Коран за благосъстоянието на

В ежедневните си молитви, мюсюлмани, питат доброто в този свят и в отвъдния.

има някои от тях, които казват: "Господи наш, дай ни добро в близките и ЕП последните една живота и да ни предпази от мъчението на Огъня!". (2: 201)Използва се в стиха, думата "Хасан" се превежда като: добро, голям, добре. защото в молитва изрази желание за благополучие и в двата свята, помислете блок от стихове, свързани с доброто в този свят.

Възползвайте се в близко живот

Предимно, за хората, проява на Твореца на риболов в живота ми е тест. Тестът винаги е придружен човечеството, което се наблюдава при смяната на материалните условия.

След това сменете (го) добро зло. така че те успокои и каза: ". разберат и нашите бащи неприятности и щастие" (7:95)

Чисто материални отношение към благосъстоянието на много народи засенчен пътя към духовните блага. Въпреки това, като се редуват на позицията, Творецът е дал възможност да преосмисли своето духовно състояние. Този пример се показва в историята на Йосиф и неговите братя.

Той вдигна родителите си на трона, и те се просна пред него. Той каза: "Баща ми, това е тълкуването на моя дългогодишен Мечтата ми Господ е направил това се сбъдне той направи за мене благословение, е освободен от затвора и да ви донесе от пустинята, след като непокорни лицето (Сатана) бяха засети вражда между мен и братята ми ..! . Истина, моят Господ е милостив към когото Той наистина - всезнаещ, премъдър (12: 100) ..

Потомък на Йосиф - Мойсей просто се подлага на изпитванията на Бог. След преминаване на теста за Господа, Мойсей е чест да получи от Върховния Ръководството, което, разбира се, да съдържа една духовна полза за децата на Израел.

И Писахме за (Моисей) върху плочите на всички неща, за увещание и обяснение за всичко. "Вземете го, тъй като е със силата и кажете на хората, че те държи добре в това! Аз ще ти покажа жилището на нечестивите!" (7: 145)

Мойсей не е бил сам в изпитването на удар. Хората на Мойсей също е напълно присъстваха като поданици. Тъй като те издържал теста на съдейки Бог, но в резултат на тях, Творецът е дал на материала е от полза на децата на Израел.

И те ни даде в наследство на хората, които се считат за слабо, източните и западните земи, които са благословени. Празнува се на добрата дума на твоя Господ на децата на Израел, тъй като те са били подложени! Ние унищожени, че изграждането на Фараона и неговите хора, както и че те издигнат! (7: 137)

В усилията си да изпълни указанията на Господ, Моисей всички сили, които се опитват да правят добри неща, да вземат под внимание, че той ентусиазирано попита Твореца.

Напиши за нас в този кратък живот на едно добро дело, така и в бъдеще. ? Ние призовахме да ви "Той каза:" Моето наказание съм зле с когото ми се иска, но милостта Ми обхваща всички неща. Ето защо, аз го напишеш, така че предпазлив, дай потока почистване, които вярват в Нашите знамения. (7: 156)

Както можем да видим, добри дела се отчитат само при определени условия: грижи, потреблението и вяра в знаците на Бога. Всички тези качества са присъщи на един истински религиозни хора, обаче, сред хората, които вярват, и често са лицемери. Те се отличават с поведението си.

Ако дойдете по нещо добро. това ги натъжава, но ако сте страдали, те казват: "Ние сме се погрижили за връзката ни, преди" - като се загърби радост. (9:50)

Искрено същите вярващи се ръководят от универсалните закони на Твореца, които водят само до хармония в отношенията на обществото.

Наистина, Бог заповядва на правосъдието, добри и роднини подаръци. Той държи от мерзостта, и не е одобрена от престъплението. Той ви съветва, може би ще дойде на себе си! (16:90)

Твоят Господ е решил, че не си служил на друг освен Него, и за родителите - огромно предимство. Ако достигнете старост с вас едно или и двете от тях, да кажем, да не ги - уф! и не крещи по тях и да им кажа думата благородно. И по-ниска към тях крилото на смирението от милосърдие и да каже: "Господи, смили се над тях, тъй като те ме доведоха до едно малко!". (17: 23-24)И не се доближава имот за сираци, освен с това, което е по-добре. До пристигане на падежа, и да направи десен договор, тъй като договорът ще бъде поискано.

И да е верен в най-малкото, когато дадена мярка, и се претегля с правилните тежести. Това е - това е по-добър и по-красив от резултатите. (17: 34-35)

Коранът е пълна с примери за хора помислим. Един пример на методи, използвани в пътя, метод на сравнение.

И от плодовете на палмови дръвчета и лози, вземете едно питие опияняващо и добро наследство. Истина, в която - знак за интелигентни хора! (16:67)

Бог води на разговори в роб - роб, който не може да направи нищо, и един, когото сме предоставили за себе си добра наследство, и той прекарва от него тайно и открито. Дали са същите? Слава Богу! Но повечето от тях не разбирам! (16:75)

Всеки според неговото духовно развитие на такива примери прави свои собствени заключения. И изводите тласкат хората към определени действия. Всичко, което се случва, разбира се, е вписано в "банкови данни" ръководители на Всевишния. Основното нещо в тази ситуация, това ще бъде случаят се разглежда от Бога като добро.

Истина, онези, които вярват и вършат праведни, ние не съсипе възнагради онези, които вършат добро дело. (18:30)

Фактът, че сте изсъхне, но че Бог остава. И ние трябва да се даде на тези, които са пострадали, наградата им все още е най-добрият, нещо, което са направили. Кой направи добро - мъж или жена - и той е вярващ, Ние го съживи и даде живот на доброто на тяхната ги възнагради дори по-добре, нещо, което са направили. (16: 96-97)

Анализ на материалните стиховете показва добра връзка с духа. Защо е нужно всичко това? За да се постигне крайната цел на вярващите - добър в отвъдния.

Добрата в отвъдния

Духовният компонент се стреми също така да се гарантира идентичността на цялата необходима. В нашия случай, въз основа на Корана Духовността се стреми да постигне вечен излъчвана от Бога за доброто на човека.

Тези, които са вършили добро - доброто и багажника. Не покривайте лицата им праха и унижението. Това - жителите на рая, те живеят в него завинаги. (10:26)

И тези, които са се преместили по пътя на Бога, а след това са били убити или умира, Бог ги е надарен с, разбира се, добър жребий. В крайна сметка, наистина, Бог - Той е най-добрият на насоката! (22:58)

Украсен хората обичат страсти: жените и децата, натрупаната богатството на злато и сребро, етикетирани с коне, едър рогат добитък, както и култури. Това - използвайте кратък живот, и с Бога - добро място за почивка! (3:14)

Тези, които са отговорили на поканата на своя Господ, предназначени да усъвършенстват (място). А изчисление с тези, които не са отговорили на призива му да бъде ужасно. Собствени те всичко, което се намира на земята и още толкова, че ще се опита да го предложи за откуп. Тяхното жилище е Ада. Много ли е зле едно легло! (13:18)

Всеки съзнателен човек е ясно, че няма перфектни хора. Ние всички правим грешки и грехове. Ето защо, този, който е в състояние да преосмисли живота си, да промените цели и да се стремим към вечното, трябва да не се обезкуражавайте, защото на по-рано извършени лоши дела. Неговата безкрайна милост, Творецът обещава да отпишат всички наши "негативи."

Неговата присъда ще бъдат удвоени в Деня на възкресението, и той ще живеят на нея вечно унижавани. В допълнение към тези, които се обръщат и вярват и вършат добра работа, че Бог ще замени злите си дела с добро. истина, Бог - опрощаващ, милосърден! (25: 69-70)

И ние просто го направи за него, и за него при нас - интимност и добър подслон. (38:25)

За тях - това, което те искат от техния Господ. Това е - наградата dobrodeyuschih, че Бог ги изкупи за злото, което те са направили, и им даде наградата (още) Добре, нещо, което са направили. (39: 34-35)

Внимателен "око" обърна внимание на честото споменаване на добър подслон и жилища. Това е най-добрата "спирка" за миналото успешно всички тестове и да докладва пред Всевишния.

Тези, които вярват и вършат праведни - добро - добро място за почивка (Paradise). (13:29)

И това ще бъде предпазлив: "Това, което Бог е изпратил до вас?" Те ще кажат: "Най-доброто!" За тези, които вършат добро в този свят - добър. Един бъдещ дом - по-добре, както и глоба убежище за дискретен! (16:30)

Това - за тях Градините на Вечността, сред които реки текат. Те го декорирана в гривни от злато и облечени в зелени одежди от коприна и брокат, накланящи там кушетки. Красива награда и добър подслон! (18:31)

Обитателите на Рая в този ден в добро жилище и място за почивка! (25:24)

Те ще бъдат възнаградени с една горна стая за факта, че толерирани и ще бъдат изпълнени, много здраве, и по света, завинаги пребивават там. Ами това е като престой и място! (25: 75-76)

Наистина, за него при нас - интимност и добър подслон! (38:40)

Това е - напомняне, както и за доброто разумно отстъпление - Gardens на Вечността отворен за тях портите. (38: 49-50)

Ако се съди по най-добрия заяви знамения доброто в отвъдния е вечната обител - Градините на Вечността.

За някой това звучи фантастично, а той е скептичен към такива обещания. Всяко лице има право на своето мнение, но озарени от вярата в лицето на Бога, не е нищо, тъй като най-висшата форма на живот и развитието на личността, и съмнение в себе си, че той не разполага.