Неплатени глоби на КАТ от името - откъде знаеш как да проверите

Модерната система на глоби се подобрява всяка година. Това означава, че рано или късно ще бъдат предприети мерки за събиране на дългове.

Как да разбера, че имам глобиИ колкото по-дълго на глобата не се изплащат, толкова по-голяма вероятността, че трябва да получи допълнително наказание.

В същото време, World Wide Web е вече много отдавна, можете да получите актуална информация за състоянието на населените места с органите на КАТ.

От особена важност е тази проверка преди пътуване в чужбина. тъй като длъжникът няма право да издава наскоро.

глоби за нарушения по пътищата на трафика

Редки да се намери водач, който ще бъде запознати с наказанията за нарушаване на правилата за движение по пътищата. Понякога сумата е доста ниска, така че рискът от изпадане в забвение.

Но неплащането или санкции за закъснели плащания, пред които са изправени допълнителни разходи.

Давностният срок за глоби за нарушение на правилата за движение е 2 години. След този период, наказанието автоматично ще бъде изтрит от базата данни.

В този случай, срокът за плащане наказание трае 60 дни, считано от датата на регистрация на протокола. и след това може да наложи санкции за неплащане.

Бъдете внимателни, когато правите протокол. защото понякога умишлено или случайно в протокола от грешен размер на глобата може да бъде посочен.

Да не плаща, трябва да се сравни количеството на място, произведен с текущата събирането на пътните глоби маса, която лесно може да се намери в интернет, разпечатате и носят със себе си. Това ще спести на собствени средства и да се търси компетентна пред полицейски служители на трафика.

Това се случва, че протоколът е загубена, или просто не си спомням, платена глоба или не. В тази ситуация, да получите помощ от услуги, които помагат да определи дали имате задължение да Инспектората, различни методи.

Средства за глоби за проверка

Има няколко начина за използване на Интернет, за да научите повече за наличието на дълг на глоби на КАТ и други санкции или не:

Да разгледаме процеса на работа с всеки един от тези услуги по-подробно.

На официалния сайт на КАТ

Най-надеждният и в същото време, просто, за да проверите за глоби е официалния сайт на КАТ - www.gibdd.ru.

На входа на обекта е от дясната страна на панела на трафика онлайн услуги, сред които на първо място е на стойност проверка санкции.

С кликване върху този раздел, се появява малък таблична форма, където трябва да въведете следните данни:

  • регистрационен номер членка (регистрационен номер, което показва, регионален произход);
  • регистрация на превозното средство серия и номер на сертификата.

В допълнение към по-горе информация трябва да бъде вписан в съответните цифри от картинката и кликнете върху "Заявка". След това, на екрана ще се покаже информация за съществуващия дълг, или неговото отсъствие.

Забележка: Броят на удостоверението за регистрация на превозното средство, настоящото писмо на. За достъп до информацията, която те трябва да се прилага от руски клавиатурна подредба.

С помощта на услуги на трети лица онлайн

Доскоро проверки глоби могат да бъдат само на официалния сайт на КАТ. Днес има много сайтове, където можете да се извършват такава операция.

Например, www.shtrafy-gibdd.ru на сайта.

Тук, освен регистрационен номер и данните от удостоверението за регистрация на превозното средство, трябва да имате под ръка шофьорска книжка, или по-скоро, тяхната серия и номер, който също се вписват в специален прозорец.

Точността на резултатите от теста за увеличението.

Информация, изисквана почти същите като в други сайтове - подробности за шофьорската книжка и удостоверението за регистрация на превозното средство.

Удобството на тази услуга се състои в това, че с нея можете веднага и да плати глоба.Тук можете да получите информация, ако има само един документ - удостоверение за регистрация на превозното средство или шофьорска книжка.

Кои от тях да се използват потребителят реши. За ваша собствена спокойствие, можете да използвате и двата метода.

Проверка на пътните глоби чрез SMS

провери дузпа чрез използването на специални обекти, разбира се, полезно, но какво да кажем, когато достъп до интернет не е на разположение, но информация е необходима в момента?

Помощта ще получите трафик на SMS-услуга.

Пример за правилно SMS съобщение "КАТ a512mn63 5434227987". Ние изпращаме на номер 9112 и чака за отговор.

Проверка на трафика глоби, използващи Gosuslugi.ru сайт

За тези, които не са регистрирани на портала на обществените услуги, този метод не е подходящ.

Но е много удобно и лесно за тези, които активно използват този ценен ресурс. За да се изясни ние се интересуваме от информация за пътните глоби отиват в кабинета и отворите списък с електронни услуги.

Как да разбера, че имам глоби
Необходимостта да изберете раздела "Министерството на вътрешните работи на България" ще бъде открита в списъка на публични органи.

Министерството на вътрешните работи разполага с набор от услуги, така че ние се нуждаем от списъка търсите линия "Предоставяне на информация за административни нарушения в областта на трафика."

Форма за запълване идентична форма е публикувал в други сайтове - имате нужда от номер на превозното средство или шофьорска книжка.

Тя е много по-безопасно да бъде, ако двете линии. По този начин, на портала ще покаже всички налични санкции, без значение какъв вид на колата, която карате в момента на протокола.

За удобство, можете да добавите тази услуга към любимите си, и следващия път поглед за това няма да е необходимо. и можете да плати глоба, като в този случай той ще изчезне от базата данни много по-бързо на публични услуги онлайн, отколкото ако използвате друг начин на плащане.

Обърнете пътните глоби

Често, своевременно да плати глоба, не не се допуска липса на средства, или дори забравяне на длъжника, както и елементарни липсата на свободно време на празен ход в банкови опашки.

Но плащане може да се извърши по различни начини, без да напускат дома, като например:

Помислете за по-подробно, като всеки един от тези методи.

Карти Visa и Mastercard

Плащат глоби, използващи банка Visa и Mastercard препоръчва само на доверени електронни ресурси, като на официалния сайт на КАТ и на портала на обществените услуги.

За плащане ще трябва да бъде в предната част на очите на картата и, разбира се, необходимото количество пари за него.

Пригответе се за това, което ще трябва да въведете данните директно на кредитна карта, като му номер, дата на валидност, име на картодържателя, CVV / CVC код, разположен на задната страна.

Когато се работи в тези сайтове, ще бъдете подканени да отпечатате разписка за плащане на глоба, която в последствие може да бъде представен на заинтересованите страни.

електронни пари

А множеството на напредналите потребители на интернет е на така наречените електронни портмонета. С помощта на полицейски глоби за движение, и не само тях, можете да платите директно от техния профил.

Обикновено тази опция е видима, така че потребителят да не прекарва време в търсене.

Информация, необходима за плащане обикновено е следната: Броят злоупотреба протокол, серия и номер на шофьорска книжка.

В зависимост от средствата могат да бъдат необходими за това поле.

Най-често срещаните електронни портфейли са Yandex пари платежната система WebMoney и др.

В този случай, баланс следва да се кредитират за системата за плащане в размер по-голям от размера на глобата, тъй като Комисията в този случай ще вземе и мобилен оператор, и.

Следните процедури ще бъдат определени в съобщението отговор. Предимството на това плащане е, разбира се, че неговата наличност в най-различни условия.

В същото време операторите време, работещи в тази сфера, само три: Мегафон, Beeline и MTS. Други, за съжаление, не предоставя такава услуга.

Чрез QIWI платежни услуги

С помощта на QIWI да плати глоба от трафика още по-лесно, отколкото чрез други системи за електронни разплащания. Трябва само да се знае номера на решението, както и датата на размера на глобата.

Предимствата на този платежната система е кръгла наличието часовник, голям брой терминали, както и малко количество комисия - 3% от сумата на плащането.

Тел (включително плащане на глоби чрез спестяванията STSI)

Обичайно по отношение на различните плащания Сбербанк също има система за електронно плащане, която ви позволява да извършвате различни операции. Сред тях е и полицейски глоби за движение.

За да извършите плащане, трябва да се регистрирате в системата Сбербанк Online.

Между другото, не забравяйте да го отпечатате, за да продължите да донесе заинтересовани страни.

Ако доверието в системата за електронно плащане не е нужно, или не сте сигурни за компютър, можете да платите полицейски управления пътните глоби в почти всички банки в България Mail, мобилни изложбени зали.

За съжаление, в интернет е много голям брой сайтове, целта на която не се плащат си глобите, и определянето на парите си или да получат достъп до кредитни карти, личен кабинет в платежните системи.

За да се избегнат неприятни и понякога плачевно, ситуации Никога не въвеждайте лични данни на ненадеждни източници и да не изпращат съобщение за потвърждение на неизвестен брой.

Ако сайтът ви изисква парола от кредитната карта - този сайт определено е измамно.

Бъдете внимателни и да използва само официалният доказани системи за разплащане сайта и!

Безплатни правни съвети