описание порода, снимки, цена котенца, мнения Sphynx котка

Любезност към кучета:

КРАТКО ОПИСАНИЕ порода

Sphynxes - котка с тегло среден размер от 3 до 6 кг. Тези домашни любимци обичат внимание от членовете на собственика и на семейството, така че те искали да следват близки. Сфинксове изискват внимание, така че те ще направят всичко, за да получите най-домакин да общуват. Това желание за човешкото общуване е довело до използването на котки от тази порода в терапията.Ако сте много зает човек, или работата ви е свързана с пътя, най-добре е да изберете друга порода котка. който е по-малко обвързани с собственик, а не като настоява за диалог. В противен случай, животното ще бъде в постоянно състояние на стрес и депресия, която, разбира се, неминуемо ще доведе до лошо поведение на животните, а също може да се отрази на състоянието на здравето му.

Ако оставите вашата котка сам за целия ден, Сфинкса, за да спаси друг вариант би бил домашен любимец, дори не са една и съща порода. Тези животни обичат компанията, така че ще бъде в състояние да намери общ език с други домашни любимци. Трябва да се разбере, че такъв домашен любимец също трябва да проявяват интерес към други животни. С други думи, необходимо е да се изработи от характера на двете домашни любимци. Така например, в никакъв случай не може да бъде оставен сам кавказка овчарка и сфинкс между тези животни е малко вероятно да започне да се сприятели.

Фото Сфинкса:

Sphynx породи котки
Sphynx породи котки
Sphynx породи котки

Sphynx породи котки
Sphynx породи котки
Sphynx породи котки

Sphynx породи котки
Sphynx породи котки
Sphynx породи котки

Снимки Сфинкса порода | Dreamstime.com

История на сфинкса

За разлика от много древни породи, историята на Сфинкса е напълно известно, че няма тъмни петна. Hairless Sphynx - ярък пример за котките на видове, които са възникнали по случайност. Генетична мутация води до раждането на голо коте, който получи прякора "Елизабет". Роден без козина котка е черно-бял цвят в Торонто. Собственикът на този странен коте намери външен оглед на домашен любимец не е просто необичайно, но много атрактивен, следователно, се заеха да направят повече от същите котки.

Активни опити за разплод плешиви котки започнаха през седемдесетте години на миналия век. Причината за раждането на котета без коса е рецесивен ген. Ето защо, в един прасило двете без козина и коси котета. Въпреки че много мислех, че такива опити да влияят неблагоприятно на животните, тъй като генетичната мутация, тъй като тя може да бъде, е аномалия. Това по-малко, няма други аномалии, с изключение на липсата на коса не е очевидна.Първоначално плешиви котки стана известен като канадски без козина котка, в крайна сметка спря на по-оригинално име, което е определено за скалата - Сфинкса. Това име идва от факта, че много египетски котки скулптури наподобяващи съвременен сфинкс. Породата късно е признат от Американската асоциация за любители на котки "и Международната асоциация на притежателите на котки.

Естеството на сфинкса

Сфинксове се отличават с подозрение към всичко непознато. Те са мобилни и са изключително активни, могат да се забавляват с часове. Много котки от тази порода обичат да играят в нишките, или просто да гони играчката или на неговия собственик. Техният жив характер често е обект на семейно забавление. Една от отличителните черти на тази порода не е само липса на косата, но и характерна поза, докато седи, напомнящ на известния гигант статуя на Сфинкса в Египет.

Котките от тази порода не обичат, когато са носени на ръце прекалено интензивно или ласка, въпреки че те обичам обич. Но да седи в скута на собственика, или на други членове на семейството са много любители на. За това те често са наричани "закачени". За сфинксове се характеризират с жажда за това да се изкачи върху различни части от мебели или домакински уреди, например, компютър, хладилник или мецанин. Любопитно сфинксове биха могли да бъдат потенциално опасни за тяхното здраве. Ето защо не се препоръчва за дълъг период от време, за да оставите животно без надзор в стая, в която има включени електрически уреди, печки и т.н.

Въпреки факта, че Сфинкса - плешив котка порода. И все пак те изискват същото внимание (да се грижи), колко други породи, а може би дори повече. Кожата на тези домашни любимци трябва да бъдат адекватно хидратирани и меки. За постигането на тази лесно с помощта на специални лосиони и масла, които могат да бъдат закупени в специализирани магазини, но по-добре - при ветеринар.

Къпете сфинксове средно 2 пъти месечно със специален за тази порода хидратиращ шампоан и балсам-балсам. Можете също така да използвате редовно шампоан бебе. Ако ви научи котенце да къпане от детството си, домашния любимец ще бъде щастлив и да се изкъпе без приумици. е препоръчително да се използва бебешки кърпички между бани.

Да не забравяме и за необходимостта от редовно почистване на зъбите, което ще помогне за предотвратяване на пародонтит. Това хигиенни процедура трябва да се извършва най-малко веднъж седмично. Всеки ден трябва да се изтрие вашите домашни ъгли на очите. За тази цел се използва мека тъканна област (отделна тъкан за всяко око). Чрез седмичната процедура се прилага и за контрола на държавата на ушите и обработени със специален разтвор, посочен ветеринар. Естествено, че е необходимо да се поддържа котешката тоалетна и ястия с перфектна чистота.

Въпреки факта, че кожата сфинкс приятна на допир, но липсата на коса - знак, че котката не е в състояние да задържа топлината. Затова pobespokoytes авансови дрехи за покупка за вашия домашен любимец или да го шият себе си. Това изискване е важно по време на студения сезон.

Сфинксове по-добра защита от контакт с произволни животни. По този начин можете предотвратяване възможността от поява на болести, предавани от животните към животните. В същото време, разходка на чист въздух - не са необходими! Лято, докато се разхождате по улицата е полезно да се нанася върху тялото специален слънцезащитен крем или лосион на вашия домашен любимец. Фактът, че Сфинкса податливи на слънчево изгаряне, поради липсата на косми по тялото.

Плешив, набръчкана Sphynx Tum често се нарича изроди. Но това може да се каже само човек, който не разбира нищо от красотата на котката. Това беше необичайно му тяло и външен вид - основните елементи, които привличат вниманието на фенове и сфинксове. Тялото на котката се чувства малко като кайсия или праскова. За домашен любимец е здрав и красив, което трябва да спазвам точно тези препоръки.

Здраве и болест

Чистокръвна Sphinx както Sphynxes получени чрез кръстосване смесени породи, могат да имат определени здравни проблеми. Уртикария - Това заболяване засяга кожата и да причини възпаление на животното върху организма. Хипертрофична кардиомиопатия - е една форма на сърдечно заболяване, което е наследствен. Тя е типична за други видове, като Мейн Куун.

Няколко интересни факти

  • Сфинксове са породи котки, които са се появили по случайност се дължи на генетична мутация.
  • Специалната форма на подложките на лапите на Сфинкса е визуален ефект на "въздушни възглавници".
  • Въпреки сфинксове и се счита за без козина котки, все още на върха на опашката са добре косата. Поради тази опашка Sphynx често се сравнява с лъвове опашка.
  • Sphynx котенца имат голям брой бръчки. В процеса на израстването, те са склонни да се заглажда, но все още е в много животни, някои бръчки остават за цял живот.
  • Въпреки факта, че тялото е облицована сфинкс е в норма, но броят на бръчки не трябва да излиза извън рамките на звук и визия, за да се прекъсне животното или достави други неудобства.
  • Сфинксове различават удължена клиновидна глава, големи уши и лимон с форма на очите.
  • Сфинксове могат да имат най-разнообразен цвят: бял, двуцветен, черно, червено, шоколад.
  • Сфинксът - перфектният избор за тези семейства, в които има деца или домашни любимци.
  • Котките от тази порода е лесно да се научат дори изпълняват сложни трикове.