят жезъл за риболов трябва да е лесна и удобна за вас, просто и надеждно в употреба. Ако спрете в китайското въдицата, което е показано на фигурата, ще трябва да бъдат готови за следното:

  • това е трудно, поради железни пръстени
  • пръстени на коленете си често идват отлепва
  • тежка пръчка няма да позволява ясно и своевременно извършване на необходимите изчисления на

Как да настроите на въдицата

В бъдеще, винаги ще го ремонтира и лепило, но най-важното е, че ще ви притеснява да улови. Ако е възможно, купете си въдица, която е показана на следната фигура. Тя е изработена от въглеродни влакна и ще бъде повече от два пъти по-лек от предишния. Тази въдица ще даде възможност за някои части от секундата по-бързо да се направи внезапни проверки и да бъдат по-послушен в ръцете си. С нейна помощ можете да направите по-малко празни резници. Изборът на дължина прът зависи повече от вашия вкус и желания, но не гони Дина справи, оптимален избор на плувка прът до 5 м на.

Как да настроите на въдицата
В идеалния случай, разбира се, има няколко измерения, които дават възможност да се адаптират към риболова в различни водоеми.

Макара поплавък прът

Много хора смятат, че да се сложи Radiant бобина да плаваш прът е престижно. Но това е грешка новак рибар а. Radiant намотка е просто не е необходимо, а не, че е необходимо да се установи нормална макара. Тя се предоставя на снимката. Предимството на една проста бобина  • по-голям диаметър макара
  • по-малък шанс на линия усукване
  • макара по-лесно

Как да настроите на въдицата
Ако го направите, можете да изберете да инсталирате без механизма за автоматично прибиране, тогава не се вземат най-евтините. Тя все още не сте повишен до края на сезона, а парите ще бъдат изхвърлени във водата. Линия върху макара приключи напълно, оставяйки една празнина на ръба макара 2-3 мм.

Какъв вид риболов линия комплект въдица

Един от новодошлите в рибарското грешки - задаване на линия по-дебел, за да се хване голям шаран и най-големият шаран. Но трябва да се разбере, че дебел въдицата се държи зле в бобината ще лети и обрат. Също захапе с дебела линия за риболов на флоат прът - съмнително. То ще се изплаши рибата. Ако отидете до езерото, където златни рибки и шарани са уловени до един килограм, риболов линия 0.14-0.16mm диаметър ще бъде достатъчно. При закупуване на линия за риболов, обърнете внимание на нейното свойство като памет. Как да проверите паметта на линия? Прекарайте една линия от отсечката през нокътя, ако в резултат на това се завъртя, след като въдицата за поплавък въдици няма да правя.

Optimum цвят вариант - безцветен. Той няма особен видимост и е подходяща за риболов във всички води. Ако любимата ви водоем има специален цвят, вземете под него цвета на линия за жезъла си.

Избирането на поплавъка на сензора

чувствителни плувки са избрани за риболов на плувка прът. Една от основните грешки новак

Как да настроите на въдицата
рибари - е изборът на поплавъка, които те харесват. В резултат на това на предавка светли, красиви и най-важното не е чувствителен на плувка. Например, тези плувки за риболов с опит рибари, няма да бъдат инсталирани. Това не е правилно натоварване на водата не ви позволи да видите слаб захапка, тя ще бъде по-малко чувствителни.

Float трябва да бъде потопен, така че тялото му е изцяло под вода. Една малка част от специална плувка (антена) се вижда в горната част. Правилни плувки са много чувствителни към ухапвания и те могат да ви кажа точно когато е започнала да се заяждам и кога да се направи рязане.

Как правилно да се позиционира на натоварването на линия

Подходящо оборудване Float прът осигуряваща правилните стоки местоположение. Тъй като ние се опитваме да направим всичко се справим по-чувствителни към ухапване, натоварването на линията трябва да бъде добре позиционирана рационално. Това дава възможност да не се плашат рибата, ако това е, например, идва с стръв нагоре. Местоположение на товари по линията трябва да бъде, както следва, вижте снимката.

Как да настроите на въдицата
Когато рибата започва да си тръгне с примамката започва да дръпнете първото натоварване по-лек, а след това малко по-трудно. Ако, обаче, по пътя си веднага да тежък товар, той се уплаши, и тя се отърва от стръвта.

Използването на каишка

На плувка прът с опит рибари често определени каишки. начинаещи Грешката - за по-голяма простота, оловото се не се използват, както и всички монтирани на въдицата. В действителност, в резултата - въдицата, която тече от последния товар и кука. Каишка трябва да е по-тънка от основната линия. То е необходимо не само да се гарантира, че рибата не се страхуват, но и за това, че в случай на една кука и счупи такъми, само да влезе в каишка, която след това лесно да се замени. Оптималният размер на неговата 10-15 см. Монтира се върху въртел.

Препоръка - използвайте каишка бързо да промените размера на куката.

Избор на кука прът за плувка

Как да настроите на въдицата
Улавянето Korop - де аз як ribaliti
Как да настроите на въдицата
Улов шаран през есента