Какво искаш да кажеш на експедицията - значението на думите

Търсене ценности / думи на тълкуване

Раздел е много лесен за използване. Кутията за предложение е достатъчно, за да въведете думата, която искате, и ние ще ви издаде списък на нейните ценности. Искам да отбележа, че нашият сайт предоставя данни от различни източници - енциклопедични, разумно, словообразуване речници. Тук можете да се запознаете с примери за използването на въведените от вас думи.икономически речник

(Шир expeditio -. Нередовностите) експедиция

институция или отдел, който отговаря за изпращане, изпращане;

група от хора, които са изпратени до отдалечени райони за целите на търсене, проучване, изследване, като геоложка експедиция.

финансов речник

в договор гражданското право, в която едната страна (спедитор) се задължава дължи на другата страна (клиента) и на неговата или от тяхно име, за да изпращат или получават стоки, принадлежащи на клиента, за да извърши други свързани с тях дейности, както и на клиента - да предаде да изпращате, получавате стоки и да заплати спедитор услуги. В допълнение към директното изпращане и получаване на товари спедитор извършва редица действия на действителната (опаковане, товарене, разтоварване, етикетиране, съхранение и т.н.) и юридически (регистрация на превозни средства и приемането на документи, производството на плащания за транспортирането с други транспортни фирми, информация за клиентите за пристигане или изпращане на стоките им, митническите операции и др.).

Обяснителна речник на езика velikobolgarskogo, Dal Владимир

Добре. Шир. изпращане, изпращане на някой от него, а е пътуването за учени и други изследва vany;

безплатно спедитор ловувахте изпращане на стоките. -ditorsha жена си; -ditorov, -torshin, всички ги лично; -rsky. уместна него.

Обяснителна речник на българския език. DN Ушаков

в склада. Работа в експедицията. Експедиция събрани държавни ценни книжа (агенция, производство на пари и други ценни книжа, пощенски и гербови марки и т.н. N;... Предреволюционна). 3. Travel, туристически групи от лица, чета, с която г-н специално предназначение, специална мисия. Научната експедиция. Експедицията до Северния полюс. Археологическа експедиция. Dialectological експедиция. Спасителна мисия. Военна експедиция. Наказателен отряд. (Вж. Наказателни).

Като цяло, пътуване, екскурзия, разходка, където г-н (Шеговит.). Бих дошъл в голямо затруднение, ако бях принуден да разкаже подробно какво се случи с мен през седмицата, след като ми неуспешна експедиция нощ. Тургенев. 4. Колективно, група от липи, извършване на такова пътуване, пътуване. Експедицията са геолози, ботаници, лекари и други. Експедицията на двадесет души.Обяснителна речник на българския език. SI Ozhegov, N.Yu.Shvedova.

Карайте група лица, четата, с която ти. специална мисия. 9. спасяване изследвания напр.

Новият речник и словообразуване речник на българския език, TF Ефремова.

разговорен. Какво е да бъде спедиция.

Министерството на институции, организации, фирми и т.н. производство на изпращане, # 13; изпращане нещо л.

Стаята когато това се отделя.

Пътуването, туризъм групи от хора с някои л. специална задача (обикновено # 13; самостоятелно).

Група, която е член единица на такова пътуване, или тази кампания.

ЕКСПЕДИЦИЯ (от латинската expeditio -. Чистене, туризъм)

Министерството на институции, предприятия, които произвеждат изпращане, изпращане на нищо.

Името на някои институции в българска държава (Експедиция на държавната книга, Secret Експедиция, Оренбург експедиция).

Пътуването, походи група лица, откъсване от който и да е специфичен (научни, военни) задача; група участници на събитието.

Имената, титлите, фрази и изрази, съдържащи "експедиция":

Примери за използване на думата експедиция в литературата.

Въпреки това, тъй като по това време беше установено, че диамантът да хване мравки може само местните жители, както и проучвания за предотвратяване на тях, за да вършат своята работа, тези експедиции бяха бързо съкратени и летяха соло не е поглъщане.

Следващият етап от нашата експедиция беше PorEtenn, френски, испански пост близо до Златния бряг.

Суон заминава за почивка в каравана - шумна, делова семейство експедиция. осъществява благодарение на неуморните, целенасочени енергийни момчета, които се държат като младши офицери по време на нападението.

Втората експедиция. водена от Castle Оливър и Arianom Adzhani, аз проверих и двете предположения.

И си спомням добре, когато бавно, от селото на kishlaks което е просто ABC да намерите компетентни хора, които се движат каравана експедиция. и аз отидох да го посрещне половина месеца Stalinabad в Кала-и-мейл Vamar каравана, вестници, остарели шест месеца.

Особено като геоложките данни, получени в нашата експедиция. не противоречат на хипотезата за смъртта на огромна верига от острови, цялата планинска страна, между Гибралтар и Азорските острови.

Alikhan'yan организира научна експедиция до Alagez и започна да отнеме Neetu на Армения в продължение на няколко месеца, представяйки си цялата красота на Армения: Ереван до Арарат, Севан, плодови незабравими вкусове.

Въпреки това, една нова експедиция до Alagez проведе без участието му, но и на ума и сърцето, той беше там.

Член на експедицията Severtsova Skassi направи изравняване на долината и първите, които се определят от височината на главния връх на Транс-Alay и Alay варира.

Полковник Александър - приятели, които той имаше много хора, че името му е Алекс - е специалист по инфекциозни болести, и прекарал двадесет изключително успешни години в обществените услуги, които работят предимно в Army Medical Center Уолтър Рийд във Вашингтон, окръг Колумбия, във Форт Детрик в Мериленд и често пътува в експедицията.

Пътят ми е първата полярна експедиция е трънлив - за мен тя е изпратен на старши група на сезонни работници, наети в най-близката околност на институцията Pokrovka най-вече от злонамерени издръжка, скитници и пияници.

Фрунзе подкара нагоре по долината на река Chu на основната група от планински експедиция професор Letaveta.

Young Амундсен участва в белгийската антарктическа експедиция на Адриен де Gerlache, когато по време на принудителен и неволно зимен сън, се превръща в де факто ръководител на него.

Не вярвам някой, Амундсен е винаги много внимателно подготвени всички си експедиция.

Цитираните примери са достатъчни, за да се покаже как внимателно и предпазливо подготвени Амундсен и неговата експедиция той спечели елемент.

Източник: Библиотека Максима Moshkova