Както ясно от водорасли или миризма или езерце раздел езерце

Как да се почисти езеро в страната със собствените си ръце? Как да почистите езерото с риба?

Изкуствено езеро в страната - това е готино и естетиката на басейна е хубаво да седне с гостите или четете книга. Но неприятната миризма или облачно водата, завързана зелена слуз, може да развали всичко впечатление. Как да си направим езерото чист и го освежи?Водна леща - растение, което все още няма корени и се движи свободно на повърхността на водата. Водорасли може да получите в езерцето с всяко растение, което podsazheny в езеро с риби и животни. Отглеждане зеленчуци са много бързи, така че проблемите с него е необходимо да се реши веднага.

Ако решите да направите езерце в района, трябва да планирате предварително своето местоположение, чисти бъдеще, и мисля за това, което ви същества да се изпълнява. Ако езерото на сайта вече е най-добре е да се помисли също така как се чисти и има възможност да напусне езерото на сайта, ако той вече е покрита с кал (водна леща).

Как да премахнете водна леща и предотвратяване на нейното появяване?

Има няколко начина, за да се справят със зелен филм на повърхността на водата:

1) Механична

Премахнете водорасли може да бъде или ръчно или с помощта на предварително филтруване. Най-лесният начин за рамка, под формата на лопата, дръпнете метална решетка с фина мрежа. След това рамката се извършва на повърхността на водата, леко потапяне в и хвана водна леща е сгънат в кофата. Растенията могат да се използват за наторяване на градината, цветни лехи и тревни площи, хранене на животните, както и водорасли, подходящ за използване в компост грамада.

Воден филтър, облекчаване на водна леща се състои от кварцов пясък, чакъл или почистване на гранули. Такъв филтър е необходима електрическа помпа, както и редовна смяна на филтриращия елемент.

2) Химическа

Има няколко средства, които помагат да изчисти напълно езерото от водорасли или миризма. Но тези лекарства имат някои недостатъци, например, те са вредни за риба, който се намира в езерото. Обикновено български използва за почистване на резервоари хербициди, подобни на тези, използвани за третиране на почвата срещу плевелите. Тези реагенти във водата бързо се разлагат и не причиняват вреда на собствениците на сайта.Преди въвеждането на реагентите в езерото всички риби трябва да се хване и да стартирате обратно само ден, след почистване, така че да ви спести и bioravnovesie езерце, а рибата е бил отровен.

3) Биологична

Как да се почисти езерото
Градинарите се каже, че за да се постигне кристално чиста вода в езерото, като пуснете в дясно улов на риба или растителни по обработка.

Най-добре е да се яде водорасли бял амур, шаран и толстолоб. Въпреки това, само зелени фуражи като се запържва и специални грама към теглото на 500, така че от време на време ще трябва да се организира риболов и стартиране на нови СРЮ.

Също така, ако отглеждате патици, а след това можете да ги сложите на ден, за да веселие в езеро. Водна леща те се хранят напълно, повишаване на всички калта от дъното, но след няколко дни водата и ще оцените чистотата и свежестта.

Растенията, които понякога се препоръчва да градинари и градинари, за да се отървете от водорасли, по-добре е да не се използва. За да се постигне резултат, те трябва да бъдат разположени по периметъра на езерото в достатъчно големи количества. И това ще развали вида на езерото.

Какво става, ако водата мирише?

Неприятна миризма не дава възможност да се отпуснете в близост до езерото. И цялостното впечатление от плячката на сайта. Причините за появата на няколко смрад:

- мъртва риба или мъртви растения;

- състав на водата не отговаря на стандартите, доминирани от химичен елемент, който причинява лоша миризма.

На първо място е необходимо да се определи причината за миризмата. Водна леща или "цъфтеж" може да се определи визуално, като мъртва риба. Обикновено е достатъчно механично почистване на езерото, езеро за да си възвърне свежестта. Също така, с "зелените" се справиха добре филтри.

За да се почисти езерото, което цъфти повече от няколко дни, ще изисква пълната смяна на водата. И, преди да излее водата в резервоара, тя трябва да бъде добре да защитава най-малко един ден на слънце.

Ако риба или водорасли в езерото там, струва си да се провери на химическия състав на вода. Специални анализатори, под формата на продълговати парчета хартия или капсули и маси ги разшифрова и се продават в магазините за градинарство, както и на места, където можете да си купите всичко за лов и риболов.

Грижа за тялото на вода трябва да се извършва редовно, дори и една или две петна от водорасли може тази седмица, за да затегне филма цялото езеро и развалят външния му вид за дълго време. Ето защо, преди да направи тялото на вода, определяне на точното място, проверка на почвата и да направи предварителен план за засаждане и засяване.

Sparkling чисто езеро е идеално вид ако бреговете му сеят тревата, вместо да напусне земния. Тя ще изглежда естествено да се допълват пейзажа.