Как и какво да премахнете ръжда от тялото на колата с ръцете си (видео ръководство)

Как да премахнете ръжда от каросерията на автомобила

За да премахнете ръжда от тялото на колата не се прилага задължително към услугата корпоративен автомобил. Малки петна от корозия и бичен боя върху тялото, вратите или капака на колата, много собственици на автомобили, могат да премахнат и ръце. Премахване на ръжда от тялото ще удължи живота на колата си и да се подобри външния му вид.Джобовете на ръжда по тялото могат да се появят, както на "остаряване" на автомобила, както и в резултат на невнимателно боравене. Вземете, например, веднъж небрежно отвори вратата, и прокара топката точно там. Какво да направите, е неясен: пребоядисвам вратата е скъпо, и да отиде с тях е изпълнен с последици.

Също така на нашия сайт може да се интересуват от следните членове:

И така, ние предлагаме да се помисли за основните начини за самостоятелно отстраняване на ръжда от коша на вагона.

Как да премахнете ръжда от тялото на колата с ръцете си

Как да премахнете ръжда от каросерията на автомобила

Отърви се от ръждата на каросерията на автомобила по няколко начина, но в тази статия ще разгледаме само две от най-прост метод, който може да се справи с ръцете си почти всеки автомобилист.

 1. отстраняване на ръжда чрез механични средства;
 2. Премахване на ръжда по електрохимичен път.

Първият метод е много евтино, но по-трудоемко, а вторият - доста проста, но цената на материалите, използвани понякога може да бъде малко по-висока, отколкото в първия случай.

След отстраняване на място лезии ръжда върху тялото на превозното средство, е желателно да се боя, без значение в коя от горепосочените начини, можете да направите своя избор.

За тези цели, в много случаи отличен козметичен емайл под формата на малки мехурчета с четка, която прилича на ноктите. Изберете цвят на тялото емайл да използвате директория-вентилатора на разположение във всеки автомобил с автобои отдел.

Процедурата за отстраняване на ръжда механични и електрохимични методи, както и техните предимства и недостатъци ще бъдат обсъдени по-долу.

Премахване на ръжда от Купе механично

Как да премахнете ръжда от каросерията на автомобила

Derusting механични средства от почистване на места податливи на корозия на метала посредством шкурка или телена четка. След почистване на местата да бъдат третирани Ръжда и боя.

Предимства на механично отстраняване на ръжда:

 1. Възможност за отстраняване на големи по размер и сложно място, с "подуване" на боя, активен "повдигнат" корозия;
 2. Всичко, което трябва да се отстранят ръжда могат да бъдат закупени във всеки един автомобил и дори магазина;
 3. Ниската цена на използваните материали.


Недостатък на този метод, за да се справят с ръжда може да поеме по-скоро висока трудоемкост и продължителността на процеса.

по механичен начин, ние трябва да премахнете ръжда:

 • всеки конвертор ръжда;
 • самозалепваща лента;
 • битови nazhdachki;
 • козметичен емайл;
 • покривки за измиване и почистване.

Ако увредените области са били подложени на тежка корозия, то тогава е необходимо да се приложи груби шкурка (размер на частиците 120) или метална четка. Но в повечето случаи, за да се отстранят ръждата ще бъде достатъчно малък nazhdachki с жито 400 или 600.

Процедурата работи по следния начин:

 1. Преди да започнете, измиване на колата, така че ясно се виждат всички нарушените терени - инструкции за това как правилно да се измие колата си.
 2. С nazhdachki или четка ръжда необходимо почиства върху метал. Силно участие в този процес не е необходимо, за да не се стреля боята до увредената зона.
 3. Почистената повърхност трябва да се избърше, но и обезмасли (в зависимост от прилаганата ръжда ви конвертор), ако е необходимо.
 4. Okleyte хартиено тиксо в непосредствена близост до увредената зона на тялото, които няма да бъдат обработени.
 5. Готови място почерпка конвертор ръжда за защита от корозия на метала от разпространението в бъдеще. Повечето от тези лекарства се превръща в ръжда грунд, който подобрява сцеплението на боята.
 6. След изсушаване пространство ръжда конвертор ремонт оттенък козметични емайл.

Премахване на ръжда от Купе електрохимически

Как да премахнете ръжда от каросерията на автомобила

Съгласно електрохимично отстраняване на ръжда се разбира провеждане редокс реакции на увредените области на тялото, в разтвор на електролита, когато електрически ток.

На пръв поглед изглежда, че това е много трудно. Но в действителност, този процес е най-простият и най-надеждният начин да се отървете от ръждата и защита на организма срещу корозия в продължение на много години.

Работата е там, че за отстраняване на ръжда електрохимична метод, има специални настройки, като например "Tsinkor-Auto". Следвайте инструкциите, за да премахнете ръждата от свое ще бъде в състояние да почти всеки ентусиаст кола.

Предимства на електрохимичен метод:

 1. Пълното отстраняване на ръжда на повредени части на тялото;
 2. Чертеж или възстановяване на защитния слой на цинк чрез електролиза;
 3. Осигуряване на боята на превозното средство, благодарение на отсъствието на ортофосфорна киселина в разтвора;
 4. Резултатът се постига в един кратък период от време - изобщо за всичко по-малко от един час;
 5. Лесен за използване.

Сред недостатъците да се отбележи, че електрохимичната технологията на пречистване метал не може да се справи с големи площи на ръжда без допълнителен хардуер (студено заваряване. Запояване и т.н.).

В комплекта коли за отстраняването на местния ръжда и последващо поцинковане повърхността на тялото "Tsinkor-кола" е на стойност около 1500-1600 рубли, но в много онлайн магазини, можете да си купите по-евтино.

Комплектът включва:

 • №1 разтвор за обезмасляване и отстраняване на ръжда;
 • №2 разтвор за нанасяне на защитно покритие цинк;
 • Електрод №1 неръждаема стомана за повърхност;
 • №2 накрайника с електрод цинк за нанасяне на защитно покритие;
 • Жицата свързване;
 • Инструкции.

Kit предназначен за обработка на до 1 на квадратен метър от повърхността.

 1. Свързване на свързване тел "крокодил" към акумулатора на колата, а вторият край на електрода №1 комплект;
 2. Мокрим електрод свързан №1 №1 в разтвор за обезмасляване и отстраняване на ръжда;
 3. Гладки еднакви движения пречистват металната повърхност от прах и ръжда остатъци и след това измийте остатъците от разтвора с обилно количество вода;
 4. Свързване към електрод тел и влажна №2 електрод №2 тампон в разтвор;
 5. Светлината разтвор равномерно движение №2 електрод се прилага през работната повърхност, докато повърхността е полиран метал затъмняване и да стане по-мат.