Диатеза при новороденото какво да правя, причините за това може да доведе до

Than за лечение на диатеза при кърмачета

Наскоро се появи на бял светлината на човек, изложен на различни неблагоприятни ефекти. До този момент той е бил добре защитен в матката, а сега детето е оставен сам с агресивна външна среда. Новородени изложени на вируси, инфекциозни агенти, алергени. През цялото това време тялото трябва да се отговори, "бие" атаките на неблагоприятни фактори. Не винаги процеса на адаптация се извършва по такъв начин, по желание. Понякога влиянието на външни и вътрешни фактори доведе до феномена на диатеза.На ниво домакинство под диатеза разбере алергични реакции към храната при децата. Това е невярно тълкуване. Съгласно диатеза отнася до различни физиологични условия (а именно физиологичен диатеза не се счита за заболяване). В този смисъл, диатеза в новороденото е синоним на предразположение към развитието на алергични реакции, възпалителни или автоимунни. Какво трябва да знаете, новите родители на диатеза?

Диатеза при новороденото: Причини

Често диатеза формация започва в утробата развитие на плода. Това обвинявам майката, пряко или косвено. Сред причините за това състояние са:

- Излагане на вредни химикали върху плода. Обикновено това е често срещано явление хранителни фактори или диетични фактори. Повечето от днешните продукти представляват склад на вредни вещества, така че детето може да получи диатеза нерационалното хранене на майката.

- Консумирането на храни с високо алергенни индекс. Всичко, което консумира майката, така или иначе, се доставя на плода. Поради тази причина той може да образува алергична диатеза веднага след раждането.

- Честотата на вирусни и бактериални инфекции по време на раждането. Особено опасно е прехвърлянето на заболяване в първия триместър на бременността, когато тялото на детето е най-податливи на въздействието на токсини, произвеждани от инфекциозни агенти.

- Използването на лекарства. Влияе неблагоприятно на приемането на антибактериални лекарства, лекарство обезпаразитяване, противогъбични лекарства.

- Тежка болест сутрин. Поради натрупването в тялото на майки и деца токсини, увеличава риска от диатеза.

- Липсата на кърмене. Или му провал.

- Рязкото прехода от естествено да изкуствено хранене. В този случай, кравето мляко, става най-силната алергена.

В повечето случаи, развитие диатеза може да се избегне, ако бременната нов майката ще може да се ограничавайте с храна и внимателно следи за собственото си здраве.

видове диатеза

Както вече споменахме, предразположение на организма - група от различни физиологични състояния, водещи до нарушаване на тялото. Разграничаване следните сортове това състояние:

- Алергична диатеза. Разработено от всички правила на алергична реакция на кожата: зачервяване, подуване, възможно ангиоедем.

- Диатеза дихателната произход. Подобно на обикновената настинка.

- Диатеза щифт.

- Инфекциозни или инфекциозно-алергични.

- Автоимунните произход.

- Катарална диатеза.

Това е само най-често срещаните видове. Има много видове диатеза при новороденото. Всеки симптом се проявява себе си.Симптоми диатеза при новороденото

Симптоматика всеки диатеза се проявява по време на първите месеци от живота на детето (обикновено на 2-ри седмица).

По принцип се развиват симптоми на епидермиса:

- Образование себореен обрив. Наблюдавани по лицето, главата. Seborrheic diateznaya обрив има кремообразна цвят, рохкава структура. От обикновени кожни участъци с различна пигментация, в насипно състояние люспеста структура. Обикновено са нужни от този обрив бързо, но тя е склонна да се връщат отново и отново.

- Струпеи. Създадена по бузите. Тя е уплътнена, люспеста структура. Тази "торта" - естествен резултат от алергична диатеза.

- Пелена обрив. За разлика от конвенционалните подсичане, подсичане на диатеза се запази дори и с добра хигиена. Може да се съхранява в продължение на дълго време. Локализация типичен обрив от пелени: слабините сгъва ръцете и др.

- Крекинг на засегнатата кожа. Също така известен като екзема.

- Получаване на уртикария: безцветни флакони пълни с клетъчната течност.

В допълнение към кожни симптоми развиват симптоми от лигавиците.

- Развитие на цистит. Циститът дете прави често уриниране. В урината, кръвта може да присъства примеси.

- Възпаление на лигавицата на окото - конюнктивата.

- Възпаление на лигавицата на носа (ринит) и лигавицата гърлото. Причина кашлица и повишена продукция на слуз.

- Участие на стомашно-чревния тракт. Това води до редица независими симптоми: гадене, повръщане, нестабилен стол.

- Промяна на езика на релефа. Текстурата на езика е под формата на карта.

Има и общи симптоми. Те, за разлика от описаната местно, са генерализирано.

- Лошото хранене: детето отказва да се храни.

- Постоянен безпричинен плач.

- Повръщания повече от обичайното.

- Surface тежък сън.

Лечение на диатеза новородено

сам не се препоръчва за лечение на диатеза. При първите прояви трябва да покаже бебето педиатър. Качество и компетентен лечение се състои от три компонента: диета Кърмещата майка (ако жената е кърмене на новородено), правилното грижи за детето, като медикаменти.

Диета включва изключване от диетата на алергенни и потенциално алергенни храни. Те включват: заешко месо, шоколад, чай, кафе, цитрусови храни, червени зеленчуци (включително моркови), фъстъци, сладки изделия и т.н. Използването им трябва да се ограничи до минимум. Важно е да се следи състоянието на детето и да се подготвят нова диета на елиминиране.

Правилната грижа за новороденото включва:

- Смяна на спално бельо най-малко 2 пъти на ден.

- Използването хипоалергенни домакински химикали за почистване, изплакване пране и т.н.

- "Отмиване" след дефекация и уриниране.

- Не са съвместни бани.

- контакт на детето с изключение на алергенните вещества и предмети: включително играчки.

Това са основните препоръки, които ще ви помогнат не само да се установи причината за предразположение на организма при новороденото, но и да допринесе за спиране на патологичния процес.

лечение на лекарството се основава на приема на лекарства под формата на таблетки и мехлеми (локално).

Списъкът на продуктите, включва:

- Алергия или други антихистамини. Помогне за намаляване на концентрацията на хистамин в кръвта, облекчава сърбеж и зачервяване. Наркотиците в тази група се предотврати развитието на алергии и опасни усложнения като ангиоедем.

- Успокоителни. Определен за успокояване на нервната система на детето.

- Лекарства за повишаване на имунитета.

- Пробиотичните препарати. Помогне за нормализиране и стабилизира микрофлора в стомашно-чревния тракт.

Превенция диатеза при новороденото

Превантивни мерки да играят важна роля в превенцията на диатеза. Започнете да се придържаме превантивни мерки трябва да бъдат веднага след раждането. Превенция диатеза при новороденото включват:

- Изоставяне на домашни любимци.

- Редовен влажно почистване в стаята, където детето живее.

- Отказ от Дезодорирано на стоки за бита: парфюми, освежители за въздух и др.

- Отказ за закупуване на произведени в Китай играчки.

- Майката не трябва да се злоупотребява алергенните храни, в това число плодове, зеленчуци и други.

- Използването на хипоалергенни домакински химикали за измиване на бебето и миене.

- Върнете предпочитания на лек дрехи от памучни тъкани.

- В никакъв случай не може да използва дезодорираното салфетки.

- защита на детето от инфекциозни заболявания.

- Ако е възможно, стига да може да се хранят бебето си по естествен път. Ако това не е възможно, адаптирано мляко, а след това твърди храни трябва да се въведе в диетата много внимателно.

Взети заедно, тези мерки достатъчно за превенция.

По този начин, диатеза, въпреки че не е болест, но физиологичен феномен, често води до развитието на различни усложнения. Обикновено алергичен. За лечение на тези заболявания трябва да бъде педиатър.