Нови "инфекции, към днешна дата

"Нова" инфекции, към днешна дата

Последно инфекция

Няма ли да нарушават равновесието в света. Въпреки това, лицето на детството инфекции се променя. Кой и как те могат да бъдат третирани?


Нови диагностика и превантивни технологии в най-голяма степен са имали влияние върху тази индустрия педиатрия като инфектологията. На тази, на X конгрес на българските "Иновативни технологии в педиатрията и детската хирургия", каза директорът на Московския институт по педиатрия и детска хирургия, професор Александър Tsaregorodcev посвещава характеристики вашите поток от съобщения на инфекциозни заболявания при деца на този етап. Отбелязвайки, постижения, той се фокусира върху нерешените въпроси.Театър "борбата"

Според него, на фона на успех в борбата срещу инфекциозните заболявания е впечатление, че инфекцията е престанало да бъде сериозен здравословен проблем, който намалява интересът към него (намаляване на броя на инфекциозни специалисти заболявания), както и за положението на заразните болести като цяло.

В същото време, от гледна точка на общите закони на природата, човек, който е част от единна екологична система на, винаги ще бъде в динамично равновесие с околните вируси и микроорганизми, броят на които няма да бъдат по-малко, това ще се промени, само им спектър. На практика такава ситуация се наблюдава и днес. Значително намаляване на броя на случаите на морбили, рубеола, заушка, но все по-често започна да се диагностицира цитомегаловирус, херпес, лаймска болест, ХИВ инфекция, различни вирусна треска и т.н. По предварителни данни, "новите" инфекции, към днешна дата, повече от 30 години.

Повече за говори силно стоманени инфекциозни агенти, свързани с болести като гломерулонефрит, гастрит и т.н. Нивото на знания все още не е надеждно да обясни някои от наблюдаваните явления, за да се определи дали те спадат към категорията на основните прояви или усложнения на инфекцията. Това се отнася за спектър от патологични синдроми и хронични неинфекциозни заболявания: болест и различни видове лимфоми на синдром, която се превърна в последните 2 години една от основните причини за фатален изход в грипна пандемия на Crohn. Очевидно е, че разбирането и идентифицирането на модели на инфекциозни процеси ще се промени терапевтични възможности и по-ефективно предотвратяване на още малко контролирани заболяване.

Принципът на подготовката на инфекциозно заболяване, лекар трябва да се промени. Заедно с богатство от знания за класическа инфекции лекар трябва да има представа за едновременни патологични процеси. Все повече професионална информация за инфекциозни заболявания изисква един вид универсална обучение, водещо отлагане, за да се реши задачите, които са му възложени.

Модерна и са се превърнали в инфекциозните болници. Може би, с намаляване на общата честота на детството инфекции намаляване масово число. Въпреки това, човешки ресурси и логистичен капацитет трябва да увеличат значително. Според A.Tsaregorodtseva в болниците трябва да служат на пациенти от всички възрасти.

- Разбира и оценява характера на инфекциозни заболявания може да се гледа само на пациента при всички периоди от живота си - каза той. - По наше мнение, инфекциозно заболяване, специалност на лекарите, да бъдат еднакви, без да се дели на възрастни и деца.

Тя изисква внимание и обслужване като цяло. Нестабилността на прием до болница инфекция, а именно сезонния на остри чревни инфекции, остри респираторни вирусни инфекции, вирусен хепатит доведе до намаляване на броя на легла инфекциозни болестни болници, намаляване финансиране от 20-25%. В същото време със създаването на специализирани лаборатории, с въвеждането на протоколите и стандартите за лечение и диагностика драматично увеличи обема и обхвата на пациенти с лабораторни изследвания. Съответно, рязко се увеличи нуждата от реагенти (на цената на която, между другото, е 2 пъти по-голяма от лекарства). И с последващата проверка въвеждане вирусологичен, молекулно генетична диагностика за реагенти разходи се увеличават още повече. И тогава, в съответствие с A.Tsaregorodtseva, когато съществуващото финансиране за лечение на деца ще бъде почти нищо.И, според професора, сега етиологичната декодиране на инфекциозни болници зле, тя се ограничава най-вече серологично диагностициране, което е добре, само в коремен тиф и други инфекциозни заболявания малко информативни. Примитивните диагностика води и примитивен лечение.
- счита, A.Tsaregorodtsev - в противен случай последствията могат да бъдат непредсказуеми, спешна нужда от подобряване на качеството на болничната инфекция диагностично-лечебния процес.

В основата си промени облика на съвременните инфекции детството, и тези промени са настъпили основно през последните 10-12 години. Чрез анализиране на спектъра на остри чревни инфекции, A.Tsaregorodtsev обръща внимание на значително намаляване на честотата на заболявания на бактериални чревни инфекции, и в действителност шигелоза и салмонелоза до края на 90-те години на миналия век са основната причина за инфекциозна диария при деца. Модерна бебешка храна индустрия е изградена на принципите на високотехнологичното производство и съхранение на готовия продукт, на практика елиминира човешкия фактор, нали, всъщност, е невъзможно да бактериално замърсяване. И в такава ситуация, за екологична ниша на патогени на остра инфекциозна диария заета вируси. Днес в структурата на чревни инфекции, те съставляват почти една четвърт. Освен това, честотата на вирусни чревни инфекции, особено ротавирус, нараства всяка година. Причината не е само разширяване на диагностичните възможности на лабораториите инфекциозни болести болници, но също така и увеличаване на дела на anthroponotic инфекции в структурата на причините за инфекциозни болести, демографските промени: увеличение на броя на децата, бързо доведоха до pereukomplektovannosti детските заведения и да се подобри цялостната заболеваемостта в детски групи.

- Като се има предвид биологичните характеристики на вирусни патогени на чревни инфекции (. Висока стабилност във външната среда, забавено освобождаване на оздравяващи пациенти, голям брой изтрити и субклинични форми и т.н.), можем да уверено предскаже нататъшното им доминиране в структурата на причините за инфекциозна диария - смята A.Tsaregorodtsev , - Днес има повишена честота на тези инфекции при възрастни (т.е. разширяване на естественото местообитание на патогена) и съществуващи пречки тенденции там, защото в България няма конкретна превенция на това заболяване.

Разбира се, ние не трябва да отпишат класически инфекцията: Shigella и салмонела, е основна причина за хоспитализация на деца.

То промени клиничната картина на тежки форми на остри чревни инфекции: експерти в момента практически престанали да записва подробно клиника невротоксичност с динамично енцефалопатия и брутни хемодинамични нарушения. Най-често се наблюдава удължено чревна дисфункция и екстраинтестинални патология.

Всичко не е толкова безобиден, колкото изглежда

Сред класическите лидер на въздуха инфекции на последното десетилетие е варицела. честотата му в България - една от най-високите в света (с изключение на грип и остри респираторни инфекции, което, според статистиката, са включени в раздел "Заболявания на дихателната"). По предварителни изчисления, икономическата тежест на тази инфекция, например, само на територията на Република Татарстан е повече от 80 милиона рубли. годишно. Можете да си представите какво цифрата за България!

Варицелата не е безобиден и представлява реална заплаха за живота на отслабени и имунодефипитви децата, но целенасочена активна профилактика на заболяването все още не е на разположение. Между другото, в съседна Украйна, особено в Киев, регистрирано огромно нарастване на честотата на прага на епидемия от началото на тази година.

Не по-малко сериозен проблем за нашата страна - магарешка кашлица. Когато 95 процента от ваксинираните деца в България коклюш болни повече от 4.5 хил. Души годишно, без тенденция за промяна на ситуацията там. Само през първата половина на текущата година, увеличават в случаите на магарешка кашлица настъпили в 50 области на България (средно повече от 27%). Увеличение от 3 пъти или повече, регистрирани в Република Карелия, Дагестан, Удмуртия, Перм и територии Транс-Байкал, Владимир, Челябинск региони.

Гъвкавостта на превантивни задачи могат да бъдат намалени, особено в ранните етапи, различните схеми за предупрежденията от страна на предпазването от болести в целеви групи (например, пациенти с имунен дефицит или тези, които са с повишен риск от инфекция или развитието на тежко заболяване) с организацията на универсалната масова ваксинация.

Относителният епидемиологичен просперитета на последните години формира идеята, че ерата на масовите инфекциозни заболявания в страната е вече безвъзвратно си отиде, и инфекциозни заболявания през следващите години ще бъдат по-малко и по-малко в търсенето. Но това не е така, се казва A.Tsaregorodtsev. И поради няколко причини: инфекциозни заболявания остават водещ патологията на детето, въпреки че структурата ще се промени. Повишаване на знанията в областта на произхода и същността на развитието на заболяването при деца все още, за да потвърдите тясна връзка на голям брой незаразните болести обитават и ни обграждат с вируси и микроби. И това ще се наложи намеса на инфекциозно заболяване, лекар в разработването и използването на ефективни схеми за диагностика и лечение. Също така е ясно, че бъдещето на инфекциозни услуги лежи в равнината на неговата мощна лаборатория превъоръжаване, което му позволява да реагира бързо на всяка екстремна ситуация в страната.

Както се казва, по-рано пляскат идея все още не е приключила.

Валентин Evlanova, попр. "MG".

Медицински вестник №86 11.09.11.

Последно инфекция