Какво означава това, етика - значение на думите

Търсене ценности / думи на тълкуване

Раздел е много лесен за използване. Кутията за предложение е достатъчно, за да въведете думата, която искате, и ние ще ви издаде списък на нейните ценности. Искам да отбележа, че нашият сайт предоставя данни от различни източници - енциклопедични, разумно, словообразуване речници. Тук можете да се запознаете с примери за използването на въведените от вас думи.Обяснителна речник на българския език. DN Ушаков

етични, етичен; етични, етика, етични (портрет.). Приемливо от гледна точка на изискванията за етика, на съответните правила на поведение. Етичното поведение. Етично (Adv.) Do.

Обяснителна речник на българския език. SI Ozhegov, N.Yu.Shvedova.

-Разделени корекция; -chen, -chna. Съответните правила на етика (в 2 Вал.). Е. действие. Етично (Adv.) Се държат.

съществително. етика, S, променлив ток,

Новият речник и словообразуване речник на българския език, TF Ефремова.

Свързани с Val. съществително. Етика. свързани с нея.

Характерни етика (1), което е характерно за него.

Отговаря на изискванията на етиката (2).Примери за използване на думата етично литература.

Най-етично действие - за да разберете от клиента това, което той иска да направи, и да му помогне да се постигне това.

Жертвата на имот или живот в името на пеенето като цяло полезен при всички обстоятелства да бъде неетично. докато екстравагантността и алчността, смелостта и малодушието, а просто, не е мотивирана от висок клас имоти, винаги са само естествени, а не етичен.

Фихте първи изразено на езика на философията, че е етично само мироглед, който разбира entuziasticheski участието преданост вселена като нещо, основани в същността на света и живота.

Ако етичен акт свободно разгледана от гледна точка на една аналогия със заключенията на епистемологична идеализъм, а след това или всички световни събития, разбирани като духовни преживявания, етично. или пък не съществуват етични събития.

За да бъде отговорен специалист по комуникации, трябва да сте наясно как публикациите ви се засягат хора, и трябва да се насочи дейността си, така че да се постигне най-доброто възможно етично и желания резултат в дадена ситуация.

От своя страна, мистикът е ценно в световен и живот виждане само до степен, че самата тя е етично.

Усещайки слабостта му, мистицизъм се опитва да стане по-етично. отколкото е, или поне да се появяват по-етично.

Следователно, можем да кажем с увереност - Мейсън, - че убиецът не би трябвало да се мисли, етично или не хванете определен брой риби преди откриването на риболовния сезон.

Източник: Библиотека Максима Moshkova