Какво може да нарани дясната страна под ребрата

което би могло да навреди от дясната страна под ребрата

Болка при подходящи ребрата

Ако често боли под ребрата от дясната страна, има голяма вероятност, че това е язва.Язва се придружава от симптоми:

болка в горната част на корема или болка при подходящи ребра; Обикновено тя започва да боли след 30 минути, след като ядат. В допълнение, при пациенти с язви често искат да го ядат през нощта; въпреки болката, телесната температура остава нормално; Киселини в стомаха често се появява; след повръщане силни болки отслабва; запек; всеки ден се засилва апетита; има непоносимост към определени храни.

Но знаци, които казват какво точно причината за болка - това не е язва:

Както можете да видите, ако нещо ме боли в стомаха, но не винаги това е язва. Тя може да бъде други сериозни заболявания:

 • остър апендицит. Можете да проверите това: легнете по гръб и натиснете надолу от дясната страна. Това болка в тази част от доказателствата, на възпаление на апендикса. Ако, след като ръката му, вдигна десния си крак, болката ще бъде още по-остър. Ако лежи на лявата си страна и леко се огъват коленете си, болката в дясната си страна отново ескалира;
 • остър панкреатит. В този случай, в началото на мача в горната част на корема при подходящи ребрата. Проверете също може да бъде: болката ще се засили, ако натиск върху три пръста под центъра на десния край на последния;
 • остър холецистит. Hurts най-често в горната част, човекът все още е измъчван от повръщане, а храната е отвратително. Проверете това: болка се засилва, ако налягането на ръба на дясната ръка. В допълнение, болка под ребрата вдясно се засилва, ако се опитате да натиснете на мястото на разделяне на врата;
 • хепатит, остри чревни инфекции и pseudotuberculosis. В тези заболявания, болки в стомаха и човек постоянно повръща. Не е факт, че не искате всички продукти се разболяха. В допълнение към по-горе, човек се уморява лесно и да се чувстват на хроничната умора. Урината става ярко жълто. Ако урината става кафява и пенлива бира, това е знак за хепатит. Pseudotuberculosis придружена от обрив, зачервена кожа и увеличени лимфни възли. Когато човек страда чревна инфекция с диария и повръщане;
 • инфаркт на миокарда. Повреда на дъното на сърцето. В този случай, налягането пада и боли лявата си страна.

Болка под дясната ребро

Право на ръба на това, което може да навреди

Дори и най-здравите и физически добре развити хора понякога уморено болка в ребрата от дясната страна. Често, болка под дясната ребро са с краткотраен ефект и след няколко часа те са забравени. В действителност, това е опасно симптом, с което веднага е желателно да се види специалист.

Причините за болка под дясното ребро

Факт е, че в дясната зона подребрен намира на няколко жизнено важни органи, така че е невъзможно да се игнорира болката. Да речем, на случаен принцип, като някои от власт е проблем, предизвикан от симптомите, е практически невъзможно. Ето защо трябва да бъдат подготвени за комплексно изследване.

Провокира болка под дясната ребро може да бъде от различни фактори, като се започне цироза, завършващи инфаркт. Причина болка и нараняване също могат да бъдат подуване на вътрешните органи, лечението на които, знаете ли, забавяне е опасно. Според статистиката, повечето от болката в десния горен квадрант показва проблем с жлъчния мехур, белите дробове и сърцето. Както можете да видите, познат на много симптоми, всъщност, не е толкова просто, колкото изглежда.

Болка под дясната предния ръб

Така че, да причини болка при подходящи ребрата отпред са такива заболявания:

 1. Причината за болка може да бъде проблем с черния дроб, като хепатит или цироза. Понякога дроб боли поради паразитни инфекции или застой на кръв.
 2. При подходящи ребрата е черва и следователно боли в тази област може да бъде язва или апендицит. Въпреки че приложението и се намира малко по-ниски болки достатъчно често, за да получите дори ръбове.
 3. Друг орган, който се намира в горната дясна част на квадрант - жлъчния мехур. Остър и хроничен холецистит - една от най-често срещаните заболявания на жлъчния мехур - и жлъчнокаменна болест често причинява болка при подходящи ребрата.
 4. Понякога остра болка под дясната ребро може да означава, заболявания на диафрагмата. Проблеми с диафрагмата могат да възникнат в резултат на заболяване или коремна травма.
 5. Ако болката в десния горен квадрант, когато кашляте става по-силна и не се усеща само в предната част, но на гърба е вероятно причината - проблемът със светлина.


Медицина известен случаи, в които силна болка под дясната ребро бе причинено от такъв неприятен заболяване като херпес зостер. Въпреки това, в този случай, освен болката върху кожата в правилната хипохондриум да се появи обрив.

Болка под дясната ребро назад

Ако горната дясна квадрант болката силно зад причините за това са както следва:

 1. Уролитиаза понякога се проявява болки в гърба. Всичко зависи от размера на камъка. В този случай, тъпа болка в движението се увеличава.
 2. Проблеми с десния бъбрек - още една причина. Тя може да бъде остра или хронична пиелонефрит. Когато такава болка диагноза
  Право на ръба на това, което може да навреди
  придружава от неприятни усещания в долната част на гърба, която пациентът постоянно измъчени.
 3. Рисуване болка под дясната ребро - един от симптомите на панкреатит. Но често, е показана възпаление на панкреаса, опасваща болка, придружена от гадене и понякога повръщане.
 4. Болка в десния горен квадрант понякога посочи остеохондроза или ретроперитонеален хематом.

Независимо от болки, остри или остра болка притеснява пациента под дясната страна, един лекар трябва да се лекува веднага. По-специално, ако се появят неприятни усещания със завидно постоянство. Само специалист ще бъде в състояние да се установи точната диагноза и да предпише подходящо лечение. Преди да се консултира забранено да се използват обезболяващи - тя просто ще смажете цялостната картина на състоянието и значително да усложни работата на лекарите.

Голяма Медицинска енциклопедия, лечение в Москва

Ако болката под ребрата от дясната

Право на ръба на това, което може да навреди

Почти всеки един от нас понякога изпитват болки в корема в някакъв момент от живота си. Болката обикновено е краткотрайно и причинява минимален дискомфорт. Но когато болката е локализирана в определена област на стомаха и не минава или е много силен, това е повод за размисъл върху причините и дори да се потърси медицинска помощ.

Ако болката под ребрата вдясно, причините могат да бъдат много. Понякога това е свързано с нещо по-просто, като например увеличаване на стомашна киселина, но има и по-сериозни проблеми.


 • гастрит

Гастрит - възпаление на лигавицата на стомаха, което може да причини коремна болка, подуване и киселини. Това състояние на дадено лице се появява в случаите, когато стомахът е раздразнена. Сама по себе си причинява дразнене на консумация на алкохол, продължителна употреба на аспирин или ибупрофен инфекция. промени в начина на живот и лекарства често дават добри резултати - размерът на киселина в стомаха е намалена (киселинност), което води до постепенно лечението на гастрит, и по този начин се елиминира болката под ребрата.
 • заболяване на жлъчния мехур

Жлъчния мехур инфекция или камъни в жлъчката могат да причинят болки в корема в горния десен квадрант. Болката може да се усети в сърцето или стомаха, гърдите и около на гърба. Инфекции са често придружени от повишена телесна температура. Болката, свързана с жлъчния мехур, се случи най-вече след хранене.
 • черен дроб

Проблеми с черния дроб, както често се причинява болки в корема и горната дясна квадрант. Черният дроб помага за премахване на токсините от кръвта, и когато черният дроб е болен, болки в корема, често са първият симптом за това. Инфекцията може да предизвика подуване на корема и жълтеница (кожата и очите бледожълти). Диагностицирана в ранен стадий, заболяване на черния дроб могат да бъдат ефективно лекувани. Без медицински грижи инфекция може да доведе до цироза и необратима вреда на организма.
 • болест на Крон и улцерозен колит

Тези две възпалителни чревни заболявания засягат състоянието на дебелото черво и обикновено причиняват болка в долната част на корема и диария. болест на Крон и колит може да се лекува с лекарства, за да се овладеят симптомите.
 • бъбреци

Ако възпалено десен горен квадрант, когато в същото време да се чувстват болка в областта на корема, може да е симптом на инфекция или бъбречни камъни. Когато хората бъбречна инфекция с тежка коремна болка, болезнено уриниране, мътна урина, хрема. Бъбречни инфекции втвърдяване с медикаменти, лечението трябва да се извършва незабавно да се избегне по-сериозно увреждане на бъбреците или отравяне на кръвта. Бъбречните камъни могат да бъдат много болезнени, особено когато те преминават през пикочните пътища, но симптомите изчезват бързо, след като камъните.
 • панкреас

Болка в десния горен квадрант на корема може да е признак на инфекция в панкреаса. Симптомите на инфекция са подобни на заболяване на жлъчния мехур. Симптоми: болка в горната част на корема, които могат да бъдат дадени в други части на корема, и те често са по-зле след хранене. Пациенти с панкреатична инфекция обикновено изискват хоспитализация за лечение и контрол на общото състояние.
 • язва

Язва на стомаха може да предизвика болка в областта на корема. Болката, причинена могат да преминат язва на стомаха след това отново се усилва след хранене, особено пикантни храни или с напълно празен стомах. Язвата често се лекува с медикаменти, но има моменти, когато е необходима операция.