Какво е двойно по ръба на велосипеди

Различни :) Първо, различни размери:
19 "за проучване (проучването за MOD'a обратно)
20 "- за BMX и проучване (MOD),
24 "- за Dirt / улица / фрирайд / DX, в общи, трудно МТБ дисциплини, обикновено се поставя назад.


26 "- за най-MTB.
28 "- за някои MTB.
Състезателни джанти няма да бъдат разглеждани. Между другото, това е да се отбележи, че има 25 "джанти, например Монти (за пробен период).
Освен това, на ръба са за различни видове Спирачки - V-паузи и под колелата.
Що се отнася до джантите при V-паузи, те могат да бъдат разграничени poparallelnym вертикални стени - повърхността на спирачката.
Обикновено по-малко или много приличен джантата спирачна повърхност фрезоване. В по-скъпи, за увеличаване на спирачната сила, - специално керамичното покритие се прилага към стената (например, фирма Mavic джанти). Не забравяйте, че за са необходими специални керамични блокове покритие.
Disc ръб профил лъскав, понякога триъгълна - това е направено, за да се увеличи силата. ръб на диска може да се използва само с дискови спирачки, и тук по ръба vibreyki разбира се може да се използва като ръб, и така с диска.
Само не забравяйте за такава възможност, тъй като броят на отворите за спиците - 48 дупки обикновено се прави за BMX -. На джанти 20 ", но е известно, и 26i инчови джанти с 48 спици (например Funn) имат джанти на други диаметри е 36, 32 ( най-популярни), на 28 или по-малко дупки.
В допълнение към отворите за спиците на джантата трябва да се отварят за щифта - тя идва в два размера - под velonipel (престо) и под avtonipel (шредер).


Ако ръба под velonipel - дупка може лесно да бъде удължен с даден файл или по-гъвкав тренировка avtonipel.

Това означава, че в ръба да се направи още един, допълнителен укрепващ елемент. Има и утрои ръба, но за твърд Rubilovo
Има дори двойно джанта с 5yu (!), Ребра (Dragonfly джанта за BMX).

Pistonirovannye ръб има стоманена джанта (кутия) около всяка спица отвор, който предотвратява счупването на отвора спици зърното и увеличава живота и трайността на джантата.

Този ръб където между пробиване на отвори за спиците (:) или друг инструмент, за да се улесни пробит отвор ръб по същество без загуба на сила.

Тази технология, различни съединения на ръба по шев - шева може да се занитени (по-малко издръжлив) или заварени (по-трайни).
Всъщност, разликата в цената почти се е удвоил. Ако нямате намерение да намали твърд прав или надолу - занитени на фугата ще бъде достатъчно, за дълго време.

· Защо ви е нужен един флипер (дъвка) на ръба, и къде да го получа?

Eraser (лапа) необходимост да се надува камера не е повреден по ostyre на ръба говори дупки. По принцип можете да направите, без него, но може просто да макара на лента и нарязани дупка в нея в продължение на една игла камера.
Kubas. Проблемът е, че ако спицата тя се разпада, а не веднага да забележите, когато първите твърди крайни шок отклоненията (спици) в камерата прави бо-о-о-дупка по-голяма. А Fliper не му позволява да се измъкнем. Просто счупена игла периодично забележите само у дома, или плюе върху него и да продължи с кънки. ако лапа не е, то може да доведе до провал.

· Какво е най-добрият ръба - 32 или 36 дупки. Obsnite защо?

Колкото повече спиците, толкова по-силен. Но 36 не е най-разпространеният стандарт и е много по-лесно да се намери от 32. В допълнение, 32 от спиците е по-лека и по-малко е необходимо (и следователно по-евтино).

· Какво номерата на джанти DM19, DM16 и така нататък.

Това е само един модел на джантата, само производителят не знае защо те се наричат.