Колко често може да се къпят котката - младежки сайт gobesty

Как да се къпят коте

Собствениците на отделни и независими животни, се интересуват колко често е възможно да се къпе котка. Домашни любимци не обичат процедура бани, но ако това е необходимо, а след това колко често можете да почистите косата котка и на каква температура може да се направи?Собственикът трябва да се създаде най-благоприятни условия за грижата за котка. На първо място, трябва да се разбере дали има спешна нужда да се къпе котката ви. На второ място, предварително третиране не боли. Обикновено животни се трият. Всеки ден те прекарват четка косата си, внимателно ближе всички части. Периодичността е важно. Необходимо е също така да се знае, колко често да се почистват водата охладител.

Причините, поради които трябва да се къпе котката ви:

Как да се къпят коте

• котка стана мръсна в калта;
• вълна има отровно вещество;
• имало бълхи;
• вълна има тенденция да се бърза запушване.

Във всички други случаи, за предпочитане животното не е необходимо да се изтезания. Котките не обичат да се къпят. Честото промиване води до факта, че защитният слой се отмива, в резултат на животното може да бъде болен.

Заключение: измиване е позволено да котка е не повече от 1 път в половин година или по-малко замърсяване. температура на водата от 38 до 40 градуса.Колко често да се къпе сфинкс?

Как да се къпят коте

Тази порода животни, считани за изключение. Домашни любимци на практика няма вълна. Поради тази причина, те се нуждаят за къпане. Обикновено плуване се провежда един път на седмица.

Колко често можете да се къпят котката ви британски?

Как да се къпят коте

Британският - друга специална порода котки, която се нуждае от внимателно обслужване. Ако член на семейството, късокосместа, той не се нуждае от честото къпане. За да се грижи за него правила vysheozvuchennym.

Ако косата е дълга при британците, има различна ситуация. Къпете се в банята, не е необходимо. В неговата структура, козината на котката не е в състояние да отблъсне вода, тя абсорбира течността, така че котките за дълъг период от време, за да изсъхне и да се чувстват за този дискомфорт.

За предпочитане се използва мокър ръкавица с гумени шипове, които почистват вълна. В дивата котка ходене в тревата с роса от чиста покривка. Използването на ръкавици отиват специални четки за почистване може да котка кърпи за най-малко всеки ден. В същото време доволен от всичко, а домакините и котки, някои помилване.

Когато британецът е много замърсен, използвайте сух шампоан. В магазините за домашни любимци предлагат широка гама от продукти за грижа за животните. Моля, дайте оценка на съдържанието на броячите, преди да изпрати котката във водата.

Колко често можете да се къпят котки ориенталци?

Как да се къпят коте

Ориенталци котки не са много по-различни от обичайните котките по отношение на къпане. Профилактика: не ги мият по-често от един път в 4 месеца. Ако мръсотия, прах или нещо poopasnee появи на палтото, а след това я извадете до степента на проблема. Отделете време, за да си купи шампоан за котки с къса коса. Достатъчно на малка бутилка в 100 мл. Шампоан за котки е противопоказан при мъжете.