Когато котката "избоботи" или от котки мъркане

Къде е котката, която

Когато говорим за котки, а след това един от първите асоциации, се появи на боботенето на тези прекрасни животни. Мърка котка - е символ на комфорт и топлина. котки мърка успокоява и се нагажда към позитивен начин. Въпреки това, хората винаги се интересуват от естеството на много неща, включително и факта, защо котка мърка и най-важното, това, което го прави. Недвусмислено Отговорът на този въпрос е все още там, въпреки всички научни постижения и технологичен напредък е очевиден. Въпреки това, има няколко гледни точки, които помагат да се разбере как котките го направя.Версия 1. Котките имат фалшиви гласни струни. Те са разположени в непосредствена близост до настоящето. Това фалшиво сухожилие ангажират особена вибрация, която създава звучи познато за нас тътен. Чрез този звук котка ни кара да се разбере, че това е добро и удобно.Версия 2 мъркане възниква в резултат на вибрации, ритмично срещащи се в гърлото на животното. Интересно е, че, независимо от порода, пол, възраст, честота на трептене е една и съща - 25 цикъла в минута.

Версия 3. Когато една котка мърка, това прави свиването на мускулите на диафрагмата и гърлото. свиване на мускулите се случва неволно. В тази версия, и остава неясно защо котките мърка започват, това е, мускулите се свиват, когато те се чувстват добре.

Версия 4. Най-научно обяснение котешки приятен тътен е теорията на циркулацията на кръвта в кръвоносните съдове и вибрациите в трахеята и гърдите. Отражението на тези вибрации се случи в кухините на синусите на черепа, а това създава тътен.

Във всеки случай, каквото и да е било причинено от котка тътен от физиологична гледна точка, тя се появява само когато котката добре. Като правило, в процеса на куркане впечатляващо котка е в комфортна и спокойна позиция. Това означава, че той се чувства в безопасност и да ви се доверява.

Между другото, учените са доказали, че на няколко пъти с помощта на мърка котка в състояние да себе си и другите koshey, както и хора лечение. Вероятно сте го усети върху себе си, ако имате котка. Съгласете се, когато това животно се сгушва в близост до мястото, което боли, и започва да си тананика, субсидиите болка и става спокоен и весел по душа. И това не е от значение какво мърка любимата си котка. Най-важното е, че той просто мърка.