Какво означава местен - значение на думите

Търсене ценности / думи на тълкуване

Раздел е много лесен за използване. Кутията за предложение е достатъчно, за да въведете думата, която искате, и ние ще ви издаде списък на нейните ценности. Искам да отбележа, че нашият сайт предоставя данни от различни източници - енциклопедични, разумно, словообразуване речници. Тук можете да се запознаете с примери за използването на въведените от вас думи.икономически речник

Имена, заглавия и фрази, съдържащи "местни" фрази:

финансов речник

Местния пазар (местна)

съвкупност от отношения на купувачи и продавачи на даден продукт или група продукти, в чийто обхват е ограничен главно до един град или район, или на определена част от тях.

Имена, заглавия и фрази, съдържащи "местни" фрази:

Обяснителна речник на българския език. DN Ушаков

(CN), местни, местни.

Характерен присъщ само на определено място, район. Местен обичай. Местните диалекти. Местни акценти. Местно време (астрономическо време, определен само за дадена географска зона, точки).

Не е национален, в качеството или има стойност само в рамките на определен район, местоположение. В местния бюджет. Местен транспорт. местната индустрия. Местното самоуправление.

Местният, роден; не са внесени, произведени в района. Местните жители. Местна консумация. Местните продукти. Местно и бутилиране на вино. Locative случай - случай, отговаряйки на въпроса (Ling.): Къде? в кое място? (На руски език. Езикът е възможно само извинение защо наречен предложен напр. "В гората").

Обяснителна речник на българския език. SI Ozhegov, N.Yu.Shvedova.

Това се отнася само за определено място, а не като цяло. М. обичай. Местните диалекти. Местните битки.

Не е национален, в качеството или има стойност в рамките на определена територия, екипът на площ. Местните съвети на депутатите на хората. Местна промишленост. М. бюджет.

Местният, а не непознат; не внасят. Местните жители. Местните продукти. Попитайте за местния път (н.).

Свързана с определено място, което част-п. не чести. Локално възпаление. Местна щети на мрежата.Новият речник и словообразуване речник на българския език, TF Ефремова.

m разговорен # 13 ..; Тези, които живеят на това място, в местността; не непознат.

Във връзка с определена област, в покрайнините на района, квартала.

местно, а не на посетител (на жителите, населението).

Характерно или характеристика само на определена област, на ръба на областта, # 13; Област; не универсален, а не като цяло.

Предлага се направи в тази област; местно, не внасят.

Активен или със стойност в рамките на определена зона, # 13; територия; не национален.

Разширяване на отделна част от цялото, а не като цяло.

Примери за използване на думата в местната литература.

Но майсторите по това време извлича препитание в Атлантик Сити, Осака, Абиджан, местните работници са били само в състояние да се разпространява нов Ostankinskoe жилище на земята, и Shevrikuka е получила след dvuhstolbovogo скаут.

Ако това положение продължи още няколко дни, северняците идват във Флорида и местни аболиционисти ще има какво да се страхува от всякакъв вид насилие е.

Най-накрая успях да се определи службите за сигурност, както Kosman придружени Tsveiba и друг гост - вероятно на Абхазия - отиде до местното летище на Ница.

По едно време имах възможността да прекарат няколко дни в Awale - аз отидох в командировка, защото местното гробище започна с обичайните недоразумения оживяват мъртъв.

Носеха се слухове, че Naharbey участва в кампаниите на Шамил, но тъй като той е с неясен спомен за всички на кръвопролитията на цъфтеж на младостта си, а понякога и на аварите Шамил бърка с абхазкия Шамил, известен в Abrek време, местните босове, опитвайки се да успее в политиката, поддържане на едно , другата версия.

Но екипажът не е бил заспал, действал и Коул с младо борден инженер успя, само няколко бутилки водка, да преговаря с местните инженери и технически персонал да потеглям индикатор на положението с празен ход на двигателя без странични Самара, с клетва да се върнете към първия полет.

Ужасно уплашен австралийски съобщи всичко, което исках да знам, честно казано отговорите на всички въпроси относно мината и нейните обитатели, по отношение на неговото племе и местни връзки, обичаи и условия.

Защото по пътя на автономия води или до лудост или от степента на студенина, която е свързана с по-бледите местните жители от с страстен изгнание.

Три makabebov, да владеят свободно езика tegalogov, изпратено до града с искане да каже на местните жители, че те водят до Aguinaldo подкрепления, както и най-важните американски затворници, както и да изискват от местните власти за насърчаване и по-специално, проводници.

През есента на 41-годишен Dolgov на входа на германските войски взривиха местната електроцентрала Аглая, където съпругът й, определя таксите, не са имали време да се измъкнем.

Останалите наследници на огромни богатства не са обявени, по силата на която граждански съд в Агра и Върховния съд в Делхи, по искане на местните власти решиха да продадат на гореспоменатия имота на търг.

Колективен Station Experiment решава този проблем, чрез разработване на научно обосновани селскостопански практики за отглеждане на тези култури, както и чрез разработване на нова, по-адаптирани към местните условия на околната среда на растението.

Източник: Библиотека Максима Moshkova