Когато това е възможно да се стерилизира котка

Кастрация на котка - отговорно и хуманно стъпка в съдържанието на домашен любимец. Тя помага да се отървете от много проблеми с любимия. Ето защо, след като получи в дома на същества, космати, рано или късно този въпрос ще възникне, когато е възможно да се стерилизира котка. своевременност проблеми на операцията са свързани предимно с превенция на риска от следоперативни усложнения, по-нататъшно сексуално поведение, здраве и живот.Най-добрата възраст за стерилизация

Повечето ветеринарни експерти смятат, че най-добрата възраст, когато кастрирана котка най-сигурните - 6 - 8 месеца. В този период на животното се формира физически, е развитието на половите органи, но все още не е намерен признаци на сексуално поведение. Ако pitomitsy отнася до големи и дълги коси видове (regdoll, Maine Coon, сибирски и т. Д), сексуално развитие настъпва след 8 месеца, времето на работа в този случай се измества.

Когато котките могат да бъдат кастрирани
Експерти казват, че котката кастрирана нужда, когато животното не разполага с източници на топлина. Тази гледна точка се основава на физиологията характеристики на животното и изследвания. Разгонване при котките е максималната пика на хормоналната активност на организма и доказателство за пълно физиологичен готовност животно създаване на потомство. сексуалното поведение котка се формира по време на този период. Тя започва вземане на силни шумове да привлече котката да се пръсне на улицата, за да покаже агресия към хора, обозначени помещения. Това поведение буди тревога членове на домакинството, е постоянен стрес за животното.

Има случаи, когато след топлинна стерилизация не дават очаквания резултат, котката и след операция продължи да означава територия. Този феномен се дължи на факта, че половите хормони в тялото на животното се получават не само яйчниците се отстраняват по време на операция, но също така и от хипофизната жлеза. Мозъкът синтезира ниското ниво на хормони, но достатъчно, за да предизвика неприятни аспекти на сексуалното поведение и котките след стерилизация. В тази връзка, ветеринарни експерти са единодушни в мнението си, че е желателно да се стерилизира с животни показва първата топлина. Такъв подход би позволил гарантирано постигане на желания резултат за контрол на нежен pitomitsy сексуално поведение.

Обърне внимание на проблемите на възпроизводството на домашен любимец идеалния случай трябва преди началото на сексуални инстинкти. Този звук подход ще позволи на собственика да се избегнат много от проблемите, свързани с опазване здравето на животните. Въпросът за колко месеца е необходимо да се стерилизира котка, консенсус между местни и чуждестранни експерти там. В българския ветеринарната медицина практикува стерилизация до 5 - 6 месеца възраст. Във външната практика е да се стерилизира котките започват най-рано 3-месечна възраст.

Когато стерилизирани котки не се препоръчва

Има определени периоди в живота на животното, когато стерилизация трябва да изчака, защото операцията е изпълнен с усложнения, или шансовете за по-нататъшни контрол котки сексуално поведение намалени. Тези аспекти включват животински разгонване, периода, непосредствено след раждане и бременност котки. Тези периоди са свързани с характеристиките на физиологичното състояние pitomitsy, високите нива на половите хормони, повишени стресови ситуации. Ако имате спешна нужда от стерилизация на животните по време на тези периоди трябва да бъдат ясни за последиците от тази манипулация и възможните рискове за здравето и живота на котката.

Мога ли да направя операцията при разгонване

Собствениците на домашни любимци често задават въпроса: възможно е да се стерилизира котката, когато тя ходи? Ветеринарите препоръчват собствениците чакат разгонване и след приключването му да направи кастрация. Такъв съвет е свързано с редица причини:

  • По време на еструс настъпва хиперемия на вътрешните полови органи на животното, и по време на операция, рискът от хирургични усложнения (кървене, възпалителни реакции) е значително увеличен.


  • Високите нива на половите хормони в разгонване могат да предизвикат неадекватно поведение на животното след операцията. Котката може също марка територия продължи както преди стерилизация.
  • Операция на хормоналния фон връх може да провокира следващите прояви на лъжлива бременност, развитие на рак в пухкав pitomitsy (рак на гърдата).
  • По време на разгонване на животното изпитва огромна хормонална натоварване, и хирургия в този период причинява много стрес в една котка, която се отразява на периода рехабилитация.

По този начин, на собствениците на животните трябва да бъдат търпеливи и да чакат от жегата в космато домашен любимец. Едва след като животното е успокоила, извършване на операцията.

Дали да се даде на котката да роди преди стерилизация

Доста често, собствениците на домашни любимци имат погрешни схващания за природата на сексуално привличане и поведението на техния pitomitsy не знам кога е по-добре да се стерилизира котка. Много собственици смятат, че по-добре животното стерилизира след котката поне веднъж донесе потомство. Това становище се основава на объркване по отношение на въпроси, свързани с репродукцията на животните, да ги приписват на човешките емоции.

Спекулацията и липса на разбиране често води zoopsychologists собственици домашна котка да неразумно решение да роди животно преди стерилизация. Все пак роди котки, котенца хранене нямат нищо общо с радостите на майчинството при хората. За животните това е просто инстинкт сексуално поведение, стрес и заплаха за живота и здравето.

Това неграмотни са подходящи за съдържанието на домашните животни е изпълнено с риск от развитие на различни патологии при котки. Има случаи, когато дори и след стерилизация на единен бременност води до развитието на рак на вътрешния домашен любимец. Еструса, раждане, гърдата-котенца в тялото предизвика определено ниво на стабилизиране на хормоналните нива. Стерилизация на фона на вече съществуващите нива на половите хормони може да доведе до ендокринни заболявания, придружени от злокачествени тумори.

Научните изследвания са показали, че стерилизацията на котки преди доставката намалява риска от развитие на рак на гърдата с 50 пъти.

Ако собственик на домашен любимец е възможно да се произвежда топлина и стерилизация да атакуват бременност на котка, трябва да поемат отговорност за собственото здраве и pitomitsy не да има котенца преди операцията.

Операция по време на бременност и след раждане

Понякога възникват такива ситуации, когато въпросът за стерилизация на животните се изправя срещу собственика на котката по време на бременност. Най-често тази операция се извършва по медицински причини. Но има случаи, в които собственикът на животните дори не осъзнават, че космато му pitomitsy е в интересна позиция. Често котки бременност Оказва се, вече по време на стерилизация.

По време на операцията в ранните етапи на бременността (до 3 седмици) проблеми обикновено не се наблюдават. Хирургическата интервенция в късните етапи на бременността е свързана с повишен риск от усложнения. При извършване на манипулации често се появява силно кървене, възпаление възможно. Животните са подложени на силен стрес. Стерилизация в края на бременността е свързана с повишен риск от следоперативни усложнения, по-дълъг рехабилитационен период.

Когато котките могат да бъдат кастрирани
Ако по някаква причина не стерилизацията е извършена в оптималното време и котка ражда, на собствениците на домашни любимци възниква въпрос, когато една котка може да се стерилизира след раждането. В този случай, ветеринарни лекари препоръчват хранене котенца чакат период и едва след това планираната операция. Обслужва котка обикновено отказва отглеждане потомство, а след това собствениците ще трябва да се хранят изкуствено котенца.

Когато котките могат да бъдат кастрирани

Ако притежавате някаква причина, премахване на шевовете не е възможно, най-добрият вариант. Възраст на животното. Работа на младите хора се различава бързо възстановяване от стерилизация на зрели и възрастни котки.

Когато котките могат да бъдат кастрирани

Ясен отговор на въпроса, какво е по-добре - стерилизация или кастрация, не е възможно. Как да се грижи за котката след стерилизация. Колко време на овулацията при котки. Как да се изчисли възрастта на котката за човешкото, за колко.

Когато котките могат да бъдат кастрирани

Експерти смятат, че най-добрият период за операция е на възраст от 7 до 9 месеца. Както стерилизирани котки. Как за лечение на уролитиаза котки болест: MBK - то. Как да се грижи за котката след стерилизация.

Когато котките могат да бъдат кастрирани

От него ще научите за най-добрата възраст за стерилизиране на котки и периоди в живота на животното, когато стерилизация трябва да бъде отложено. Причините за преждевременно раждане при котките.

Добре дошли в zootvet.ru! Можете да се консултирате с опитен ветеринар, както и информация за състоянието на вашия домашен любимец. Задайте своите въпроси, и ние ще се радваме да Ви отговорим в рамките на 24 часа!