Капково напояване със собствените си ръце от предимствата на технологията

Всяка система за напояване трябва да ви предостави някаква полза и за да се гарантира оптимално изградена пречиствателна станция.

НП за капково напояване

Капково напояване ще ви осигури добра реколтакапково напояване технология система

Модерните технологии е помогнал да се направи системата за автоматично поливане, което значително улеснява човешкия живот. Тя работи и поливане някои области само през определени интервали. Това спестява не само време, но и пази вашата градина или зеленчукова градина. Най-важното предимство на тези системи е изискване на присъствието си, защото може просто да настроите програмата (много удобен за поливане на гроздето, краставици и домати).

Система за капково напояване, направен със собствените си ръце - една система, в която се извършва поливане на малки порции в зоната на корените на растенията и регулиран дозиране, с които произвеждат селище.

Казано по-просто, капково напояване - метод за напояване. където водата с допълнителни минерали попада директно в почвата.

Този метод на напояване е по-скъпо оборудване (маркучи и тръби се използват в много по-малки количества).

Още в самото начало на своето развитие, тази система се прилага само в оранжерията. Но благодарение на очевидните ползи, придобили широка в селското стопанство за напояване на картофи, краставици, грозде, царевица и други култури, растящи в областта.

НП за капково напояване

Капково напояване поле картофи

Предимства и недостатъци на система за капково напояване

Предимствата на капково напояване система

В сравнение с други системи, система за капково напояване има много предимства.

 1. Пестенето на вода (изчисляване на прием на течности). Благодарение на специалната си структура, системата за капково напояване не се нуждае от много вода под налягане и поради това, че спестява и дозатори, които доставят вода на малки порции, и маркучите не дават излишната вода от разпространение.
 2. Икономията на енергия - това изчислява автоматично. Това се дължи главно на липсата на налягане. В промишлен мащаб намалява човека (труд) потребление и помага да се направи работата по-продуктивни.
 3. Еднаквостта на проникване на влага за напояване на зеленчуци (картофи, краставици) и плодове (грозде). Капково напояване, направен със собствените си ръце, се подреждат по такъв начин, който прави изчисляването на вода и влага в почвата за растенията идва в малки дози през определен период от време. Така че растенията нямат време да изсъхне. За тази функция, за да се създаде схема, която може да ви помогне да направите професионалисти.

НП за капково напояване

Шофиране устройство за капково напояване

 • Напояване торове за растения. Този начин на оплождане не само икономическа, тя е най-рационалното за растенията. С капково напояване на растенията получават нужното количество тор директно към корените, изчислява броя им.
 • "Излъчването" на почвата - чрез система за напояване капково, почва преовлажняване не се случи, тя диша, което помага да се повлияе на въздуха и слънцето.
 • Въздействие върху кореновата система. Кореновата система се развива много по-добре и се увеличава възможността за потребление на вода, хранителни вещества и минерали.
 • Намалява време на растежа на растенията. Растения с това поливане растат много по-бързо. Това се дължи не само на нормализирана прием на влага, но с хранителен прием. Кореновата система ги получава директно, а не се губи време в тяхната асимилация.
 • Намалена времето на зреене. Това, свързана с предишната точка. Плодовете са много по-сочни и зреят по-бързо, дължащи се на хранителни вещества и минерали.
 • Използването в трудни условия. Капково напояване се прилага успешно по склоновете и недостъпни райони на почвата. Този метод за поливане предотвратява ерозията на почвата.

  НП за капково напояване

  Капково напояване е особено ефективен по склоновете

 • Липса на почвата соленост и вода. При прилагането на системата за капково напояване настъпва сол излугване, което от своя страна предотвратява натрупването в почвата. Този ефект помага за постигане на специален филтър.
 • температурна устойчивост и способността да остане в земята през зимата.


 • Недостатъците на система за капково напояване

  В допълнение към всички тези предимства, които са сигурни, ще бъде от решаващо значение при избора на тази система, ние трябва да говорим за някои недостатъци:

  1. Необходимостта от продължаване редовни технически проверки. система за капково напояване е, в допълнение към лекота на работа, дори и изтънченост. Подобна система се дължи на местоположението му трябва да се проверява редовно, за да се избегне нежелано запушване, деформация или повреда. Особено необходимо е да се провери системата филтър, за да се избегне счупване. Филтърът трябва винаги да бъде чиста и без петна. Тръбите трябва да са празни (без замърсяване и депозити) свързване на тръбата трябва да бъде плътно покрит с изолационен материал. Оборудването трябва да бъде периодично заменя.
  2. Големият консумацията на вода (чрез тръби). За капково напояване се извършва в съответствие с правилата, е необходимо да се използват големи количества вода, които изчислението трябва да се направи по-рано. Поради ниското налягане на водата навлиза бавно, ако имате ограничено предлагане на вода, тя не може да бъде достатъчно. Въпреки това следва да се отбележи, че през всяка дюза идва само фиксирана сума от вода.
  3. Определен уязвимост. Това е малко вероятно да се изправи в промишлен мащаб, или когато се използва в оранжерия, но при прилагането на откритите пространства (в съдилищата), струва си да мисля за това как да се пазят всички части (особено в горната тръба) от домашни любимци.

  НП за капково напояване

  Капково напояване в градината

  Структурата на системата за капково напояване и неговото прилагане

  Какво е система за капково напояване?

  Оборудване могат да бъдат закупени поотделно или в пълен комплект. Тези части (оборудване) са основни. Можете също да видите допълнителни ъгли или дистрибутори. Тръби с различни диаметри трябва да бъдат избрани за регулиране на налягането на водата, филтърът трябва да купи специално защитно покритие, което се свързва тръбата трябва да бъде обвит с изолационен материал, за да се избегне изтичане. Също така да се отбележи, е, че тръбата - задължителна част от дизайна, като филтър тръба, капкомер и инжектор.

  НП за капково напояване

  капково напояване система се състои от много компоненти

  Когато се използва капково напояване?

  След като вече знаете за всички плюсове и минуси на системи за капково напояване, както и важни детайли, въпросът е заслужава да бъде разгледан, че когато се използва капково напояване.

  Естествено, първата е в оранжерията. Капково напояване в оранжерията, като в открито поле, има същите предимства на използването. В оранжерията е много удобно да се използва цялото оборудване (маркучи, тръба (тръба), филтрува се, и т.н.).

  Те не се придържат, не заемат много място. напояване технология дава възможност да се направи цялостен напояване оранжерии, както и да се изчисли точното количество вода. В системата на парникови може да се използва за напояване гроздето (гроздето защото кореновата система изисква постоянно влага и тор).

  Подобна система се използва за напояване и поливане. Това е доста популярен благодарение компактност, ефективност и устойчивост на температура. За области, това е най-добрият и най-удобният вариант, усложнения възникват, когато трябва да се извърши предварителен изчисляване на необходимата вода. Към това трябва да се установи верига размера на порциите.

  НП за капково напояване

  Използването на капково напояване в областта

  Най-честият начин на приложение - в градината. Трябва да се отбележи, че капково напояване на зеленчуци много продуктивен ефект върху тяхната производителност. Сред всички растения трябва да бъдат подчертани: картофи, домати, краставици, сред плодове - диня и грозде.

  Домат капково напояване е много по-сочни и има по-привлекателни цвят. Това не се дължи на факта, че напояването на доматен капково е нараснал с химикали, а напротив, поради липсата на подходящи грижи и е много по-добре развита. Същият ефект се получава капково напояване краставици и царевица за капково напояване. Реколтата от тези култури се удвоява, тъй като качеството на продуктите. Капково напояване на картофи е удобно поради естеството на неговия растеж и сложността на в ухажването. С тази система, картофите могат да консумират достатъчно хранителни вещества.

  Що се отнася до плодовете, динята на капково напояване, много по-сладко и повече, и се разраства малко по-бързо.

  Особено популярни гроздова поливна система. лозови листа се нуждаят от индивидуална грижа, тъй като те са податливи на инфекция от гъбични заболявания. кореновата система на грозде, от своя страна, изисква голямо количество вода. Отглеждане грозде в оранжерията е възможно само при условие, капково напояване.

  Как да изберем система за капково напояване?

  Най-често срещаната система е система за напояване на капки "Rosinka".

  НП за капково напояване

  "Rosinka" система за капково напояване.