Как да си направим таван ремонт с ръцете си, трябва да се работи с това, което е най-добре да се започне,

Как да поправите таван

Така че, преди да започнете ремонт на тавана, трябва да определи избора на материал. Колкото повече, че съвременната пазара на строителни материали предлага огромно разнообразие от различни проектни идеи от прост и кратък, за най-изтънчените и уникално.Тъй като най-често срещаните са:

 • цвят;
 • кал,
 • поставяне;
 • системи за окачване;
 • опън структури.

Разбира се, всички видове повърхности са на разположение в редица предимства и недостатъци, а също така притежават основните характеристики, които ги отличават един от друг. Нещо повече, в зависимост от обема на работа, можете да извършвате и пълен и частичен ремонт на тавана.

Както във всички случаи, ремонт, ремонт на покривната повърхност се препоръчва да се започне с подготовката. За тази напълно ясно повърхностния слой от предишни песни и се прилагат на първичен слой, за да се приведе в съответствие припокриването.

Откъде да започнете ремонт на тавана: прочистване

Ако ремонта е направено в новата сграда, този етап на пречистване може да бъде трудно да се изпусне. Но в старите помещения, премахване на старата боя и запечатване на фуги с грунд.

Като правило, всички стари сгради тавани, лекувани с кал, или мазилка праймер, така че повърхността на методите за почистване са отдавна известни и сравнително прости. За да започнете със стандартен валяк върху прът, намокрена с топла вода по цялата повърхност, с всеки удар по-силна изстискване вода в края. След като ролката е напълно суха, трябва незабавно да се овлажни отново във водата и да продължи процедурата на мацерация. Когато цялата повърхност е мокър, след това с помощта на шпатула отстраняване на слоя замазване, тапети или мазилка на база повърхността на бетона. Ако до голямата зала на тавана трябва да бъде разделена на малки площи и се потопете всеки от своя страна.

Как да поправите таван

Трябва да се има предвид, че преди да извадите шпакловка слой трябва да бъдат проверени за сила. За тази цел тестови зони с помощта на шпатула слоя, ако тя се движи лесно и без усилие, слоят може да бъде оставено. Но в случая с чипс или пилинг, трябва незабавно да се стърже по всички извън страната.

Въпреки това, е имало случаи, когато повърхността е покрита с блажна боя или vodoemulsionkoy. В този вариант, ще бъде трудно да се отърве от слоеве от стари покритие. Човек може да се прибегне до механичен метод, който се състои в това, че шпатулата да остърже слой боя или шкурка. Въпреки това, този случай е по-скоро труден и прашен, така че помощта може да дойде химичен процес. Тя се състои в това, че с помощта на специална измиване, който е закупен в магазин, е импрегнирана с повърхностния слой трябва да се държат techeniepolusutok. След като импрегниране може лесно да се отделя от повърхността на боята.

Друг вариант на стария покритие може да бъде декоративна или полистирол панел. В този случай, ремонт на тавана в частна къща или в апартамент за сметка на прости стържещ шпатула панели (също да се чете: "Как да украсят тавана в частен дом"). Може да има и случаи, в които следи от лепило остават на тавана, за да се отървете от нуждата им за извършване на някаква работа, но е важно да бъдат приведени до края.

грундиране палто

След повърхността се почиства от всички излишни елементи трябва да се пристъпи към втората фаза - прилагане на първичен слой. Първо трябва да се покажат всички неравности и пукнатини в тавана. Всички дефекти трябва да бъдат измазани или покрити с разтвор на мазилка да се осигури максимална сила. В случай, че съставът пада, след това изливане на цялата процедура, пречистване и трябва да се повтаря, но вместо използването на специална смес от гипс от гипс и цимент с добавянето на влакно.

След всички пукнатини закърпени, трябва да се приведе в съответствие силикон място с общ таван самолет, и се оставя да изсъхне, и едва след това да започне самата грундиране процес. На тавана трябва да се прилага грунд с дълбоко проникване, това е най-добрия начин укрепва повърхности на съединителя. Също така трябва да бъдат много внимателни в процеса на пълнене и носят специално облекло, към сместа в очите ви попадне и ръцете си. След щателно ремонт сушене последователност продължава Shpatlevanie таван. По подобен начин се прилага и декоративни таван мазилка.

Как да поправите таван

Ремонт таван с ръцете си не е възможно без полагане на слой шпакловка и замазка, тъй като тя е много рядко да се намери идеално равна основа припокриват. Качественото изпълнение на този етап е много важно при условие, че на повърхността впоследствие се боядисва с палто или планирани замазване. Тези два метода могат еднакво решаване на този проблем, обаче, подбор следва да се основава на вида на повърхността.

По този начин, мазилката може да вдигне до 3 см в тавана, както и за увеличаване на натиска върху тавана. Докато шпакловка се нанася на няколко слоя и психиатри, което се отразява на продължителността и сложността на работата. Въпреки това, мазилката се нанася лесно и бързо (по-подробно: "Таванът на мазилка с ръцете си: възможности за изравняване"), и подравнява капачката на резервоара с минимална загуба на височина.

Какво ви е нужно за ремонт на тавана: мазилка

Така че, като материалите и инструментите, от които се нуждаете за прилагане на мазилка, може да се отбележи: • Betonkontakt смес;
 • сух тип хоросан Rotband;
 • мазилка фара и тяхното закрепване;
 • правило пет фута;
 • бормашина;
 • удар;
 • ниво.

Как да поправите таван

Що се отнася до процеса, как да се ремонтира тавана, основните стъпки са както следва:

 • Изхождайки от повърхността на стената на около 15-20 см, е необходимо да се постави на оформлението, което ще се основава ръководство. Дублиран етикет в другия край повърхността, а след това с помощта на боя кабели линия между отбелязаните точки.
 • Изхождайки от предвидената линия на 1,25 метра, дублира първата стъпка.
 • След се нанася маркировката, са направени прорези, в които ще бъдат разположени скрепителните елементи.
 • След това, с помощта на самонарезни винтове отдават на релсите, за да се припокриват. С помощта на споразумение за контрол на нивото на ръководството - и хоризонтално на същото ниво. Ако възникне такава необходимост, dokruchivaem или развийте винтовете за настройка на желаната височина.
 • След изравняване ръководства трябва да се определи техния дебела мазилка разтвор и се оставя да изсъхне.
 • Освен това, в пространството между релсите се пълни със смес от гипс, както и на цялата повърхност се заглажда чрез насочване на метален правило.

Както се вижда от по-горе стъпки, прилагането на процес на тавана мазилка е подобен на един и същ процес покриване на стени, като единствената разлика е, че в този случай цялата работа се извършва в хоризонталната равнина (да се чете: "Какво е и как тавана мазилка").

Как да се ремонтира тавана в стаята: Shpatlevanie

Такова изпълнение като прилагането на пълнеж също може да се разглежда като planarizing метод, е необходимо само повече време, отколкото предишната.

Инструменти и материали за ремонт на тавани в този случай са:

 • шпакловка груб контур линия;
 • довършителни замазка Satengips;
 • праймерна смес Betonkontakt;
 • маскиране мрежа;
 • тесен шпатула;
 • широк шпатула;
 • контейнер за смесване.

Как да поправите таван

Що се отнася до основните етапи, те се състоят от:

 • Ако има леки неравности или разлики във височината след предишния етап, се прилагат два или три слоя от груби пълнители. Такъв пълнител е по-ниска свиваемост, и може да има дебелина от до 5 см. За да се отстрани излишъкът както и повърхностно ниво, е необходимо да се използва шпатула или правило.
 • На върха на предишния слой насложени маскиране мрежа. Тя ще осигури необходимата армировка, както и добавяне на сила по повърхността. С широка шпатула към смес вдлъбнатина мрежа за фиксиране.
 • Ако припокриването достатъчно гладка, тогава ние може просто да достигне до шпакловка Satengips. С помощта на шпатула слой се нанася върху повърхността и се отстранява излишъкът. За по-голяма сила може да засили подсилен слой мрежа.
 • След пълно изсъхване на нанесения слой, предизвиква Покривните пълнежи и възможно най-внимателно подравнени повърхност.

Трябва да се има предвид, че изглаждане на повърхността може да бъде и с помощта на специални рендета с шкурка. И като алтернатива на идеята за ремонт на таван може да бъде покрита с гипсокартон таван. Това означава, че повърхността е напълно обвити с гипсокартон, а след това всички шевове внимателно запечатани с кит. ще бъдат необходими най-точно подравняване, в случай на по-нататъшно боядисване или таван.

повърхностно оцветяване

Ако отговорът на въпроса от къде да започна ремонт на тавана, вече е известно, че е възможно да се отрази върху тези повърхности като живопис. Освен това, тази опция е идеална за ремонт на тези помещения като кухнята или банята, защото тя е доста устойчив на влага и не изисква специални грижи (да се чете: "Ремонт на тавана в кухнята с ръцете си: изборът на материали"). Въпреки това, за прилагане на боя качество слой предпоставка е идеално равна повърхност се припокриват, което е доста трудна за изпълнение.

Как да поправите таван

По този начин повърхността на покритието може да придобие формата на масло или боя на водна основа. Сместа също така е необходимо да се подготви idovesti до желаната консистенция, и едва след това да започне процеса на оцветяване. Всички етапи се извършват с помощта на валяк на дълъг прът и пискюли. Що се отнася до цвета, е необходимо да се започне с най-екстремни партии, които са боядисани с четка и боя средната част на валяка.

Можете също така да се извърши ремонт не е по цялата повърхност, но само част от него. За да направите това, ние анализираме застъпването за пилинг предходната финала. Почистваме тези области с помощта на шпатула, и след това боя гърба. Този вариант обаче е само временно и все още може да се наложи пълен тавани живопис.

варосване на тавана

За да се отговори на въпроса, как да се ремонтира тавана в стаята може да реабилитират. Този вид тапицерия добре във всяка стая, обаче, е по-трудно, отколкото предишната. Материалът действа като негасена вар разтвор и вода, след което се филтрува през сито. Когато се използва валяк и сместа пистолет се прилага към тавана. Първият инструмент е доста успешно извършване на такава работа, а вторият е най-технологично напреднали и надеждна.

Недостатъкът на този вид покритие се счита за крехкост, защото след една година ще трябва да махам слоя и приложете отново.

Поставяне на повърхности

Друго решение на проблема, как да се ремонтира тавана, повърхността на поставяне. Тапет на тавана - това често се случва днес. В допълнение, изборът на материали се отразяват на тяхната плодовитост. Въпреки това, по-модерни счита повърхностни покрития полистиренови панели.

Как да поправите таван

Поставя тапети усложнява от факта, че в процеса изисква участието на двама души: един държи платното, втората prikleivaet.V като инструменти може да се наложи с нож за рязане на ножове, валяк, тава плат и лепило.

процес на залепване е съвсем проста и е както следва:

 • Приготвя повърхност и се размножават адхезивна смес.
 • Нарежете необходимата дължина на мостовете на общия модел на базата на руло съседните ребра.
 • Ние се разлага в интернет по лицето на етаж надолу и предизвиква осъществяване цялата повърхност.
 • Докато лепилото се абсорбира в тапет, те също слой с повърхността на тавана.
 • Wallpaper сгънати като акордеон, поставяне на острието към тавана и разпространението.
 • С валяк приведе тапет, докато се опитва да се отърве от въздушни мехурчета. Премахване на всички превишението с кърпа.
 • Останалите плат, монтирани на една и съща система, просто трябва да се следват съвпадението модел. Тапети трябва да изсъхне на закрито в продължение на 7 дни.

Поставяне на пластмасови панели

Процесът на последния преглед, как да се ремонтира тавана в стаята, се снима плочи. Такъв процес е до голяма степен по-лесно от тапета, защото това може да се направи самостоятелно, без нечия помощ. Инструментите трябва закрепване инструмент, боя линия и нож за рязане на панели.

Как да поправите таван

Основните стъпки за изпълнение на следната процедура:

 • След приключване на предварителната работа е необходимо да се определи центъра на повърхността. За да направите това, по диагонал ъгли се провеждат, както и мястото на пресичане е маркиран като център на стаята.
 • Тогава процес се започва от планираното центъра лепене. На ръба на централния панел и парцел на адхезивната смес и придават на припокриване. първо ъгъла на плочки трябва да се намира точно в ъгъла на пресичане на диагоналите.
 • Освен това, в резултат на работата вече е направено с първата плочка, прикрепете другия. Във връзка плоча на стената, ще трябва да се приспособи към правилното им размер.
 • Като последен етап от лепило по периметъра на корнизи на тавана или формоване, за по-нататъшно скрие нередности и да се създаде перфектната повърхност.

Оставете отзиви: