Най-важното нещо в живота на родителите - здравето на децата

С появата на приоритетите на детето в живота на младите родители се променят. Сега на преден план на детското здравеопазване и грижи за него, му благосъстояние и развитие. И възрастните стават деца, възрастни родители, толкова по-дълбоко, като успява да се реализира на моралните и етичните основи на мъжа и семейството му. Не е тайна, че успехът на човешкото развитие в бъдеще зависи от неговия начин на живот от най-ранните дни на раждането. И това е разположена изцяло върху раменете на родителите си. Никой не биха казали, че това е здравето на детето е в основата на образованието на силни, весели, трудолюбиви, твърди морал, любящ семеен мъж.Отговорността на родителите е важно да се разбере, че те са първите учители в живота на децата си. Създаване и поддържане на интерес към здравословен начин на живот, за да се насажда правилните умения и навици, за да се осигури моралното и интелектуалното развитие - е в основата на здравето на детето.

Какво е важно за детето

физическо здраве

Развитието на физическото здраве на детето ще бъде успешна само в три случая: когато родителите успяват да генерират детски интерес към възстановяване на организма на себе си, да се превърне в пример за подражание и развива в семейна навик на физически упражнения. Колкото по-рано възрастните разказват на децата за функциите на структурата на човешкото тяло, на въздействието, което добри и лоши фактори, толкова по-скоро те ще бъдат прикрепени към здравословен начин на живот. В този момент, могат да осигурят на учителите, те знаят как да се интересуват, например, с помощта на игри. Активни игри на открито сложен ефект върху цялото тяло. Активни движения (бягане, скачане, скуот) укрепване на краката, оформят поза, развиват сила, гъвкавост, отзивчивост, издръжливост и увеличаване на метаболизма.

Какво е важно за детето


организация на храненето

Това деца са мобилни, весел, активен, енергичен, любознателен и ревове, с други думи, здрави, от които се нуждаят, за да ефикасно и напълно нахранени. Основната разлика между детски храни - е, че той е предназначен за отглеждане на тялото. С други думи, детето се нуждае от протеини и витамини А, В, С и D, калций, фосфор, желязо, магнезий, мед е много повече от възрастен. Разбира се, че е възможно днес да се прехвърлят набор от микроелементи от периодичната таблица, но родителите на това обезщетение няма да даде много. Ако в действителност, храната трябва да присъстват на неограничен брой плодове и зеленчуци, мляко и млечни продукти, зърнени храни, месо, риба и дори сладкиши. Желателно е да се избегне консерванти, оцветители, стабилизатори, вкус и мирис. Също така, за здравето на родителите и детето да се предвиди правилната диета, т.е. спазването на определени интервали между храненията.

Какво е важно за детето

психологически аспект

Психологически здравето на детето приема състоянието на вътрешния си свят: увереността му, силата му, неговото разбиране за това, което предлага, за отношението им към хората и събитията около тях. За да не се навреди на нервната система на детето не е необходимо да се гарантира по тих, приятелски психологическа среда. Това означава, че всички семейни скандали и караници в никакъв случай не трябва да се извършват пред очите му. Също така е важно за родителите да се интересуват и съответните комуникация на детето си с връстници. Често проблемите с приятели може да предизвика нарушения в психиката на детето. Тук, родителите трябва да се притече на помощ, за да слушате и да каже на детето си по правилния начин навън. Емоционална стабилност на децата - ключът към по-уверен човек в бъдеще.

Това може да навреди

Какво е важно за детето

нараняване на детето може да доведе до много фактори, но е необходимо да се справят с тези, които са зависими от самите родители. Разбира се, замърсени и прашен въздух е много лошо за тялото, но има аспекти, където бащите и майките могат да защитават или да намалят влиянието на негативните фактори. Например, не е възможно да се използва чешмяна вода в суров вид без филтриране и кипене, злоупотреба бързо хранене, са в движение. Струва си да се обръща внимание на размера на времето, едно дете прекарва пред телевизор или монитор на компютър (не повече от два часа), както и темата и парцел на материала, който се визуализира. И най-важното - да се опита да го предпази от пушене и пиене.

здравето и развитието на детето са неразривно свързани. Останете здрави!

Какво е важно за детето