Печати у дома

Понякога е необходимо за производството на един знак или печат. Например, за да се улесни работата им (да удостовери, копия на документи в офиса), за да персонализирате всеки обект (отбележете лична библиотека на книгата), или по някаква друга цел. подобни продукти, производствени технологии може да е сложно и изисква специално оборудване и суровини или просто, на разположение за ползване в домашни условия.Усложнена производствена технология се основава на методи за производство на релефни изображения с помощта на ецване отмиване фотополимер след предварителната обработка и използването на сложни и скъпи съоръжения (lazergraver и т.н.). Ние се фокусираме върху три прост начин за производство на печати и пломби.

Технологията на производство на печати или пощенски марки, която се основава на получаване на изображението на облекчение върху фолиото, за да произвежда и има огледало печат.

  1. Вземете тънък лист от фолио и го желания надпис или рисунка направи.
  2. Дръжка много внимателно (пръчка, която не пиша) или молив, за да направите малки дупки надписи, на около 0,8 до 1,5 мм.
  3. Направете кладенче в епоксидно лепило на застиване, също така е възможно да се използва твърд пълнител. След това се оставя всичко да изсъхне за около два дни.
  4. След това изберете желания размер дъската с дръжка (ако се желае, таблетка може да се направи най-), за които крайния паста модел или надпис с помощта на лепило "момент" или епоксидно лепило. Отново оставете да изсъхне, след което знак или печат готов за употреба.


Производствен процес се основава на получаване на изображението облекчение на пластмасов материал, последвано от напълване впечатлението с уплътнителен материал.

За производството на нужда клише тип печат на гилотината, която може да се намери във всеки печат или публикуване. Препоръчително е да се поръчва от няколко копия на цинк плоча на главни и малки букви, както и цифри и препинателни знаци. Клише от печатницата трябва незабавно да се нарязва на отделни букви. Тъй като клише, можете да използвате същите шрифтове в края на срока им на пишещи машини. За няколко екземпляра на необходимостта от използване на две или три пишещи машини със същия шрифт.

От наличните буквите, за да въведете текста на бъдещата печата или марката, спазвайки огледален образ. "Момент" съставени букви поставят върху плоска таблетка с лепило.

След изсушаване, лепилото се направи впечатление подложка, получена на пластилин или друг пластмасов материал и твърдо вещество.

Освен това, около впечатлението върши страна на 2-3 мм и да попълните всички или лепило съединение VIKSINT-K-18, които могат да бъдат закупени на магазин за хардуер. Ако лепилото е твърде гъста, след това се разрежда с терпентин на последователността на течна сметана. След уплътнителя се втвърдява, тя се отделя от глина и залепен върху подготвената таблетката с писалка или закопчалка, придобита в канцеларски магазин. Шрифтове се отделят от плаките с помощта на лепило разтворител 646 може да се почисти и използва повторно.

Тази технология е производство на печати и щемпели достатъчно универсални, ако е необходимо, може да се използва за производство не само букви и обемни изображения, но също така и снимки на различни фигури и рисунки.