Как и какво да се измие винилови тапети, нетъкани, хартия, миещи се, може да се боядисва

Как да се измие на тапета

При подготовката за пролетните празници, предприети за възстановяване на реда в къщата. Ако започна пролетно почистване, не се нередно да се измие тапет. И окото-приятен, а въздухът в жилището ще бъде чист. Днес ще разгледаме как да се мият нетъкани, винил, хартия, пране и боядисване в един апартамент или къща.Ако запазите опаковката от тапета, за да се определи вида на миене ще помогне на маркировка върху етикета. Тези специални наименования:

1. Една вълна. Измийте тапетите не се препоръчва. Разрешени са само избърсване с влажна кърпа декор.

2. Две вълни. Покритието може да се промива с разтвор на сапун и мека гъба.

3. Трите вълни. дори домакински химикали могат да се използват за почистване на тапети.

4. Вълни с гребен символ. Покритието може да се почиства с четка и се използва за почистване на измиване вакуум.


Ако пакетът не е на разположение, да се ръководи от вида на тапети - хартия, винил или нетъкан - и да се придържат към следните инструкции. Ако вида на тапети не знаете изобщо, по-добри perebdet и използвайте опциите най-нежни грижи. В екстремни случаи, може да се подлага на експериментирате малка ивица на тапети (сигурно сте били подрязване). Ако не можете да измиете тапети, скрап ще станат безполезни.

Как да се измие хартия тапет

Хартията не може да се измие, тя бързо ще се превърне в безполезно, така тапет за хартия може да се почисти само с влажна кърпа, не особено ревностни в тази сила по отношение на материалната налягане. Ако мокро почистване не ги отстранят от мръсотията, най-добре е да се замени капака на новото. В противен случай, няма как, защото след като сте избрали в украсата на най-евтиният вариант.

Същият тип е прието да т.нар текстилни тапети. Те са най-добре се почистват с помощта на конвенционални прахосмукачка.

Единствените изключения са хартиени тапети със специален влагоустойчив покритие. Но дори и ако устойчивост на влага трябва да се притесняват от мокри пропуски. Бъдете внимателни. Мойка хартия тапети трябва да се прави внимателно.


Как да се измие нетъкан тапети

Wallpaper на нетъкани архивиране напълно подлежат на почистване. Измийте може да бъде с използването на сапун разтвор и мека четка. Въпреки силата си, дори и този тип покритие не може да издържи на голям натиск. Ето защо, леки движения и бърз изсушавам - най-добрият начин да се мият нетъкан тапет. Не позволявайте много се намокри тапет.


Тя не обърка разнообразието на тапети. Хартиени и текстилни тапети нетъкан подкрепа не могат да се мият. Но ако преди да чисти руно или винилови тапети на нетъкани основа, след което можете да ги изпере.Как да се измие винилови тапети

Този тип декорация е разделена на компактен винил и винил-базирани пяна. CD-винил може да бъде разпознат от специална текстура, който имитира дърво, тухла, камък и други естествени материали. Тези тапети са много трайни и могат да издържат на почти всяко механично действие. Измийте облицовка може да се използва пяна и четки.

Разпенен винил тапет измиване с мека гъба или кърпа, напоена с почистващ разтвор.

Как да се измие миещи тапети

В повечето случаи, такова покритие се използва в кухнята или в залата - местата с най-голям замърсяване. Името говори за себе си. Тези тапети могат да се почистват с влажна кърпа или измиване на почистващи препарати. И в двата случая, не забравяйте силата на умерен натиск и триене, и не позволявайте много се намокри тапет. И все пак, те съдържат хартия, която се страхува от вода.

Как да се измие боядисва тапети

Почистване с леко влажна кърпа - в този случай най-добрият вариант. Препарати за тапети, боядисани с латексова боя, използване е нежелателни, в противен случай боята може да се измие, а резултатът е разпокъсана на повърхността на различни цветове ви е малко вероятно да се моля.

Стъпка по стъпка инструкции за почистване на тапети от прах и мръсотия

1. Вакуум на стената или да ги избършете със суха кърпа. Това ще премахне оригиналния слой прах. В противен случай, при измиване мръсотията намазва върху покритието и ще се разведе.

2. Вземете леген с топла вода, добавете перилен препарат в нея. Можете да използвате специален инструмент за почистване на тапети, както и препарат за съдове, тоалетен сапун, или под формата на малки чипове.

3. Вземете чиста кърпа микрофибър мека четка или гъба, в зависимост от вида на тапет (см. По-горе). Навлажнете го със сапунена вода и я изцедете добре.


4. Леко избършете раздела за тапети и бързо подсушете с чиста кърпа. Да не се правят резки движения с и бъдете внимателни с по-голямата част модел - силния натиск, както и на мокър път тя може да се изнесат.

5. Оставете да изсъхне тапет. Чрез многократно промиване, ако резултатите не са изпълнени, пристъпи само след 4-5 дни. Не забравяйте обаче, твърде честото миене може да повреди дори най-силната почистване тапет.

5 важни съвета за почистване тапети

1. Не позволявайте много се намокри тапет. Ако се случи да се прекалява с вода, без да търкате потупа го подсушете с хартиени кърпи за ръце място а. Тя ще абсорбира излишната влага. Сушилня за дрехи и могат, но студен въздух за да се предотврати деформация на покритието.

2. Да не се оказва натиск върху тях от триене. Движението трябва да бъде лек и гладка.

3. Не отваряйте прозорците по време на почистване и за пълното изсъхване на тапети. В противен случай може да доведе до проекти пилинг на покритието.

4. Не използвайте препарат като почистващо средство за тапет. Той е вероятно да оставя следи по стените бели.

Как да премахнете тапет пръстови отпечатъци, грес, Папки и писалка

  • Пръстови отпечатъци от тапетите лесно могат да бъдат отстранени с конвенционална гума канцеларски материали. За същата цел може да се използва бяла троха hleba.Ne зад борда, за да изтриете topsheet.
  • Мазнините петна могат да бъдат отстранени с бебе талк. Нанесете прах върху гъбата и леко разтривайте замърсената място. Дайте талк в продължение на 10 минути, за да се потопят в петното. След това се отстрани със суха четка или мека кърпа.


  • Следи от маркера във формата на детски "живопис", уви, винаги ще останат на хартия тапет. Тапети миещи се също може да се измие обикновен сапун и вода. лимонена киселина или алкохол подходящ за отстраняване на следи от алкохол маркер. Попийте със кърпа и внимателно почистете замърсените терени.