Кога котката ваксинирано и какво - жена и ден

Особено котки ваксинация

Всяка ваксина - набор от мъртви или отслабени патогени. След като в организма, такива микроорганизми не са в състояние да подкопае здравето на животното. В същото време, имунната система на котката в отговор на "враг инвазия", започва активно да произвежда антитела. Следващия път, когато той вече се срещна с жив вирус, тя бързо може да го признае и затова унищожена.Ваксинират не трябва дори и тези котки, които не излизат на улицата, а не в контакт с други хора. Патогени проникнат в къщата на обувки и дрехи. Котката може да бъде заразен от болен гризач. Ваксинацията помага да се справи с мъркане на следните заболявания:

  • FIP или инфекциозен перитонит;
  • Калицивирус инфекция;
  • левкемия вирусен (левкемия, лимфосарком);
  • панлевкопения (темпера);
  • ринотрахеит;
  • хламидия.

Има и терапевтични и профилактични ваксини срещу разновидности на лишеи - Microsporum и Trichophyton.Подготовката за ваксинации са "мъртви" и "живи". Ваксини от първия тип се наричат ​​също инактивирани. Те съдържат химически или физически убит от вируси.

"Истинските" Наркотиците отслабени само патогени: те могат да се възпроизвеждат, но не могат да направят много вреди. Коя ваксина е най-добре? На "мъртви" ваксина имунната система реагира незабавно, за да "на живо" - на 6-ти ден. Първият се счита за безопасно и не изисква специални условия за съхранение, а вторият е с по-голяма продължителност.

Когато за ваксиниране на котка

Котенца от неваксинирани майки могат да бъдат ваксинирани, започвайки от 8-9 седмици, от присадката - от 12-ти седмицата. 21 дни след първата ваксинация е необходимо да се повтаря процедурата. В реваксинация не е необходимо, ако присаден котка. Ваксинация против бяс направя животни на възраст над 3 месеца.

10-15 дни преди процедурите за котки, необходими за провеждане на обезпаразитяване.

Колко често да се ваксинират котка? Възрастните животни са ваксинирани веднъж годишно в същото време. Невъзможно е да се ваксинират котенца по време на смяната на зъбите - в 4-8 месеца. Не се ваксинират болни, бременни и кърмещи животни. След процедурата, котки, които не могат да плуват, да продължи шоуто, да бъдат посетени.

По този начин, оптималното време за ваксинация на здрави котенца - 2-3 месеца. Възрастни ваксинирани веднъж годишно, препарати на базата на отслабени или мъртви вируси.