Как да спирачка на кънки за лед

Как да спирачните кънки

Скейт без почивка е невъзможно, въпреки факта, че той е един от най-забавните и популярните форми на зимен отдих. Без значение как са се научили да се плъзгат, спрете неизбежна. Научете как да спирачка правилно - е много важно, тъй като това ще се избегнат ненужни падания и наранявания.Скейтърите има много начини за спиране на лед. Помислете за най-често срещаните и достъпни за изпълнение, дори и за начинаещи.

1. Трябва да спрем и да започне да набере скорост. Крака за поддържане паралелно един на друг. Разточете напред по инерция, без напрежение. Намалена скорост и в крайна сметка до пълно спиране ще се появят в резултат на увеличаване на силата на триене между кънки и повърхностен лед.

3. Тази опция е идеална за тези, които тепърва започват да разберат основите на кънки. За да се огъват едно коляно, като че ли клекнал, други се тегли напред и докосват фон кънки на лед. Докато държите тази позиция, ще започне бързо да се забави и да спре скоро.

Според подобна схема може да забави малко по-различно. Плавно движение на единия крак, а друг да се отдръпне. За да се забави, да започне да се докосне повърхността на билото зъби на лед. Спирачен път ще бъде около 3-6 метра. Основното нещо е да не се спирачката и с двата крака, в противен случай рискувате да загубите равновесие и падане.4. Метод спиране "рало". Този метод е приет от скиори скейтърите. За да спрете леда необходимо да клякате, твърдо почивка токчета в лед, едновременно намаляване на чорапите един към друг. Преди спирка тесни чорапи трябва да направите остър движение.

5. "полукръг" спиране. Изравнете свободния крак напред, опирайки се на вътрешния ръб на острието. Това краче трябва да се движи под прав ъгъл спрямо опорната крака. В този случай, вие се направи безплатно крак полукръг, направи обратен завой и светлина ще бъде в състояние да спре много бързо, дори и да се движат с висока скорост.

6. следния метод на спирачната е много трудно, но го преодоля, ще спре за кратко време, без затруднения. Тя се състои в спирането на ръба на острието. Облегнете цялата си тежест на един крак и здраво се облегна на билото край. Чрез увеличаване на потискащата тежест ще намалите скоростта. Колкото по-трудно натиснете, толкова по-рязко се забавя, толкова по-бързо спирачката.

Как да спирачните кънки

7. И накрая, да ви разкажа за най-популярните сред играчите режим на спиране. Трябва да бъдат правилно разпръснати, сложи краката си по-широка от широчината на раменете, и след това бързо се изключи линията на движение и здраво се простират кънки на лед. За да не се падне, когато спирачната тялото леко назад наклон.

Имайте предвид, че ефективността на спиране ще бъде получена само качествено заточени остриета. Ето защо е важно да се даде скейт заточване редовно и по принцип правилно да се грижат за тях. В допълнение към състоянието на ножовете за да научите бързо правилното спиране помогне само за обучение. Ако се страхувате да спирачка при скорост, репетира необходимите движения и създаване на краката в стои тихо позиция на леда. Следващият етап Практикувайте това движение с ниска скорост.