Какво става, ако болки в стомаха, списание Она-znaet за жени

Какво да правите, ако ви боли стомах

Определяне на мястото на болката

Болки в корема - доста широко понятие. Трябва да се определи точно, когато болката се концентрира и да сключват, който тялото дава сигнали за проблема. За да направите това, легнете по гръб и се отпуснете. Ако можете лесно да се установи източникът на болката - чудесно, ако не, се опита да сложи ръка на корема й и леко се притиска надолу с пръстите си в кръг, определяне на най-болезненото сайта. След като сте определили мястото на болката, е възможно да се определи възможно причината за възникването му. Но не бързайте да се постави диагноза! Можете да предварителна оценка на потенциален проблем, но трябва да се разглежда в болницата. Така че, когато го боли и това, което това може да означава?Болка в стомаха

Болка, която се проявява в ямата на стомаха, най-вероятно показва наличието имате гастрит или язва. Ако, освен това, болката се придружава от киселини в стомаха, заключенията могат да бъдат направени в полза на тези заболявания. Болката е по-лошо след хранене, особено след тежки и мазни храни. Знаейки, че имате гастрит или язва, трябва да спазвате диета и да не злоупотребява с храна, поради което може да се случи на болката. Той помага успокои болката чаша слаб чай и бутилка гореща вода върху корема.

В средата на корема

Когато чревна инфекция не може да се определи ясно мястото на болката. Но в този случай той е придружен от разстройство на червата, слабост, а понякога и треска. Може да съм ял нещо не е наред, и тялото веднага реагира на него. Опитайте се да взема едно хапче или саше levomitsitin "Smecta". Ако болестта не се на следващия ден, спешна нужда да се свържете с лекар.

корема

Момичетата ще бъдат изненадани от болки в областта на корема. Това се случва на някои хора, и по време на овулация и менструация, преди и по време на тях. Всяко момиче знае техните симптомите на ПМС. Ако болката е по-силна от обикновено, трябва да изглежда гинеколог, а не потискат хапчетата си. Друг досаден проблем, който може да причини силна болка в областта на корема - цистит. Обикновено това е съпроводено с чести и болезнено уриниране. В този случай също трябва да отидеш на лекар.

Какво да правя, ако болката в корема


Точно под ребрата

Там е локализиран на черния дроб, така че трябва да се обърне на болката на това място от специално внимание. Тази болка може да бъде придружено с горчив вкус в устата и дори повръщане. Ако всички тези признаци са налице, толкова по-вероятно холецистит. Имам нужда да легне за малко от дясната страна, след като е пил някои минерална вода. Ако кабинетът началната медицина притежава спазмолитично, го приемете. Когато такава болка е по-добре да отида за ултразвук, за да проверите дали имате камъни в жлъчката.

около пъпа

Сигнал вина с тънките черва, както тялото отнема болката локализирана в областта на пъпа. Най-вероятно имате чревни колики. Това може да се случи след хранене храни като шоколад, кафе, храни, богати на фибри. Той може да бъде придружена от слабост и втрисане. Също така, понякога болката може да възникне от яденето на твърде много, например, след банкет или обилна вечеря. За доброто функциониране на червата преди закуска около половин час, пие по половин чаша вряла вода, за да храни е добре усвоява.

около корема

Ако болката се усеща в цялата корема, особено в горната част и придава на гърба, а след това може би имате остър панкреатит. От спешно лечение и хоспитализация.

Долу вдясно

Остра болка в долната част на корема от дясната страна, както и гадене и треската се предполага, че може да се наложи изостряне на апендицит. Болката е по-лошо, когато се опитате да се обърнат на лявата си страна. Болката се засилва и при ходене. В този случай, е необходимо да се повика линейка.

Долен ляв

Проблеми с бъбреците, като камък, може да предизвика болки в корема. Препоръчително е да се направи един коремна ултразвук, за да установят защо всяка болка.

Какво да правя, ако болката в корема
Какво да се прави за пръв път

Ако изпитвате болка в корема най-важното е да не се паникьосвайте. Най-вероятно нямате нищо сериозно. Подчертава, между другото, е лесно да се предизвика болка в стомаха и стомашно разстройство. Така че опитайте да не бъде нервен, остана в тиха среда, за предпочитане в състояние лъжата. Може би, след няколко минути те оставя самата болка. Ако не - трябва да се предприемат действия, в зависимост от местоположението и характера на болката. Също така, болка в корема може да доведе до хипотермия или твърде интензивна физическа подготовка.
Какво да правите, ако ви боли стомах? Разбира се, за да отиде в болницата и се изследват! Ако болката продължава дълго време, тогава няма смисъл да се търси диагноза в интернет и да се лекувам самостоятелно. Вашето здраве - във вашите ръце!