миома на матката какво е това и дали е опасно

Какво ще се случи, ако има миома
Миома на матката се нарича новообразуванието на външен вид прилича на куп - на фибри възли странни идва заедно.

Вид на общи заболявания на жените, за да се отстранят фиброзните сметки за 20% от гинекологични операции.Няколко пъти повече случаи на лекарства за третиране на миома. Знаейки какво миома, една жена лежеше нейната терапия, като се има предвид че доброкачествените тумори не са опасни.

Миома се развива бавно, нейните симптоми при по-късните етапи. Основният фактор е утаяване провала на хормоналния баланс. Миома диагностицирани при жени на възраст около 30 години, по-старата жена, толкова по-висок риск от разболяване.

Миома заплашва жени, които:

 • премести малко, прекарват много време, за да "заседнал" работа;
 • наднормено тегло;
 • води нередовен сексуален живот;
 • имат роднини с миома;
 • Те не се яде, злоупотреба с алкохол, дим;
 • претоварвайте тялото си физически;
 • Те се оплакват от често уриниране;
 • страдат от тежка и продължителна менструация.

Какви са симптомите на миома дава?

Какво ще се случи, ако има миома
В ранните етапи, докато фибромата не дава никаква индикация, че може да бъде открит по време на рутинна посещение на гинеколог или ултразвук.

Тъй като заболяването се проявява симптоми:

 • коремна болка с крампи;
 • отделяне на кръв между менструален цикъл;
 • увеличаване на обема на кръв по време на менструация;
 • невъзможността да се зачене дете - вероятно опасността от миома на матката е най-лошото за много жени, но туморът може да даде и по-сериозни усложнения, застрашаващи живота.

Когато Ьибооили възли се увеличават, симптомите ще достигнат своя връх. За да отидеш на лекар, можете да научите как опасни миома на матката, минават през сложни диагностични процедури за определяне на зоната на тумора, точното място, броят на възли. Въз основа на тези резултати предполагат опции лекар за лечение миома.

Как за лечение на миома?

За малки количества от тумор е достатъчно, за да хормонални лекарства и лекарства за различни цели. хирургия е назначена в напреднали случаи. Използва се жалят възможности за намеса, премахване на матката само лекарят ще бъде в краен случай. Туморът се отстранява по два начина.

Вторият метод - емболизация предполага въвеждането на специален разтвор през катетъра, за блокиране на кръвоносните съдове хранене тумора. В резултат на миома резорбират.

Какво се случва, ако не се лекува миома

Какво ще се случи, ако има миома
Някои жени, които не знаят, че опасно да отложи посещението на лекар, когато миома, пренебрегват сигналите на собственото си здраве и да позволи ситуацията да се измества.

Така че не трябва да се прави, защото туморът може да доведе до сериозни усложнения, които влияят на женското тяло. По-долу са най-негативните последици, които могат да се изправят срещу една жена, без да обръща внимание на посещението на лекар за миома на матката.

Невъзможност да зачене. Миома не проникват сперматозоидите в матката като фалопиевите тръби припокрива. За някои жени, безплодие не е ужасно прогноза, но по-голямата част от потенциалните майки ще си помисля дали да вземе леко тяхното здраве.Ако една жена е бременна, тя може да опита, дали миома на матката е опасно за нея и бебето. Туморът може да доведе до затруднения по време на раждането, както и много преди те да са дължими фиброми може да предизвика преждевременно раждане.

Според медицинската статистика, миома те не са отстранени във всеки трети случай се превръща в причина за спонтанен аборт.

Дори ако на нежния пол не се грижи за децата и проблемите, свързани с раждането, че ще бъде интересно да се знае колко опасен миома на матката като цяло. Такива доброкачествени тумори могат да бъдат достатъчни, за да се покаже извратен характер и така се нарушава система на организма, които са отговорни за уриниране и дефекация.

Причината за тези проблеми - растежа на тумора и изстискване на тялото й съседни органи. Тези съседни органи са на пикочния мехур и червата, жената започва да се чувства постоянното желание да изпразнят червата или пикочния мехур.

След посещение на тоалетната една жена не се чувства облекчение, тъй като няма да има чувство за непълно изпразване. Един от усложнения е достатъчно, за да съсипе живота на един човек.

Когато въпросът е повдигнат - за лечение на миома или тя ще се проведе, отговорът може да бъде само един - за лечение, както и възможно най-скоро!

Болка, която причинява миома се усеща в долната част на корема, но даде в областта на кръста, гърба. В зависимост от вида на доброкачествен тумор, симптомите на болка може да лиши една жена на красива поза, направи завой на спазмите, понякога пациентът се оплаква, че не може да се движи.

Миома посочени като хормон-зависими тумори, обаче, и тя влияе върху ендокринната система. Ако времето не се заеме с лечението, хормоналния баланс в бъдеще ще бъде още по-нарушен, което води до развитието на различни заболявания на половите органи и на цялото тяло.

Усложнения на миома на матката

Един от най-сериозното усложнение е некроза на миома възел. Поради умират съдове за хранене на тумора, или поради усукване си тъкани крак доброкачествени новообразувания се загубват.

Necrosis е придружен от оток, кръвоизлив, възпаление и дисфункция на временната загуба на някои вътрешни органи. Понякога лекарите идентифицират перитонит (възпаление на коремната кухина) поради фиброиди некроза. Процесът на тъканна некроза може да се разпространи към съседни органи.

Ако времето да се започне лечение, можете да запазите всички характеристики на женски репродуктивни органи, но ако ви свършат ситуацията е изпълнен с пълно отстраняване на матката. Подобна операция се определя в случаите, когато в процеса на възпаление, засягаща корема, се разпространи и в органи, съседни на матката.

Отстраняване на матката жените възприемат като лична трагедия, сравнима с края на света. Ако жената не мисля за планиране на бременност, тъй като тя беше казано, че тя никога няма да бъде майка, нейния свят се срива.

Друга опасна последица от работещи миома става превръщането му в злокачествено заболяване. Подобно развитие на ситуацията може да се случи рядко, сред всички случаи на тези патологични сметки за 1%. Предпоставка става отслабен имунитет до изчерпване.

Миома не са директно превърнато в тумор рак, процесът продължава в етапа:

 • активно делящи се клетки;
 • миомни възли се развиват в мускулната тъкан, образуване на джобове пресоване;
 • съзряване на фиброиди, ярък проява на симптомите;
 • превръщане в раков тумор.

Всеки етап отнема определен период от време, така че може да се спре това "парен локомотив, летящи в канавката." Докато имунната система работи активно жени и не са загубили способността да се спре активно клетъчно делене, миома, няма да се превърнат в рак.

След като под въздействието на вътрешни или външни фактори имунни сили се сведе до минимум риска от трансформация на доброкачествени клетки в увеличение рак значително.

Обобщавайки по-горе аргументи, можем да кажем, че при първото подозрение за миома жена трябва да се предприемат действия. Акушер-гинеколог ще разгледа, ако е необходимо, ще насочи диагнозата да се установи точна картина.

Ако подозренията се потвърдят, че не е необходимо да се паникьосвайте.

Ранното лечение, рехабилитация и профилактиката на заболяванията ще ви помогне да се поддържа здравето на жените и да не губят възможността да стане майка. Що се отнася до жените в средна възраст, които са имали щастието да бъдеш майка и баба, навременно лечение може да помогне за предотвратяване на риска от злокачествен тумор.

Подобни записи

Какво ще се случи, ако има миома

Рак на гърлото Лечение

Какво ще се случи, ако има миома

Какви са туморни маркери? сортове

Какво ще се случи, ако има миома

Какво е метастазирал рак на млечната?

Какво ще се случи, ако има миома

А кръвен тест за рак на