Как да заснемане на видео от екрана

Често, с изображението на монитора на компютъра, има определена стойност. Например, информацията, съдържаща се в един от сайтовете, изисква документирано отпечатване. Как тогава да заснемете изображение?Отваряне на избрания програма подменю "Редактиране" и след това "Paste". Също така за тази цел, можете да се възползвате от гореща комбинация Ctrl + V ключове. Сега изображението, което искате да запазите. Изберете подменю "Файл" и след това "Save". Тази процедура може да замени комбинация от Ctrl + S. Изберете формата, в който искате да запазите изображението, за да се определи името и кликнете върху бутона "Save".

Също така, можете да заснемете изображение с помощта на специален софтуер. Примери за такива програми могат да служат като Screenshot Captor, Кропър, Capture-A-ScreenShot и др. На операционни системи Windows, започващи с Vista, основата включена програма инструмента за изрезки ( "ножици"), предназначен за създаване екранни снимки. За да я стартирате, отидете на "Старт" - "Всички програми" - "Аксесоари" - "ножици". Стартирайте програмата, като се използва инструмент, който се показва, изберете област от екрана, която искате да заснемете. След това запишете полученото изображение.Как да вземаме екран

За да коригирате изображението с помощта на популярния плейър VLC, трябва да се обадите на същата видео функция - моментна снимка на горния панел на програмата. За да укажете директорията, за да спаси файлове снимки на екрани, отидете на Инструменти т - Настройки - видео. Въпросът моментни снимки, изберете папка за съхраняване на файлове с изображения.