Любов и брак - как да се запази любовта в дългосрочната връзка

Какво е любовта в брака

Всички приказки завършват с най-интересното място: обяснение в любов, а след това те се оженили и заживели щастливо завинаги. Но как точно са живели приказка вече не може да каже, защото тя започва след сватбата ... Но това, което започва - е всяка двойка решава да себе си, а тя е написал историята на семейството си.Някой се опитва самостоятелно да решат възникващите проблеми в брака, когато някой се обади за съвет към своите приятели и познати, някой shtudiruet книги за семейните отношения. За помощ по този въпрос дойде и специалисти - семейни психолози, които твърдят, че благоприятните любов съюз се основава на три критерия:

Основното нещо - това е, разбира се, любовта. Съпруг и съпруга трябва да се обичаме един друг и да даде един на друг, че любовта.

Любовта през годините да стане по-силна
Олга 31 години, домакиня:

Ние сме били женени 11 години и 15 години, заедно. Любовта ни през годините, само става по-силен. Няма да бъдат използвани някои разногласия, както да се адаптират към един друг, наредени един живот и отглеждане на деца. Сега децата са израснали, съпругът ми и аз трябва всеки ангажимента им един към друг. Всичко може да се реши бързо и лесно. Нищо особено за това не е направено, просто оценявам, любов и страстно искате един от друг. В резултат на това - всички доволни и щастливи.

Елена на 29 години, учител:

Женен за почти 3 години! Ние винаги имаше красива го обичам и то само стане по-силен с всяка изминала година. Особено не правят нищо, може би един възрастен! Само когато човек преодолява и преминава някои сложни или, обратно, щастливи моменти в живота, чувства само стават по-силни!

Светлана 33 години, мениджър:

"Vadik ние сме запознати 10-годишна възраст, с почивка на вилата всяко лято. Тогава приятелството бяха отлични, в любовта, ние дори го нарече" съпруг и съпруга. "Вярно е, че инициаторът винаги ми е било, но Vadik позволено да обичаш себе си. Въпреки, че редовно ме посети в събота и се обади един път седмично. Само аз съм емоционален човек, аз след това исках да бури от емоции и фойерверки чувства. и той се успокои, като боа, и нищо да не може да пробие. Дори и сцени на ревност не са били удовлетворени. направих дълго време се опитваше да се разбърква, след което той се изплю и каза: аз заминавам. опитваше се да ме върне три пъти, дойде, ugovarit ИВАЛ, поръсена с декларации за любов. Но аз бях непреклонен. След известно време, се срещна един човек, който много активно показа желанието си към мен. В крайна сметка, вдигна с вихрушка от емоции, се омъжих за него. Със съпруга ми, аз живях за да издържите тип -slyubitsya. не, той е добър човек, но той и аз сме много по-различна. е момче държава, който си мисли, че жените не са достойни за уважение, както и да се лекуват мен за това. той дори ме убеди да отиде да живее в селото на майка си. Аз съм търпелив, но вече започва да се мисли за развод. Вярно е мисълта да остана с две деца, не е много затопля. Но така се случи, че бях, след 9 години, отново се срещна с Vadik и разбрах, че през целия си живот стар приключила. Изразихме помежду си цялата във всички години на раздяла. Оказва се, че всички жени, че той е имал поне малко тире от мен. Ние се карали и помирение. В продължение на три седмици, той успя да ме убеди да се разведе. "Аз не искам да бъдеш мой любовник, вие сте мои." След това имаше сериозно обяснение със съпруга си, а натиска на неговите роднини. Но тогава Vadik взе сърната и един ден донесе всички тези неща. И най-важното, аз се поддържа изцяло моя най-голям син Коля. Ние сме разделени научих да ценя това, което имаме. Това вероятно е значението на любовта. Сега имаме мото - не за това, чакам за вас (а) и надежда (а), че сега всичко е да се унищожи за нищо. Заедно ние вече имаме 3 години. Първоначално, около година един от друг, ние отхапа малките неща, но сега само настоящето семейство започнат строителните работи. Беше много трудно, ревнува от всичко и че е невъзможно да се покаже. И начина на живот се е променил драстично. Аз трябваше да е сива мишка и преди, не боядисани и облечен само дълъг, но сега трябва да бъде успешен и уверен в себе си жена. "


На второ място е приликата на съпрузи. В хармонично семейство съпругът и съпругата са сходни възгледи за живота, едни и същи интереси и хобита, вкусове и предпочитания, и т.н. Те дори си приличат.

Любовта изисква внимание
Лилия 32 години, домакиня:

Понякога това се случва, че чувството за любов ярки проблясъци в първата година от брака. Искате ли романтика, повторете бонбони -buketny период. Какво правя, който да запазва усещането? Аз правя така, че е ревнив. Между другото, тя работи. Аз може би имам съпруг, който в 11-годишен брак някак си не е уморен от един на друг. Може би ние просто свикнах един до друг. Като цяло, това не може без мен, той каза, че е скучно с мен.

Маргарита на 32 години, държавен служител:

Женен 10 години. По мое мнение, тъй като след това нищо не е отишло. Аз дойдох, за да опита. Знам, че това, което той иска и обратно. Ние често отидете на планина, ние имаме общи интереси, и най-важното -raznoobrazie в личните отношения (дори промяна на декори положителен ефект върху отношенията). Имам разлика със съпруга си на 13 години. Отидох в '22 - съзнателно. В брака, най-важното - уважение, толерантност и малко компромис. В тази възраст започват да се разбере. Не казвам, че съпругът ми е идеалът, но той знае, че аз съм най-доброто за него!

Нищо не стои на едно място, с течение на годините, ние се променяме, нашите желания и цели. Промени и качеството на любовта, така да се каже. Тук, на третия-важното правило - важно е да се подпомогнат растежа на любовта си към нея, или се подобрява. Любовта - това не е просто един от начините да се търси, но също така и да се движат заедно за една обща цел.Елена на 34 години, домакиня:

Съпругът ми - това е моята първа любов и почти 16 години брак, чувствата не са се променили, както обича и любовта. Обстоятелствата се променят костюми ми нещо или не - така или иначе ми харесва. От страх, се появи увереност. Аз вярвам, че аз и той е щастлив, ние оценяваме помежду си. Съпруг и съпруга се променят, но в различни посоки, тя става все по-малко общо помежду си и да ги обедини.

Светлана 32 години, хореограф:

С течение на годините, страстта си, но има разбиране, уважение, обич! За да се запази любовта в брака, аз правя много прощава и зачака. Заедно сме от 12 години и се развежда преди шест месеца ... Основната причина за това, което се случи - ние станахме различни, и това просто взех топлината и уважението. Нещо много важно е изчезнала.

Людмила 45 години гувернантката:

Омъжих се, защото имах - всичко povyhodili приятелка, добре, аз трябва да отида. Това означава, че е имало красива обяснение в любов. Да си съпруг и любов нещо и никога не е направил, е било отношение. И сега тя е изчезнала. Ние стоим заедно по навик, а апартаментът като цяло, още един син ... не знам, използван да има, но понякога ме дразни. Ние сме станали по-различно. Той не може да се промени, за да се адаптира към съвременните условия, които живеят в миналото. Съпруг за мен е най-големият син.

Повечето от проблемите, които възникват между две любящи хора, според психолозите - от неспособността правилно, за да обичам. Но това, което ние трябва да обичаме, нали? Експерти по този въпрос са готови да споделят своите съвети.

На първо място това е невъзможно да потискат емоциите, е необходимо да се говори откровено всичко, което кипи и натрупано. не може да потисне нещо, казват психолозите. вие потиснати емоции все още излизат, но след съпруга си. Така например, сте ядосан за нещо по съпруг, но аз се опитвам да потисне гнева си и не го покаже. Мислиш ли, че не трябва да се меси и да се запази хармонията в семейството. Но след това, изведнъж съпругът ви се ядосва от това, което изглежда е никъде. Същото нещо се случва, когато съпругът се опитва да потисне гнева си, но тук вече започва да "ври". физика закон на скачените съдове, както и актове, в отношенията между съпрузи. Така че, ние трябва да говорим откровено помежду си, понякога, ако това е абсолютно непоносимо, pognevatsya, изпуска пара и стрес ще мине.

Елена на 32 години, домакиня:

Заедно, ние сме почти 9 години. Любовта ние не отиде навсякъде и най-вече нищо не се е променило в това време. Необходимо е да се уважение, оценявам и себе си и собствените си интереси обичам, а след това на съпруга ще оценят, любов и уважение. В нашето семейство всеки казва това, което мисли, без заобикалки. Прав разговор е много полезно, има объркване и определено недоволство.

Екатерина на 30 години, семейния лекар:

Лятото е на 8 години, откакто сме женени. Gone, разбира се, buketno-бонбони период. Подобно на всички, обаче. Той няма, може би някои романтика, и къде е сега ... Имаше, така да се каже, цинизма - това е, когато се говори на прост език, и, разбира се, вече се познават помежду си много добре. Във всеки случай, по-добре в сравнение с други (пълен 100% никой няма да знае, и това е до нищо).

Световноизвестният експерт по отношенията между мъжете и жените, Барбара Де Анджелис твърди, че само малко пръски от натрупаната гнева. Когато човек е разстроен или много разстроен, според Барбара, той преживява цялата гама от емоции, че слоевете, като "лъжа" един на друг. Тези емоции са разделени на 5 групи. И гневът - само върхът на айсберга.

Първата реакция на човека - гняв. Ние сме ядосани и търси виновника

След това идва обидата. Бяхме горчиво разочарован и ние

страх изчезва под обида. Ние не сме сигурни в себе си: на тяхната привлекателност, от значение, предвид ...

По-дълбоко "лъжи" покаяние. Ние започваме да съжалявате.

В долната част на емоцията на айсберг напрежение е любов. Именно тя ни дава силата да прощава и толерантност.

Напрежението между две любящи хора ще изчезнат, само когато те постепенно да премине през всички слоеве на емоция, докато най-накрая да стигнат до любовта. Невъзможно е да се "прескочи" да обичаш, или връзки не са напълно изяснени, но възмущение и напрежение ще изгради под душа. Вие трябва да бъдете смели, за да се покаже вашият любим човек честен (а понякога и самите) всички истинските си чувства. Липса на откровеност може постепенно да убие любовта. "Ако връзката на любовта не говори с партньора цялата истина, страстта умира, - казва Барбара Де Анджелис, в книгата си" Тайните на семейно щастие. "- Наистина, страстта -. Плодът на силни чувства потискане на истината, вие заглушава способността да се чувстват, и когато един мъж престава да се чувства, той престава да обичам. "

Друг експерт по междуличностни отношения, Гери Chepmen, в книгата си "The Five Любовна езици" съветва съпрузи да се научат да общуват помежду си на езика на любовта. Всички тези "любовни езици" 5.

Първият "езика на любовта" - комплименти и думи на одобрение. Не се страхувайте да се поласкан любим, той ще го оценявам и ще се опита да пазят себе си "на ниво", за да съвпадне с вашия похвала.

"Скъпа, ти си толкова е тази вратовръзка!"

"Скъпа моя, колко добре сте изхвърлили! Толкова съм доволен, благодаря ти!"

"Скъпа, ти си най-добрият баща на света! Ти си толкова готин, за да играе с децата!"

Анна 31 години, домакиня:

"Разбира се, сега, след 5 години брак, вече не е това, което беше преди, когато се разтопи при вида на един друг. Любовта е страст преминал, е имало любов-приятелство. Преди обичах и не виждам никакви недостатъци. Недостатъци, които виждам сега, но любовта е равна Особено, когато се вгледате в съпрузи други жени, да сравните и да разберат -.! себе си, макар и с недостатъци, но е по-добре, че е все още там "

Аида 32 години, домакиня:

"Омъжените 7 години, но истински чувства идват само след три години брак, и те са само все по-силно всяка година. Няма обвинения и недоразумения, бяха компромис и доверие. Ние имаме много Jolly живот, пълен с напълно различни емоции (най-вече положителни). не мога да го нарека навик, то е истинско усещане в съзнание. Можем да кажем, в една връзка и истинска първа любов е роден., за да я спаси, аз просто вярвам в мъжа ми, аз го оценявам, и, разбира се, обичам те "

Трети "език на любовта" - подаръци. Не е задължително да бъде скъпо, защото това е важно да се отбележи. Направили сте любим подарък, тогава ще мисля за него, да реши, че би им се искало.

Четвърто - "служение дела." Тя е нашите действия, ние показваме любовта си към любимия човек. Той обича супа, така че е необходимо да се често му се отдадете това ястие. Той беше доволен, когато къщата е чиста и уютна - необходимо е да го създадеш. Но ние не трябва да забравяме за себе си, защото можете да помолите съпруга си, за да ви помогне с почистване, готвене и друга домакинска работа. Основното нещо е да се каже, че той наистина ще помогне и просто е необходимо неговата помощ за вас.

Лариса 31 години, икономист:

"През последните 5 години на брака, любовта ни е станал по-силен само Gone раздразнителност поради отсъствието на съпруга си - в билярд, лова, риболова ... и това е още по-отношение правя всичко, за да запазим любовта:.. Старая се да бъда добра съпруга, приятелка, майка на дъщеря. съпругът ми оценява това. "

Последна в списъка, но не на последно място, това е петата езика на любовта - "физическо докосване". Това е много важно, за да се докоснат до любим човек, да го прегърне, докоснете небрежно, държейки се за ръце ...

Различните хора по различен начин, като се използват 5 любовни езици. Някой е изпълнено от някой, някой е необходимо всичките пет. Но по-често за съпрузи, за да комуникират един с друг, че се превръща в приоритет и да е "език на любовта", а останалите не са задължителни. Ако определите какво значи "любовни езици" са близо до вас и вашия любим човек, и ще говоря с тях, а след това, по уверенията на Гери Chepmena, в семейството ви ще се пълна хармония.

Като цяло, по мое мнение, щастие и любов в брака не е точната рецепта. Дори и експертни съвети са само препоръки. И само ние можем да изградим по-хармонични отношения с близките си хора. Ние можем да правим грешки и да е прав, и повелите на сърцето, за да отидат да разчита на всички "студен" интелект, може да се обиди, и прости, ядосан и да бъдем щастливи, тъжни, и се смее. Но винаги - обичам! И не забравяйте - заедно!

И за да завърша статията искам думите на известния гуру и мистик Oshsho ". Бракът е огромна възможност да се превърне в любов Нищо не може да унищожи любовта Ако е така, то ще продължи да расте.".