Подгответе се за важен тайнство, което е необходимо за сватба в църквата

Сватба Тайнството има своите корени в древността, и православни християни винаги са го изискват специално отношение, тъй като този обред означаваше клетва пред Бога и човеците в любов и вярност, която любителите трябваше да преведе през живота. Тази клетва е да ги задържа в пристъп на гняв, награждавайки семейно щастие, обединява съпрузи в духовен план.Тайнството на славещи съюза Валентин сърца, играе огромна роля в православната църква, така че двойки, които са решили да получите божествена благословия да живеем заедно в брака на църквата и раждането на децата трябва да се подходи към този съзнателно. Сватбена церемония е коренно различна от регистрацията в церемонията по регистър офис, е известно, че най-много, така че трябва да се запознаят с правилата на сватбата, приятели, не е за всеки.

За сватба N тайнство

 1. Преди да вземе такова важно решение трябва да бъде запознат с ограниченията, без които е невъзможно да се сватба.
 2. Влизане в църква съюз дори проблематично за втори път, а повече от три пъти - е неприемливо.
 3. Те не могат да се ожени за хора, които са в близки семейни връзки (до 4-ти степен). Не се допуска сватба и духовно родство - кръстник и кръстница, кръщелник и кръстник.
 4. Същото важи и за хора с ментални увреждания.
 5. Сватбата няма да се осъществи, ако двойката се смятат за атеисти, и искат да се оженят не е призива на сърцето, както и по други причини - знак на почит към модата, желанието на родителите и т.н.
 6. Ако един или двата от младоженците изповядвали друга вяра, не е бил кръстен в православната църква, и не желаете да се подложи на ритуал на кръщението, преди сватбата.
 7. Ако единият от съпрузите е в църква или граждански брак. Когато една църква брак трябва да вземе разрешение от епископа на разпадането на предишния, в гражданското - прекратява служебните правоотношения.
 8. Сватбата се извършва в присъствието на удостоверение за регистрация и паспорти с печати на граждански брак.
 9. Възраст ограничения за църковен брак: булката в момента на ритуала трябва да е 16-годишна възраст, на младоженеца - 18 години.

Какво трябва да дойде на сватбата

Подготовката за сватбата

До сега, това е формалност, но най-важното тук - не на чистотата и красотата на костюмите, както и състоянието на ума. Сега правилата са по-лоялни, целомъдрие, никой не иска на сватбата, но някои ограничения са. Какво ви трябва за сватба в църква? Три дни в навечерието на сватбата булката и младоженеца бързо, да се подготвят за изповед и причастие. От началото на деня на сватбата (в 0 часа) се въздържа от приемане на храна, вода, полов акт, алкохол и тютюнопушене. В църквата младоженци изповед и да получават причастие, и след това да промените в един костюм за сватбата.Как да се държим в храма

Не всички отдава дължимото значение на тайнството на сватбата, толкова много хора идват на църква в ежедневни облекла говорят. Ето някои основни правила, които трябва да бъдат запомнени, преминаващи прага на храма:

Кръст на православна дясна ръка и свещеникът се нарича "Отец". Тези правила трябва да се спазват стриктно, не само да се оженят, но всички гости присъства на церемонията.

сватбена церемония

Сватба опише подробно е невъзможно - освен думите да бъдат придвижени всички красотата и светостта на причастието? Ритуалът е разделен на четири етапа:

 • годеж (преди тя да се извършва отделно и младите е пробен период, през който можете да прекрати връзката, а сега цялата процедура се извършва в рамките на един ден);
 • Самата сватба пряко;
 • резолюция корони;
 • молитва - благодаря.

Първо минава ритуал на годеж, в който свещеникът дава булката и младоженеца свещи, така че сватба букет тя не се нуждае от теб тук. След годежа младите са в центъра на пътеката за сватбата. След молитви и полагането на венци свещеник представя чашата с вино - символ на проблемите и радостите на семейния живот. Като венец на своите три глътки. Той допълва ритуал байпас Suite около подиум и четене назидание на.

Сватба след сватбата

Преди сватбата много хора искат да живеят заедно за известно време, за да се увери своя избор, тъй като отмени религиозен брак не е толкова просто - причините за подобно действие може да са две: лишаването от разбирането или изневяра. Какво ви трябва за сватба в църквата след сватбата? По принцип едно и също нещо - за църквата няма значение колко години двойката живее заедно. Има само добавка към благословията на съпрузите, оцелял до сребро или злато сватба. Ако единият от съпрузите не е първият брак, се добавят епитимийни молитвите на церемонията.

Подаръци за сватба

На първо място, да даде иконата - или мъниста кръста с изображение на Петър и Fevronia - покровител на влюбените. Сребърни, злато или сребро верига без напречни или дизайн снимките също ще бъде от значение. Можете да дадете на Библията на премия дизайн, фигури на библейски теми или красива маслена лампа. Подарък за добре дошли ще позволи на светите места.

Убеждения и предразсъдъци

С сватбената церемония трябва да влезе много. Нашите предци вярвали: една свещ след ритуала е по-кратък, той ще умре преди другия съпруг. Погасява свещ или паднал пръстен също обеща в състоянието на беда. Кой е първи стъпки за сватбена кърпа, той ще бъде глава на семейството. За време за сватбата ще отнеме не специален, а това е добър знак, но свещениците не се препоръчва да се проведе сватбата и на сватба в един ден. Тайнството на сватба изисква спокойствие, спокойствие, специална състояние на ума. Ако съпрузите любов и доверие, тогава няма разлика, когато те решават да се оженят, но ако някой има съмнения, ритуалът трябва да се отлага до по-добри времена.