Как лесно да се направи прополис тинктура у дома

Най-достъпен начин за лечение на обикновена настинка е тинктура алкохол, които могат да бъдат закупени в аптечната мрежа или се готви сам.Как да се подготвите тинктура?

Прополис на алкохол се използва за лечение на различни форми на ринити, настинки, полипи. На тази основа се подготвят лосиони, които се използват в дерматологията, козметологията. Тинктура за перорално приложение и външно.

За вътрешно ползване средство има укрепване ефект, повишава имунитета, намаляване на възпалителни процеси.

Външно приложение насърчава възстановяването на тъканите, намаляване на възпалението, сърбеж усещане, вреден ефект върху растежа на микроорганизмите.

Как да направите настойка от прополис в дома? Има два метода за готвене: вода и алкохол. Съставът на алкохол се използва за лечение на възрастни и деца е повече от подходящ за извличане на водата.

Преди готвене, една малка част от прополис, сложи го във фризера. Когато тя замръзва, това е земята на ренде или нож. За производството на алкохол тинктура, прополис излива в тъмно шише и се пълни с 70% алкохол (25 г. Течно вещество 100). Ястия оставят на тъмно място в продължение на 15 дни.

Алкохолат прополис, получени по този начин, не е по-малък МАГАЗИНИ изпълнение. Ако се съхранява правилно, може да се използва в продължение на няколко години.

Водният разтвор се използва и за различни заболявания, терапевтичният ефект не е по-лошо от екстракта на алкохол.

Готвене препарат вода:

  1. Микронизирана вещество се изсипва вряща вода.
  2. Те дават на водна баня и се вари до пълно разтваряне.
  3. Готовата смес се накисва в топло до 7 дни.

Според изследванията, водният разтвор надвишава лечебните свойства на аналог на алкохол.

Тинктура от прополис как да се направи


Прилагане на студено

Алкохолният разтвор се използва за възпалителни заболявания на синусите, хроничен ринит, синузит.

Прополис тинктура на алкохол, използван в чиста форма, и се разрежда с вода или масло.

Когато синузит и ринит всели носа неразреден екстракт 2 стр. / Ден, 3 капки. Един добър измиване ефект дава синусите воден разтвор. Тинктура може да се използва алкохол, но преди да се разреди с вода или физиологичен разтвор в съотношение 1:10.

Прополис тинктура широко използвани за инхалации при лечението на горните дихателни пътища и подобряване на дишането. Разтворът се смесва със специален инструмент, и се добавя в инхалатора (1: 5).

Когато дишане през екстракт гореща пара препоръчва 5 капки се смесва с мед и добавете гореща вода. Термично инхалация извършва от 5 минути в продължение на 5 - 7 дни. Прополис е ефективен срещу кашлица и други студени свързани заболявания.

За лечение на деца е добре да се използва воден разтвор. Необходимо е да се разтвори на екстракта с вода в съотношение 1: 2 и насаждат 2-5 капки във всяка ноздра 2-4 P / ден ..

Важно! Децата не се препоръчват преди навършване на три процедури на основата на прополис, като много висок риск от алергични реакции.

При първите признаци на заболяването се прилага настойка от прополис с мляко. Тази комбинация дава отлични резултати: възстановяване на дишането, подобрява съня, успокоява нервната система. Значително подобряване на цялостното здраве вече през нощта. Прополисът с мляко се препоръчва да се използва през нощта, точно преди лягане.
Когато назална конгестия, хроничен ринит, синузит използване turundochki, напоена в алкохолен разтвор и включени в носните кухини.

лечение Прополис ще бъде много по-ефективно, ако го яде отвътре. Естествен антибиотик, за да се борят с бактериите и подобрява имунитета. Приема прополис тинктура алкохол се препоръчва 3 стр. / Ден в продължение на 40 капки. Предварително екстракт може да бъде разтворен в половин чаша вода.

Медът с прополис се използва като профилактика. Смляна пчелен продукт се нагрява във водна баня и се смесва с мед в съотношение 1:10. Сместа се загрява до 60 0 С съставът се използва за компресиране, при заболявания на устната кухина, възпалено гърло, кашлица, настинки различни етиологии.

прополис мехлем

При лечение на обикновена настинка не се използва само алкохол или вода тинктура но Прополис мехлем. Смлените прополис, смесени с вазелин или масло. Сместа се нагрява до филтруват пълни прополис разтваряне. Мехлем намазва с синусите, turundy навлажнява и се вмъква в ноздрите. Дръжте готов средства по такъв начин, може да бъде на няколко години.

При закупуване трябва да се обърне внимание на свежестта на продукта, който е с по-мощен действие.