Методи за получаване на електрическа енергия у дома

През 1729, светът научи, че на земята има материали (главно метали), които могат да преминават през настоящата. Тези материали се наричат ​​проводници. и са открити други вещества (например от тъмно стъкло, восък), които не провеждат ток, който става известен като изолатори. Но използването на електроенергия човечеството може само в началото на 17 век. Стана ясно, че токът може да се използва за производство на топлина и светлина. Също така беше установено, че електричеството - малък поток от заредени частици - електрони. И всеки един от тях разполага с малка енергия. Но когато отива на много електрони, таксата е голяма, и това е, когато има електрическо напрежение. Ето защо, ток могат да пътуват в проводници на дълги разстояния.Нека разгледаме един любопитен феномен. Един мъж премахва пуловер над главата си, и изведнъж без причина, нищо от това не чука на звука. Ако се съблече в тъмното, можете да видите как това е съпроводено с искри е шумът. Той искри и пращи дрехи. Погледнете внимателно ще видите, че пуловер е в непосредствена близост до якето, което все още се носеше по тялото. По този начин, на ток между нещата. Проявлението му в различни дисциплини води не само до атракция, но и да отблъсне. Това е действието на електрическа енергия. Оказва се, че хората в момента не могат да вземат една стъпка без електричество.

Електроенергия от вода в домашни условия

Как да си направим електричество

Тази тръба може да се отправят към превърне чешмяна вода в електричество, което може да се използва за домашна обстановка.

За електроенергия, необходимо за инсталиране на устройството тръба, след отваряне на клапана. След това водата ще доведе до желания енергия, движещи се в малки устройства колела.

Генерираната енергия се съхранява в специални тръби, които са инсталирани след зареждането на мястото за прилагане цел, докато можете да регулирате яркостта на светлината.

Този метод може да се използва от хора по целия свят, където има течаща вода. Странно, че никой не е мислил за това. Ето защо, изобретението Чой достигна до финала на конкурса за промишлен дизайн и вече се подготвя за масово производство. Британски изобретател Ryang Yongvu Чой разработили метод как да се получи електроенергия у дома от чешмяна вода, и се изкачи с една тръба, в която от вътрешната страна е с водно колело и го нарече ES Pipe водно колело.

слънчеви панелиКак да си направим електричество

Слънчевите панели са чудесен начин за производство на електрическа енергия у дома.

Но в този случай той изисква някои разходи за закупуване на слънчеви панели, които се нуждаят от много. Но тези технологии се разширяват всяка година, и слънчевите панели са намалени в стойност.

• произвежда електричество по всяко време.
• За да се създаде електричество е необходимо слънчевата светлина.
• Няма други горива.
• Щадяща околната среда.
• Без шум.

• Това отнема много отворено пространство.
• Електричество не се произвежда през нощта и в дъждовно време.
• скъпи и чупливи панел.

Creative подход

Един летовник изобретил устройство, което е колело, в която работи постоянно хамстери, но по-големи размери. В това колело да споделите с кучето, което тя започва да се изпълнява. След това колело е свързан с генератор с множество дискове колан. Генераторът произвежда електричество чрез завъртане кучета в енергия електричество.

Как да получите електричество от картофи
Как да си направим електричество

Почти всеки зеленчуци или плодове има електричество. За създаване на генератор на ток ще трябва:

• Картофи 1 бр;
• Floss 2 бр;
• сол;
• чаена лъжичка;
• 2 парченца тел;
• паста за зъби.

Проводници трябва да бъдат почистени. Картофите са нарязани с нож на 2 половини. Тел участък чрез един картофено половина. С помощта на чаена лъжичка, за да се направи през втората половина на картофи дупка - размерът му е с размерите на лъжицата.

Смесете със сол, паста за зъби и да запълни дупката го направи в нарязани картофи. Свързване на два картофени половини с зъби. Сега генератора е готов!

производство на напрежението, необходима на един от проводниците навита парче памук. Изчакайте две минути (докато батерията се зарежда).
След това, един до друг, за да донесе на проводник към искрата.

Как за производство на електроенергия в малки количества

Това ще изисква: алуминиево фолио, медни и алуминиеви пръчки, медни проводници, транзистор, сол, вода.

1. Алуминиеви пин трябва да се придържаме дълбоко в гората, за да старателно сонда преминава през земната кора и проникнали в цевта на значително разстояние. След това включете мед щифт приземния, тридесетина сантиметра. Ако сложите в дървото не е един нож, и няколко, няма да има ток вече. Напрежение между изводите около 1 V.

2. Вземете един транзистор и да го отворите, важното вътре в тялото да не се повреди чипа. Прикачване на проводниците към един от преходите "колектор база" или "емитер-база." На един слънчев ден, вместо на транзистора може да се използва фотоклетка между проводниците е напрежение от около 0,2 V. Прилагане на повече транзистори могат да направят батерията.

3. Маркирай няколко чаши и ги пълнят с разтвор на готварска сол. След това, се вземат няколко парчета от медна тел и алуминиево фолио обвива единия край на всеки сегмент. Тези кабели се свързват очила с разтвора, така че чаша тел е свободен край, а другият опаковани във фолио. Полученото напрежение ще зависи от броя на чаши.

Разбира къщата е напълно сигурна мощността му със сигурност е трудно. Твърде много гладни електрически устройства: компютри, микровълнови печки, хладилници, Multivarki, телевизори и др. Всички тези устройства консумират много електроенергия, в днешното време, не можем да работят на 100% като у дома си, като електричество. Но тук е това, което е наистина реално, така че е спаси и намаляване на сметките за потребление на електроенергия.