Какво означава морганатичен - значението на думите

Търсене ценности / думи на тълкуване

Раздел е много лесен за използване. Кутията за предложение е достатъчно, за да въведете думата, която искате, и ние ще ви издаде списък на нейните ценности. Искам да отбележа, че нашият сайт предоставя данни от различни източници - енциклопедични, разумно, словообразуване речници. Тук можете да се запознаете с примери за използването на въведените от вас думи.Обяснителна речник на българския език. DN Ушаков

морганатичен, -handed (на novolatin. morganaticus) (официален. предреволюционни. и замърсители.). Кор. от Val. свързан с брак между член на кралско семейство и жената не е на кралското семейство, които не са официално признати, и не дават право съпруг или съпруга или децата. Морганатичен брак. Морганатичен съпруга. Морганатичен деца.

Новият речник и словообразуване речник на българския език, TF Ефремова.

Затворник на кралското, царски и т.н. семейства са изправени пред netsarskogo, # 13; неблагороднически т.н. произход, а не като на наследството и други права # 13; привилегии (брак).

Свързани с брак.

Примери за използване на думата морганатичен в литературата.

Не толкова отдавна имах факта на влизането в действителния брак с незабравима любов ме Vista Stepanovna, дъщеря на известен професор по канибализъм, което води отдела анималистични езикознание и хореография в Института по меланхолия и Vkusoterapii какво действителната морганатичен брака е, за по-голяма здравина, аз и перспективи rayzagse украсена и в църквите на православната и католическата, както и в джамията, синагогата и будистки храм.Идеята, че неговата племенница - на баронесата, че тя е морганатичен брак с принц, му е дал повече от достатъчно храна за размисъл.

Носеха се слухове, че Граф Алексей Grigorevich по негово време тайно сключили брак с морганатичен императрица Елизабет.

Бедният човек заради влизането в морганатичен брак с графиня Torby било отказано правото да се върне в България.

Betgenbergi бяха роднини чрез морганатичен брак на принц Хесен.

Последният, след като имам любовна връзка с шаферка принцеса Dolgoruky съпругата му е пуснала корени с двете си деца, и една вдовица, женен морганатичен брака си и й даде титлата на принцеса Свети Георги.

Казват, че един до друг, аз съм тук, за себе си, но там, в океана, като морганатичен съпруга върти в кръг от жените на лесно разпореждане.

Forbes неохотно се връща в мързеливи размесването всичките първенци Романов Романов и Николаев, Андреев отново Романов, какво почти всички бяха немощни кулоарите на поколението морганатичен бракове, ако не и измамници - най-новите Форбс бяха някак си още по-хубав автентични.

Олга Valerianovna Karnovich в Pistolkore първи брак, второ, морганатичен брак с Великия херцог Павел спечели титлата на принцеса Пейли, но загубили родината.

Морганатичен природата на брака й, разбира се, че не някой в ​​тайна, но не е желателно за момент приемем, че тя е най-малко един инч по-малък от naizakonneyshy брак, общественото мнение в Бостън да се съгласува на факта, че това е още повече.

Източник: Библиотека Максима Moshkova