Как отопление на къщите

Тъй като топъл летен дом

Има много различни видове отоплителни хижи. При избора на отопление, което трябва да реши колко често посещавате вилата през зимата. Необходимо е също да се вземат предвид финансовите възможности. Обърнете внимание на присъствието на мрежите основна, газ и електричество.За отопление на вили, които не искате много често, можете да използвате за отопление печка. За отопление на къщата, ще се наложи на няколко часа. Но топлината, с този метод на отопление ограничава до помещенията през деня. Недостатъкът на отопление пещ, включват следното:

 • отопление изисква много гориво;
 • стая се нагрява неравномерно;
 • пещта е необходимо постоянно наблюдение.

В къщата, можете да инсталирате камина. Той ще направи интериора топлина и комфорт. Камини са на дърва и електрически. Но огън не може да отоплява цялата къща. Наскоро един популярен метод за подгряване на селска къща е отопление на газ. За да инсталирате автоматично gazovodonagrevatelya в къщата, е необходимо да се проведе газовата тръба. Това ще изисква сътрудничество с Комисията за управлението на икономиката на страната. В този случай, ако къщата е вече обслужва от газова тръба, а след това ще трябва да се купуват и инсталиране на специално оборудване. Това оборудване включва автоматична gazovodonagrevatel, система за батерията и тръби. Монтаж на газово оборудване трябва да се извършва само от специалисти.

Създаване на топлинна енергия в страната му къща, можете да използвате нагревателя. Помислете за основните видове нагреватели:

 • Радиатори маслени. Във вътрешността на устройството е горещо масло, което се нагрява на металните стени на радиатора. От отопляемите стените топлина в стаята. Недостатъците са бавното затопляне на въздуха, неравномерното разпределение на топлината, с висока температура. Въпреки това, на нагревателя масло е най-огнеупорна.
 • Конвектори. Операцията се основава на тяхната естествена циркулация на въздуха (конвекция). Студеният въздух влиза в устройството, то се загрява, излиза през специална решетка, се издига нагоре и отоплява стаята. Конвектори има привлекателен външен вид. Тя може да бъде окачен на стената и може да бъде инсталиран близо до прозорец. Недостатъците са бавното затопляне на въздуха.
 • Топловентилатори са малки по размер, лесни за носене. Някои модели са в състояние да се върти в корпуса и да разпределя топлината равномерно. Такива нагреватели имат повишено ниво на шума, горят кислород и запалим.
 • Инфрачервени нагреватели. Те се загрява само на въздух, но също така и на хората и предметите в стаята. Излъчватели не горят кислород, икономичен, пространство се нагрява бързо и равномерно разпределение на топлината.


Как да се нагрява къща без газ

 • Ако сайтът ви не е доставките на газ, алтернативата би била използването на система за отопление с гореща вода. Можете да изберете котела, работещи на твърдо гориво, течно гориво и електрически бойлер.
 • Котел на течно гориво. Използваното гориво е дизелово гориво. Тази система не изисква постоянно наблюдение, но оборудването за такава система е скъпо и изисква специална стая за неговото настаняване.
 • Котел на твърдо гориво използва дърва. Тя изисква постоянна доставка на гориво.
 • Електрически бойлер. електричество се използва за отопление. Нейната цена е доста висока. Въпреки това, такова оборудване е евтин и лесен за работа

Как да се нагрява къща без електричество

Ако вашата лятна къща без електричество, отопление, можете да използвате Печки, камини. И в този случай, можете да инсталирате газово оборудване (ако на газ), водна отоплителна система. Как да се нагрява частна къща? Следните видове допълнително отопление за отопление на частни къщи:

За частни домове ще бъде изгодно да се използва въздух или водна отоплителна система. В присъствието на газопровода, който се намира не далеч от дома си, можете да се свържете отоплението на газ. Тя не само ще се затопли една стая, но също така даде възможност на живущите да се използва топла вода. Ако няма ред от източници на топлина може да бъде взаимозаменяеми газови бутилки. Широкото загряване на вода. Централната елемент е котел, който осигурява непрекъснато циркулация на водата в тръбите.