Най-добър за смазване Особености SHRUS, ревюта

Автомобили оборудвани с предно предаване, имат много предимства - те често са по-леки, те са по-евтини и по-лесни за производство. Също така, предно предаване автомобили имат по-висока пропускливост на хлъзгави повърхности. Но има и някои недостатъци. По този начин, постоянна скорост ставите в устройството осигурява не само равномерно движение, но и причина за бързото износване на частите и задвижващи елементи.За да се подобри надеждността на компонентите на задвижване и предавки, специална грес е разработен, с които нещата са се променили. След това, на пазара на масла, е видял много различни продукти, които създават объркване и шофьорите трябваше да издържи известно неудобство. За да се избегнат грешки, трябва да знаете какво е CV съвместно грес е най-ефективен.

Какви проблеми се решават с лубриканти SHRUS

Дори начинаещ шофьор знае, че смазката, която се използва в по-голямата част от възли, не само решава проблема за намаляване на триенето и износването части. Той също така има за цел да се намали тежестта усеща от механизми. Смазочни правят въртенето Боле по-лесно и по-свободна, а колата ще бъде в състояние без никакви пречки да се движат напред. Смазване на постоянна скорост съединения в допълнение към намаляване на триенето и намалява разхода на гориво и загуба на енергия в предаване.

Какво е съвместна грес CV

Вторият еднакво важно свойство на смазващи - защита на метални компоненти срещу корозия. Не е тайна, че голяма част от повреди в механизмите на детайлите - последиците от корозия кухина. Мазнините трябва да защитават позициите от постоянна скорост стави такива процеси и по този начин се осигури монтаж издръжливост. Един добър продукт ще спести на собственика на колата ненужни разходи.

Видове смазочни материали

Задвижване на предните колела автомобили, както и техните задвижващи колеги четириколесни съжителстват в продължение на много десетилетия. През това време е имало и много разновидности на греси за постоянна скорост на ставите. Като цяло, всяка част от нея да работи ефективно. Но някои от предложените лубриканти са корозивни свойства по отношение на гума или пластмаса. Много от съединенията също имат свойства, дължащи се на контрол на корозията, и това е почти най-важната характеристика на CV съвместно грес.

Смазочни продукти литий

Тази смес беше жълтеникав оттенък и висок вискозитет. При по-ниски температура увеличава вискозитета. греста от замръзване литий може да бъде много трудно да се постави на детайла. Литиево съединения отлична работа с намалено триене. В допълнение, смазващото вещество намалява десеткратни натоварвания, които действат върху задвижващия механизъм и неговите компоненти.

Какво е съвместна грес CV

Други свойства опазване точка на тези материали - продукти на базата на литиев метал максимално защита срещу влага и прах и други замърсители. Но мога да кажа, доколкото за всеки състав, това се случва, че даден продукт не разполага с необходимите характеристики за да се справят с унищожаването на CV стави от въздействието на корозия. Специалистите препоръчват шофьорите редовно да проверявате състоянието на задвижващата система и всички единици. Честотата на тези проверки - 50-60 хиляди километра.Едно изключение, което е доста малко, е вътрешен Литиево Grease "Литол-24". Българските автомобили се съветват да не го замени по-рано от 100 000 km. Състави на базата на литиев може безопасно да се използва с всеки полимерни покрития, които се използват в производството на постоянна скорост на фуги в прашници.

Днес, сред производителите на литиеви греси са водещи вътрешното. Много чужди компании се отдалечават все повече от тези състави, благодарение на развитието на нови и по-модерни технологии. Последните развития позволяват да се осигури максимална защита за всяка част на предаването.

Какво е съвместна грес CV

Въпреки това, продажбата винаги е литиева грес постоянна скорост ставите от производители като "XADO", Много Lube, Renolit.

Продукти на базата на молибденов дисулфид

Въпреки литий грес CV съвместно и е с висока ефективност, търсенето на нови технологии и решения продължава. Съставки в идеалния случай трябва да са подходящи за всички автомобили. В резултат на това ново поколение състави са създадени. Тяхната функция - молибденов дисулфид. Възможно е да се увеличи устойчивостта на корозия. Както се вижда от тестовете за живота, дори и след 100 000 km в SHRUS не са намерени никакви сериозни влошаване. Но дори и този уникален състав не трае вечно - се нуждаят от подмяна в рамките на стотина километри.

Страхът от течността

Трябва да се отбележи, че тези съединения имат сериозен недостатък. Молибден продукти са много страхуват от влага, която може да се измъкнем от пътя в механизма. В резултат на това, съставът губи своите свойства.

За да изберете най-доброто, не трябва да обръщат много внимание на цената. Често CV съвместно грес с по-ниска цена е по-ефективно. Чудесен пример - местни стоки "SHRUS-4". Като част от много молибден, че най-добрият начин влияе върху трайността на компонентите на предаването. Сред чуждестранните марки може да препоръча BP, Liqui Moly, Mobil, Esso.

Какво е съвместна грес CV

Лубрикант за вътрешно SHRUS

Всичко, което се каза по-горе, само свързани с външната панти на ъгловите скорости. За вътрешни възли не съответстват на продукти литий или молибден. Фактът, че работата на вътрешния SHRUS работи при по-високи температури. Ефективността на литий грес се губи вече при 120 °, а стандартната температура за вътрешните възли - 160 °.

Както смазочни продукти препоръчват използването на смеси на базата на полиуреа. Сред характеристиките на разпределени висока температура, устойчивост на въздействието на течности, общата ефективност. Смес от поликарбамид е подходящ като лубрикант за tripoidnogo SHRUS. Ако на базата на вътрешния възел са топки, това е напълно възможно да се управлява продукт "SHRUS-4".

Характеристики на вътрешния tripoidnyh SHRUS

Що се отнася до точно tripoidnyh панти, те работят през иглени лагери. Ако смазване да има никакви твърди частици, това ще доведе до неизбежен механизъм смърт. Доставчиците в магазини, които се опитват да продават на автомобилистите знае какво.

Какво е съвместна грес CV

Tripoidnogo грес за CV ставите могат да бъдат както местни и вносни. Има подходящи продукти в обхвата на полиуреа "XADO". Също така, много собственици на автомобили препоръчват Castrol LMX продукт, който е идеален за използване в иглени лагери.

Какъв лубрикант не може да се използва

шофьорите често са жертви на маркетинга - те предлагат най-добрите и най-надежден продукт, който в действителност не притежава желаните свойства. Например, в случай на ъгловите скорости на ставите не се препоръчва да се използва графит лубрикант. Той също така не е подходящо въглеводородни продукти на основата. Освен това, механизмът за унищожаване ще доведе до смес от натриев и калциев основа, и желязо, или цинк.

Колко мазнини в CV стави

По този начин, на външните CV ставите са пълни с лубрикант, така че съставът малко облагодетелстваните части на границата. Вътрешната бит може Nedolya - излива така че левия край до около 3-5 мм.

Какво е съвместна грес CV

Как да изберем добро смазване?

Днес, най-добрият вариант - средство с молибден дисулфид. Ето и защита от корозия високо, намаляване на триенето и възли. Като универсална смазка може да се прилага "SHRUS-4" или "Литол-24". И най-добрата смазка за постоянна скорост на ставите - това е оригиналния материал, който препоръчва производителя на автомобила. Така че изборът трябва да бъдете внимателни.